WOMEN

Δηλώνω νοσταλγός της Rhona Mitra

Μην αφήσεις ποτέ καμία γυναίκα να σε πείσει ότι δεν είναι απόλυτα sexy.

Αν ρωτήσεις 10 γυναίκες, οι 3 θα σου πουν ότι είναι άσχημη, οι 4 θα σου πουν ότι μοιάζει με άντρα και οι υπόλοιπες 3 θα πετάξουν ένα ξερό “ντάξει, καλή είναι”. Αν κάνεις την ίδια ερώτηση σε 10 άντρες που ξέρουν ποιά είναι η Rhona Mitra, τα μάτια θα βουρκώσουν και το μυαλό θα ταξιδέψει σε στιγμές της περασμένης δεκαετίας. Στιγμές καθαρής αγάπης ενός άντρα για μια γυναίκα.

Δεν έχω μία. Ούτε μία φορά που να είδα την Mitra (fail το όνομα αλλά τι να κάνουμε) στην τηλεόραση του σπιτιού μου ή στην οθόνη του υπολογιστή μου και να μην αναρωτήθηκα πόσο μακριά είναι αυτή η εικόνα από εκείνη της ιδανικής γυναίκας. Μελαχρινή, θηλυκή, όμορφη, απίστευτα sexy και με ένα μυστήριο στην κίνηση και το βλέμμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να γεννήθηκε Αγγλίδα.

 

Καλά θα κάνεις βασικά να το κοιτάξεις λίγο γιατί θα βρεις ότι αν και γεννημένη στο Λονδίνο, η Mitra έχει Ινδικές ρίζες από την Βεγγάζη. Από τη μεριά του πατέρα της δηλαδή γιατί η μητέρα της είναι hardcore Ιρλανδέζα.

Πέρασε 5 χρόνια στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 90 παίζοντας άσημους ρόλους σε ταινίες που δεν πρέπει να έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα. Η συμμετοχή της στο Beowulf το 1999 άνοιξε κάποιους δρόμους. Και για αρκετά χρόνια έκανε αρκετές εμφανίσεις σε θρίλερ και ταινίες μυστηρίου. Το πέρασμα από το Ali G Indahouse ήταν η απαραίτητη “βλακεία” στην καριέρα της πριν την πάρουν χαμπάρι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 

Τα 22 επεισόδια στο The Practice ήταν αρκετά για την υποδοχή της στις ΗΠΑ. Ακολούθησαν 20 επεισόδια στο Boston Legal όταν και καθιερώθηκε στην συνείδηση του τηλεθεατή. Τα 5 επεισόδια όμως στα οποία συμμετείχε για χάρη της σειράς Nip / Tuck ήταν ενδεχομένως και το καλύτερο performance στην ζωή της.

 

Έκτοτε εμφανίστηκε σε αρκετές ακόμα ταινίες και σειρές, με σημαντικότερα τα Shooter, Underworld και The Number 23. Τίποτα όμως δεν θύμιζε εκείνη την γυναίκα που γνωρίσαμε από τα τέλη της δεκαετίας του 90 μέχρι τα μέσα της προηγούμενης. Κι αν έχει μείνει αυτή η γυναίκα απωθημένο στο μυαλό πολλών ανδρών, είναι επειδή δεν βρέθηκε ούτε ένα περιοδικό να καταφέρει να την γδύσει αρκετά. Βασικά, έχει επιτρέψει σε ελάχιστα περιοδικά να την φωτογραφίσουν ακόμα και ντυμένη.

Τώρα, η Rhona Mitra είναι 37 ετών. Αλλά μέχρι να δηλώσει ότι τα παρατάει για χάρη μιας οικογένειας και ενός αγροτόσπιτου στο Ανατολικό Μιζούρι, εγώ θα περιμένω. Άλλη μια ταινία, άλλη μια σκηνή.