WOMEN

Αυτές που δεν βάζουν γλώσσα μέσα τους

Το να βγάζεις τη γλώσσα έξω, σε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται, δεν σε κάνει σέξι. Απλά φθηνή.

Η πρόσφατη εμφάνιση της Miley Cyrus στα MTV Music Video Awards, εκεί που η εξωγήινα μακριά και παχιά γλώσσα της δεν έμεινε ούτε δευτερόλεπτο εντός της στοματικής της κοιλότητας, απέδειξε γιατί μερικές γυναίκες πρέπει να κρατάνε το στόμα τους πάντα κλειστό.

Η Miley Cyrus και η γλώσσα της είναι προφανώς απλά η αφορμή για να ασχοληθούμε με την συγκεκριμένη τάση. ‘Θύματα’ της οποίας έχουν κατά καιρούς πέσει από πρώην πριγκίπισσες της Disney (που πασχίζουν να αποδείξουν στο κοινό τους ότι έχουν μεγαλώσει) μέχρι υπεράνω υποψίας βραβευμένες με Όσκαρ νικήτριες (που πασχίζουν να αποδείξουν το ακριβώς αντίθετο).

Οι συνήθεις ύποπτες

Η νέα γενιά του Χόλυγουντ είναι, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, η πρώτη που κάνει το λάθος να μπερδεύει το βγάλσιμο της γλώσσας (κυριολεκτικά και μεταφορικά) με ένδειξη σεξουαλικής ενηλικίωσης. Ξεκινώντας με την Miley Cyrus που επιδίδεται στο άθλημα από τα 17 της, όταν έγλυφε την σχήματος πέους τούρτα του συντρόφου της.

Και καταλήγοντας σε όλα τα κουλά που έκανε στα VMA’s. Κομπλέ με το γλείψιμο του βραβείου που κέρδισε.

Ενώ στη δεύτερη θέση μπαίνει δικαιωματικά η Ηayden Panettiere στην οποία αρέσει τρομερά να γλείφει. Οτιδήποτε. Κάτι που αποδεικνύουν οι δεκάδες φωτογραφίες της που τη δείχνουν να γλείφει παγωτό, γιαούρτι, κουτάλια, βραβεία, όπλα, τον δίμετρο Ουκρανό boxer-σύντροφο της και αγάλματα.

Προσοχή. Το παραπάνω δεν είναι λογοπαίγνιο. Το κορίτσι μάλλον έχει κανονικό θέμα που χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης.

Τρίτη, αλλά καθόλου καταϊδρωμένη, είναι παραδόξως η Megan Fox που χρησιμοποιεί το βγάλσιμο της γλώσσας με δυο τρόπους. Είτε για να μας ανεβάσει το αίμα σε κάποια σέξι φωτογράφηση, είτε ως αμυντική ‘κοιτάξτε πόσο ροκ γκόμενα’ κίνηση όταν την περικυκλώνουν παπαράτσι.

Και στις δυο περιπτώσεις, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το κάνει εξαιρετικά.

Και σίγουρα καλύτερα από τη διάδοχό της στο Transformers, Rosie Huntington Whiteley.

Οι παλιές καραβάνες

Μπορεί πλέον η Angelina Jolie να ταξιδεύει ανά τον κόσμο σκηνοθετώντας ταινίες με κοινωνικό μήνυμα και να χτίζει το ένα ορφανοτροφείο μετά το άλλο, αλλά υπήρχε μια εποχή που μας έβγαζε την γλώσσα σε μια από τις δυο φωτογραφήσεις που έκανε.

Μια κληρονομιά που σε αυτή την παράγραφο τιμούμε και αναγνωρίζουμε.

Ενώ εξίσου σημαντική είναι η συμβολή στο άθλημα της Charlize Theron που ξέρει πώς να βγάζει τσαχπινιά και όχι την άλλη λέξη που τελειώνει σε –νια.

Παρά το γεγονός ότι η γλώσσα της είναι υπερβολικά μακριά για να την βγάζει σε κοινή θέα (βλέπε παρακάτω παράγραφο)

Ποιες έχουν δικαίωμα να βγάζουν γλώσσα

Πες με παλαιομοδίτη, αλλά για μένα μόνο οι ροκ σταρ έχουν δικαίωμα να βγάζουν τη γλώσσα τους έξω όσο συχνά γουστάρουν και όποτε γουστάρουν.

Ειδικά όταν το κάνουν τόσο ευφάνταστα όσο εδώ η Rihanna που, παρότι προφανώς πάσχει από επιδειξιμανία στα όρια της σχιζοφρένειας,  με κάθε βγάλσιμο της γλώσσας εκπέμπει το σωστό συνδυασμό ‘fuck u’ και ‘fuck me’ αύρας.

Ποιες δεν έχουν δικαίωμα να βγάζουν γλώσσα

Όσες ο καλός Θεούλης ευλόγησε με γλώσσες τύπου Miley Cyrus, δηλαδή αγελάδες και ‘άτυχες’ σταρ όπως η Jessica Biel.

Ή η -κατά τα άλλα έξοχη- Rosario Dawson.

Αν και ομολογώ ότι η παραπάνω λήψη με έκανε να το σκεφτώ δυο φορές για το αν πρέπει να την συμπεριλάβω εδώ.

Δεν είναι ότι είμαστε ρατσιστές απέναντι στα συγκεκριμένα κορίτσια. Απλά το συγκεκριμένο ανατομικό χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικά μη φωτογενές.

Ποιες ξέρουν να το κάνουν καλά και διακριτικά

Κάθε φορά που μια γυναικεία γλώσσα αφήνει την φωλιά της, η αντρική φαντασία οργιάζει. Και πραγματικά πιστεύω ότι απαιτεί τέχνη για να το κάνεις σωστά.

Τόσο σώστα όσο η Kate Beckinsale που εδώ βγαίνει όσο σέξι πρέπει, χωρίς να χάνει την κυριλοσύνη της.

Ή τόσο σωστά όσο η Emma Watson στο Bling Ring.

Ενώ εύφημος μνεία αξίζει πάνω και πέρα από όλα στην Jessica Alba η οποία μάλλον θα μπορούσε να γίνει διευθύντρια στο συγκεκριμένο σχολείο.

Είναι η μόνη άλλωστε που, όποτε και αν βγάζει την γλώσσα έξω, το κάνει να μοιάζει αυθόρμητο, πολύ fun και όσο πρέπει σέξι.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Δεν φταίει απαραίτητα ότι τα κορίτσια μας είναι υπερβολικά ηθικά. Απλά κατανοούν ότι οποιαδήποτε λήψη με την γλώσσα έξω κινδυνεύει να τις στοιχειώνει μια ολόκληρη ζωή. Οπότε την αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Πάντα με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις. Όπως τη Γωγώ Μαστροκώστα σε μια φωτό από το ένδοξο παρελθόν της.

Τη Νίκη Κάρτσωνα στη θρυλική πρώτη της φωτογράφηση στο Nitro, την εποχή που ήταν απλά μια 20χρονη πρώην πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής.

Την Νταιάνα Ιγροπούλου σε μια απρόσμεη λήψη γεμάτη πάθος. Κάτι που δεν τη χαρακτηρίζει καθόλου.

Και την ατρόμητη Ελεονώρα Μελέτη που δεν φωτογραφίζεται σέξι συχνά, αλλά, όταν το αποφασίζει, του δίνει και καταλαβαίνει.