WOMEN

Η Dalida Gutierrez τραγουδά για εσένα

Ένα τραγούδι ήταν αρκετό για να θέλουμε να μιλήσουμε μαζί της. Η Βραζιλία πάντως έκανε λάθος που την άφησε να φύγει.

Τη Δαλιδά την είχα γνωρίσει πολλά χρόνια πριν, όταν ήταν μήλο της έριδος ανάμεσα στα αφεντικά της νύχτας για το ποιος θα καταφέρει να την έχει πίσω από την μπάρα. Βλέπεις μία Βραζιλιάνα με αυτό το σώμα και αυτό το χαμόγελο, χτίζει fan club χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Και η Δαλιδά ήταν πάντα από τα αγαπημένα κορίτσια των ανθρώπων που δούλευαν στα club. Πλέον θα γίνει το αγαπημένο κορίτσι των δισκογραφικών.

Κι αυτό γιατί η Δαλιδά αποφάσισε να ξεκινήσει να τραγουδά. Ξανά όπως έμαθα στην κουβέντα που κάναμε στο μεγάλο τραπέζι του Recipe bar στην Κηφισιά με μπίρες στα χέρια. Και έμοιαζε ιδανική παρέα για αυτό το σκηνικό. Για να κάθεσαι μαζί της απλά για να πιεις μια μπίρα. Να την χαζεύεις να μιλάει για τη ζωή της και τα όνειρά της.

Η Δαλιδά Γκουτιέρεζ είναι ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος. Και πώς να μην είναι από την στιγμή που μέσα σε έναν μήνα που έχει βγει το κομμάτι της, τα πάει πάρα πολύ καλά και συζητά ήδη για το επόμενο. Και αυτή τη χαρά στη βγάζει με το καλησπέρα. Με το πώς θα μιλήσει στον κόσμο τριγύρω. Με το χαμόγελο που θα γνωρίσει κάποιον. Με την αθώα προς το παρόν άποψη για το τραγούδι και το πώς κινούνται οι δισκογραφικές στη χώρα.

Ξέρει εξάλλου ότι έχει όλα τα όπλα για να πρωταγωνιστήσει. Μία εξαιρετική ομάδα δημιουργών (Snapyourfingaz, Revo, Joe minor, diAmond), καλούς φίλους να την βοηθούν και μία εμφάνιση που σε κάνει να βλέπεις το video clip σε λούπα.

 

Πώς τα περνάς με το καινούριο σου τραγούδι;

Πολύ ωραία. Πάει πολύ καλά το τραγούδι, παρ’ όλο που έχει βγει μόλις ένα μήνα. Έχει γύρω στα 100.000 views ενώ ο κόσμος ουσιαστικά δεν με ξέρει σαν τραγουδίστρια. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενη. Είχα βέβαια και τον Stan που με βοήθησε να διαδωθεί το τραγούδι.

Τι έκανε ο Stan ακριβώς;

Το πόσταρε στα δικά του social και με βοήθησε πολύ και εκείνος και όλη η ομάδα για να το γνωρίσει γρήγορα ο κόσμος το τραγούδι. Ο Στράτος ήταν φίλος μου από πολύ πριν γίνει τόσο γνωστός. Πάντα τον θαύμαζα. Είναι πολύ μεγάλο ταλέντο σε αυτό που κάνει.

Θα τραγουδήσετε και μαζί;

Μακάρι. Ποιος δεν θα ήθελε; Για την ώρα δεν έχουμε συζητήσει κάτι αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Για την ώρα με στηρίζει και με συμβουλεύει.

Πότε θα έχεις κι εσύ τους δικούς σου Staners;

Έχω ήδη κάποιους φαν. Έχω στα social κάποιους με λογαρισμούς “Δαλιδά σ’ αγαπώ”, “Δαλιδά είσαι Θεά”. Μόνο χαρά μπορεί να σου δώσει κάτι τέτοιο. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

 

Πώς αποφάσισες να αφήσεις την νύχτα και τις όποιες φωτογραφήσεις έκανες παλαιότερα στα ανδρικά περιοδικά και να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Πολλοί θεωρούν ότι ήμουν μοντέλο αλλά ποτέ δεν το έκανα αυτό. Ούτε καν το ύψος δεν έχω για αυτό. Είχα κάνει κάποιες φωτογραφήσεις αλλά μέχρι εκεί. Απλά για χαρτζιλίκι. Βράδυ δούλευα κανονικά. Αλλά κάτι μου έλεγε ότι θα ξανασχοληθώ με το τραγούδι. Είχα πρωτοτραγουδήσει άλλωστε στα 15-16 μου.

Δεν το ήξερα ότι είχες ξεκινήσει τόσο μικρή; Πού τραγουδούσες τότε;

Ήμουν με τον Πάνο Κιάμο στα Αστέρια λίγο πριν τα 18 μου.

