WOMEN

Jayla, η Θεσσαλονικιά DJ που αγάπησε το Dirty Dancing

Ο χορός και η μουσική ήταν ανέκαθεν το κολημμά της. Το δικό μας; Το account της στο Ιnstagram.

H 25χρονη κόρη του Βορειοηπειρώτη επιπλοποιού που μεγάλωσε στην Καλαμαριά δεν είχε ως παιδί κούκλες, κουκλόσπιτα και όλα όσα κάθε κοριτσάκι θεωρεί ψιλο-αυτονόητα στην εποχή του Jumbo.

‘Δεν είχα πολύ εύκολα παιδικά χρόνια. Ας πούμε απλά ότι δεν τα είχα όλα στρωμένα στα πόδια μου’.  

Η αλήθεια όμως είναι ότι τίποτα από αυτά δεν την ένοιαζε. Το κολημμά της, το μόνο που είχε στο μυαλό της, ήταν ο χορός.

‘Στο Λύκειο δεν έβγαινα σχεδόν καθόλου έξω. Δεν με ένοιαζε να βαφτώ, να φορέσω τακούνια. Δεν με ενδιέφεραν οι άντρες. Το μόνο που ήθελα ήταν να χορεύω’.

Και, επειδή ακριβώς δεν είχε ως παιδί την οικονομική δυνατότητα να πάει σε σχολή μπαλέτου ή χορού, ήταν αποκλειστικά σε αυτό που έδινε όλα όσα έβγαζε από την πρώτη της δουλειά ως σερβιτόρα στα 15 της.

‘Παράλληλα με το σχολείο δούλευα σε μια καφετέρια της γειτονιάς, το Sundays. Όλα μου τα λεφτά (βλέπε 30 ευρώ το 8ώρο) τα έδινα για να κάνω ιδιωτικά μαθήματα χορού προκειμένου να καταφέρω να εξελιχθώ. Όσο κουρασμένη και αν ήμουν, έπαιρνα δυο λεωφορεία και πήγαινα στην Άνω Τούμπα στη δασκάλα μου’.

Η 170 εκατοστών Ιουλία (αυτό είναι το βαφτιστικό της) όντως είχε ταλέντο στο χορό. Και όχι, δεν εννοώ μόνο στο twerking και σε ότι άλλο βρέθηκε να χορεύει ως go go dancer στα club της Θεσσαλονίκης από τα 20 της και μετά.

‘Όταν μπήκα στη νύχτα ήμουν παιδάκι. Δούλευα στα TGI Fridays. Είχαμε βγει έξω με τα παιδιά από τη δουλειά. Μια συνάδελφος είδε πως χόρευα, της άρεσε και με βοήθησε να βρω την πρώτη μου δουλειά ως χορεύτρια στο Vogue. Το έκανα για να έχω αρκετά χρήματα για να μπορώ να συνεχίσω να κάνω μαθήματα χορού.

Εννοείται ότι στους γονείς μου δεν είπα ποτέ ότι δούλευα ως χορεύτρια. Το κατάλαβε η μητέρα μου βλέποντας τα ρούχα που έπλενε. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι είναι τι. Αν και τότε ντυνόμασταν λίγο πιο σεμνά από ότι οι χορεύτριες τώρα. Επίσης το δικό μου το στιλ ήταν διαφορετικό, πιο αθλητικό, φορούσα πιο street και φαρδιά ρούχα’.

Πριν από αυτό, πριν ανέβει στη σκηνή (και παράλληλα με τις εμφανίσεις της σε αυτή) η νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ (έκανε την πρακτική της εκεί) υπήρξε ταυτόχρονα αθλήτρια στο latin με διακρίσεις σε Ελλάδα (πέρυσι βγήκε 1η στο Greek Open) και εξωτερικό (συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ σε Βουλγαρία, Ιταλία, Σκόπια και Κροατία).

‘Αυτό, το ότι ήμουν αθλήτρια του latin, θεωρώ πως ήταν και ο λόγος που ήμουν καλή χορεύτρια στα club’. 

Και ναι, είναι εμφανές ότι η Jayla είχε τα ‘σωστά’ ανατομικά προσόντα για να κεντρίσει και να κρατήσει την προσοχή του κοινού από τη στιγμή που ανέβηκε πάνω και μετά.

Οι γλουτοί μου είναι όντως ένα δυνατό μου σημείο. Μου το λένε και άντρες και γυναίκες

‘Γενικά είμαι αθλητικός τύπος. Πηγαίνω καθημερινά γυμναστήριο. Ειδικά τώρα που έχω σταματήσει να χορεύω, προσέχω. Και γενικά και ειδικά τους γλουτούς, κάνοντας άπειρα squats. Γιατί ότι έχεις πρέπει να το προσέχεις’.

Αυτό όμως που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί είναι ότι η ταλαντούχα go go dancer που έβλεπαν μπροστά τους αισθανόταν μέσα της ακόμη κοριτσάκι, αφού και κρυφά από τους γονείς της το έκανε και μόλις πριν από έξι μήνες είχε κάνει την πρώτη της ολοκληρωμένη σχέση.

