HOT RIGHT NOW

Πού είναι αυτή η ψυχή η Megan Fοx;

Ήταν στην κορυφή του Hollywood. Ήταν αφέντρα γιγάντιων ρομπότ. Ήταν η επόμενη Jolie. Ήταν για διαδοχικές χρονιές #1 σε λίστες αντρικών περιοδικών. Ήταν. Θα ξαναείναι;

Όταν έσκασα με την καυτή της κοντή τζην φούστα στο πρώτο “Transformers” ήταν αποκάλυψη. Η φτιαχτή της τελειότητα ήταν τόσο εξωπραγματική που η πιθανότητα να γύριζε να κοίταγε το σαμιαμίδι τον Shia LeBeuf έκανε εκείνο το κομμάτι  με τα γιγάντια εξωγήινα ρομπότ που μεταμορφώνονταν σε αυτοκίνητα να μοιάζει σχετικά ρεαλιστικό.

Επέστρεψε και για το σίκουελ, με ακόμα πιο κοντά τζην, και τις προκλητικές καμπύλες της να σου μιλάνε σε μια άγνωστη γλώσσα του νου καθώς η Fox ξάπλωνε πάνω σε μια τεράστια μηχανή-φαντασίωση “επιδιορθώνοντάς” την. Σουφρωμένα χειλάκια, διαρκές “ο” σχήμα στόματος, αβίαστα λάγνο βλέμμα, τα πάντα πάνω της έμοιαζαν φτιαγμένα για να δημιουργούν υγρά όνειρα στον αιώνα τον άπαντα.

Και γιατί τότε ξαφνικά το franchise που την έκανε όνομα την παράτησε πίσω; (Αντικαθιστώντας της με την classy όσο και boring Rosie Huntington;) Ίσως, ΟΚ, να θέλησε να το παίξει ηθοποιός. (Αχά.) Ίσως να την επηρέασε ο σύζυγός της, Brian Austin-Green, δηλαδή ο Ντέιβιντ του “Μπέβερλι Χιλς”. (Αν και το ότι τον παντρεύτηκε μάλλον δείχνει πως από πριν δεν έστεκε και πολύ.)

Ίσως, βασικά, να ήταν η πολύ δημόσια κόντρα της με τον μεγαλο-σκηνοθέτη και μεγαλο-παραγωγό και μεγαλο-ανώριμο αγοράκι Michael Bay, με τον οποίο ανταλλάχθηκαν πολύ σκληρά λόγια. Ίσως να χρησιμοποιήθηκαν αναλογίες με τον Χίτλερ για τον Michael. Ίσως να υπονοήθηκε πως η Megan ήταν ένα κινούμενο sex toy.

(Αν ακούσεις και τον Shia να μιλάει γι’αυτήν, θα βγάλεις το συμπέρασμα πως βασικά ήταν στο πλατό απλά για να ομορφαίνει το χώρο, μη σου πω και τίποτα ακόμα χειρότερο.)

Τώρα, ποιος την έσπασε πρώτος στον άλλον και τι ακριβώς έγινε που οδήγησε τις δύο πολύ πετυχημένες πλευρές σε τέτοιο δημόσιο ξεκατίνιασμα, δε θα το μάθουμε ίσως για πολύ καιρό ακόμα. Όμως το σίγουρο είναι πως έκτοτε η Fox το φυσάει και δεν κρυώνει.

Προσπαθεί εδώ και καιρό να το κάνει να δουλέψει στο χώρο της κωμωδίας. Είχε παίξει στο “How to Lose Friends & Alienate People” βασικά τον εαυτό της, με κάποια κωμική υπερβολή. (Ελπίζουμε.) Στον “Δικτάτορα” του Sacha Baron Cohen κάνει cameo ως βασικά ο εαυτός της, με κάποια κωμική υπερβολή. (Ελπίζουμε.) Βλέπεις πού πάει αυτό.

Και τώρα κοιτάς τις επόμενες δουλειές της και διαπιστώνεις πως ό,τι έχουμε να περιμένουμε, απαρτίζεται από 2 κωμωδίες, δίπλα σε αληθινά αστείους ανθρώπους (σαν την Kristen Wiig στο “Φίλοι με Παιδί” που βγαίνει σήμερα στις αίθουσες ή τον Paul Rudd στο “This is 40” του Judd Apatow) με την ελπίδα να κολλήσει το μικρόβιο και να επανεφεύρει τον εαυτό της ως κάτι παραπάνω από μια όμορφη γλάστρα.

Ελπίζουμε να τα ξαναβρεί σύντομα με τον Bay (ο οποίος θα γυρίσει λέει άλλα δύο “Transformers”) και να μας χαρίσει και καμιά ακόμα φωτογράφηση (μαύρα μάτια έχουν κάνει τα αντρικά περιοδικά) πριν τη δούμε να επιχειρεί και Οσκαρικό ρόλο. Τουλάχιστον αυτό θα ήταν όντως αστείο.

Megan, δεν ξεχνάμε.

Megan Fοx