Και γιατί το είχες αφήσει τότε το τραγούδι;

Ήμουν πολύ μικρή. Σκέψου ότι στην οντισιόν για τη θέση στα Αστέρια είχα πάει σχεδόν τυχαία. Δεν το είχα στο μυαλό μου τότε, δεν έλεγα ότι θέλω να γίνω τραγουδίστρια ή να βγάλω cd.

Και τώρα πώς έγινε η επιστροφή σου σε αυτό που ξεκίνησες τότε;

Ήξερα τον Τερζίδη από πολύ μικρή και κάποια στιγμή που έψαχναν μία τραγουδίστρια για ένα project, με πήραν τηλέφωνο να κάνω κάποια demo. Ήξεραν ότι τραγουδούσα απλά δεν με είχαν ακούσει. Αυτό είχε γίνει πριν μερικά χρόνια. Με τον καιρό κατάλαβα κι εγώ ποιο στιλ ήθελα να ακολουθήσω μουσικά και φτάσαμε εδώ. Μέσω του Stan γνώρισα και τον παραγωγό μου, τον Snapyourfingaz και έπεσε η ιδέα για ένα κομμάτι. Αυτό το κομμάτι είναι το Λίγο Ακόμα.

Από Σεπτέμβριο θα έχουμε κάτι καινούριο;

Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από το πώς πήγε το τραγούδι οπότε λέμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα σύντομα. Η συνταγή είναι επιτυχημένη οπότε δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι. Το μόνο που συζητάμε είναι μήπως το νέο κομμάτι είναι κάποια συνεργασία.

 

Το νέο σου τραγούδι θα λέει κι αυτό για σχέσεις και έρωτες;

Γιατί; Ποιο τραγούδι δεν μιλά για σχέσεις; Για χωρισμό δύσκολα θα με ακούσεις βέβαια να λέω γιατί μου αρέσουν τα πιο χορευτικά τραγούδια. Να χορεύεις με τον χωρισμό είναι λίγο δύσκολο.

Εσύ στεναχωριέσαι πολύ όταν χωρίζεις;

Πέφτω στα πατώματα. Είμαι ταινία εντελώς. Ένας φίλος μού έλεγε ότι είμαι βγαλμένη από ταινία του Αλμοδοβάρ.

Τι άκουγες όταν χώριζες;

Όπως και οι περισσότεροι σε τέτοιες καταστάσεις ακούς πιο λαϊκά κομμάτια.

Εσένα θα σε δούμε να το πηγαίνεις καθόλους προς το λαϊκό;

Όχι, καθόλου. Μ’ αρέσει πάρα πολύ το στιλ που τραγουδάω τώρα. Και είναι και αυτό που πάει στη φωνή μου και στο στιλ μου. Θα με ακούσεις σε pop καλοκαιρινά κομμάτια.

Τόσα χρόνια έχεις συνηθίσει να λαμβάνεις κοπλιμέντα για το σώμα σου και την εμφάνισή σου. Αυτό φαντάζομαι σε κάνει να έχεις μια κάποια αυτοπεποίθηση.

Δεν έχω πάντα αυτοπεποίθηση. Υπάρχουν μέρες πού δεν μου αρέσω. Όσο ωραία γυναίκα κι αν είσαι, θα είσαι και ανασφαλής.

Για τη φωνή σου έχεις αυτοπεποίθηση;

Ναι. Έχω άγχος πολύ πριν τραγουδήσω αλλά με το που ξεκινάω γίνομαι άλλος άνθρωπος.

Σε φοβίζει η σύγκριση με άλλα όμορφα κορίτσια που τραγουδάνε;

Είναι πολύ νωρίς για να με συγκρίνει κάποιος. Δεν το έχουν κάνει ακόμα. Αλλά δεν με φοβίζει καθόλου. Ο καθένας έχει το στίλ του.

 

Σε αυτό το στιλ θεωρείς ότι υπάρχει κενό στην ελληνική δισκογραφία για να πας κι εσύ να τρυπώσεις;

Ο κόσμος βλέπει αν το έχεις ή δεν το έχεις. Είναι πολύ νωρίς πάντως.

Ποιο είναι το πρότυπο;

Η αγαπημένη μου είναι η Έλενα Παπαρίζου. Είναι η θεά μου. Μου αρέσει και σαν τραγουδίστρια αλλά μου αρέσει πάρα πολύ και η αύρα της. Το ότι είναι τόσο ανθρώπινη. Φαίνεται ένας πολύ γεμάτος χαρακτήρας χωρίς κόμπλεξ.

Από τις νεαρότερες που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια;

Μου αρέσει πολύ η Φουρέιρα. Θεωρώ ότι έχει πάρα πολύ ταλέντο σε αυτό που κάνει και την θαυμάζω.

Πες μου και πέντε τραγούδια για να κλείσουμε. Τραγούδια που θα είχες τώρα σε ένα cd μαζί με το δικό σου τραγούδι για αυτό το καλοκαίρι.

  • Stan – Σε θέλω εδώ
  • Lana del Rey – Summertime sadness
  • Rec – Φύγαμε
  • Oge ft Josephine – Για μία ακόμα φορά
  • Rihanna – Stay