‘Έκανα την πρώτη μου σχέση στα 19 1/2. Πριν δεν ασχολούμουν με τους άντρες. Δεν ήθελα βλέπεις να κάνω κάτι και να το μετανιώσω. Πάντοτε στη ζωή μου έτσι είμαι. Προσεκτική. Και πάντοτε περνάω κάποιον από 40 κύματα πριν κάνω σχέση μαζί του’.

Επίσης, έτσι για την ιστορία, να διευκρινίσουμε πως η φάση της ήταν αποκλειστικά ‘φάτε μάτια ψάρια’ αφού και ποτέ δεν έκανε φάση με πελάτη και είχε μια τάση να αντιδρά έντονα όταν κάποιος ξεπερνούσε τα όρια.

‘Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι ένα μεθυσμένο πελάτη σε ένα club στη Βαλαωρίτου που, Παραμονή Χριστουγέννων, μου έριξε σκαμπίλι στον κώλο καθώς χόρευα’.

Θόλωσα. Πρώτα του έριξα κλωτσιά στα μούτρα. Μετά πήδηξα πάνω του και άρχισα να τον χτυπάω. Μας χώρισαν τελικά οι μπράβοι

 

Αλλά εντάξει, έτσι είναι η Jayla. Κρύβει πάθος μέσα της. Αλλιώς δεν θα μπορούσε, θεωρώ, να χορεύει τόσο καλά.

‘Συνήθως οι άνθρωποι έχουν άλλη άποψη πριν με γνωρίσουν, με θεωρούν λίγο bitch. Ενώ μετά διαπιστώνουν ότι είμαι γλυκιά. Εκτός από τους πρώην συντρόφους μου. Αυτοί επιμένουν ότι τους κάνω να νοιώθουν λίγο σκυλάκια, ότι τους δίνω συνεχώς εντολές’.

Ένα πάθος που ένιωσαν και από πρώτο χέρι οι σύντροφοί της όταν τόλμησαν να της βάλουν ψύλλους στα αυτιά με την συμπεριφορά τους.

‘Έχω ρίξει σφαλιάρες πολλές φορές στη ζωή μου. Κυρίως σε συντρόφους μου. Έχει τύχει π.χ. να βρω το αγόρι μου σε δωμάτιο ξενοδοχείου με μια barwoman. Του χτύπησα την πόρτα. Βγήκε. Και τον πλάκωσα στο ξύλο στο διάδρομο, μέσα στον κόσμο. Είχαν βγει από τα διπλανά δωμάτια και μας κοίταζαν. Δεν είναι ότι ζηλεύω. Απλώς με ενοχλεί αφάνταστα το να με κοροϊδεύουν. Προτιμώ να έρθει και να μου πει ο άλλος στα ίσια ‘γουστάρω αυτή και θέλω να κάνω κάτι μαζί της”.

Το ίδιο πάθος που χαρακτηρίζει και την Jayla ως DJ (παίζει R&B, Trap και EDM). Μια απόφαση αλλαγής πλεύσης που πήρε τόσο στρατηγικά όσο και οργανικά.

‘Ως go go dancer δούλεψα συνολικά 4 χρόνια. Αλλά δεν μπορείς να εξελιχθείς και να κάνεις καριέρα ως χορεύτρια. Οπότε, ψάχνοντας το κάτι παραπάνω και επειδή πάντοτε μου άρεσε η μουσική, αποφάσισα να το δοκιμάσω. Ξεκίνησα μαθήματα με τον Dj και παραγωγό Sergio T, πήρα κονσόλα και τα λοιπά μηχανήματα και ξεκίνησα να παίζω μουσική στο Dogs. Πρώτα όταν άνοιγε το μαγαζί και πριν χορέψω. Σαν εξάσκηση. Και εδώ και 1 1/2 χρόνο, που έχω σταματήσει να χορεύω, κανονικά’.

Ομολογώ ότι, παρόλο που η Jayla, που σπουδάζει ταυτόχρονα Μουσική Παραγωγός στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, έχει παίξει μουσική στην Θεσσαλονίκη και σε beach bar της Χαλκιδικής, δεν την έχω απολαύσει από πρώτο χέρι.

‘Στόχος μου είναι να γίνω μια καλή Dj και, όταν τελειώσω τη σχολή, να βγάλω ένα δικό μου κομμάτι. Και γιατί μόνο έτσι μπορείς να εξελιχθείς. Και για να δείξω ότι ξέρω τι κάνω’.

Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να γίνει ολοένα και καλύτερη. Όπως ακριβώς συμβαίνει στις ταινίες χορού που τόσο της αρέσει να παρακολουθεί.

‘Εκείνο το τραγούδι που με χαρακτηρίζει είναι το La Vida Loca. Γενικά αισθάνομαι ότι η ζωή μου είναι σαν ’80s ταινία χορού. Τύπου Dirty Dancing, Fame και τέτοια. Ότι δηλαδή είμαι μια χορεύτρια που προσπαθεί να υπερπηδήσει τα εμπόδια και να δείξει σε όλους τι αξίζει’.

(Κεντρική φωτογραφία: Ιinstagram.com/jaylajayr)