WOMEN

Και καυτές και αστείες (κι όμως, γίνεται)

Οι 20+1 γυναίκες από Ελλάδα και εξωτερικό που μας κάνουν να γελάμε. Αλλά και να αναστενάζουμε. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από μια γυναίκα που δεν φοβάται να τσαλακωθεί για χάρη μας.

Είναι νεκρό εδώ και χρόνια. Το κλισέ δηλαδή που θέλει τις ωραίες γυναίκες να μην μπορούν να είναι ταυτόχρονα και αστείες. Όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν π.χ. η Cameron ‘Κάτι τρέχει με την Μαίρη’ Diaz, η Christina ‘Παντρεμένοι με παιδιά’ Applegate και οι φιλενάδες Courtney Cox και Jennifer Aniston.  Τσέκαρε την τελευταία σοδειά ταλέντων και συμπλήρωσε όποια πιστεύεις ότι ξεχάσαμε. 

21, Anna Faris

Μπορεί η φετινή της χρονιά να ήταν τραγική (What’s you number?), αλλά παραμένει η Νο1 επιλογή όποιου casting director ψάχνει μια χαζή, σέξι ξανθιά. Όπως συνέβη στο Scary Movie, το Just Friends ή στο –προσωπικό της θρίαμβο- House Bunny.

 

20, Έλενα Καρποντίνη

Την χάσαμε φέτος, αλλά δεν την ψιλοξεχάσαμε. Το κορίτσι του green room του Dancing, του Wipe Out ή του Play and Win ξέρει πώς να κάνει πλάκα με τον εαυτό της. Τόσο μπροστά, όσο και εκτός κάμερας. Και αυτό δεν το βρίσκεις συχνά στην Ελλάδα.

 

19, Aubrey Plaza

Η αμίλητη και αγέλαστη April του Parks and Recreation είναι δικαίως η αγαπημένη κάθε hipster του πλανήτη. Σπάνιο ταλέντο, που καταφέρνει και βγάζει γέλιο χωρίς να χρειάζεται να αρθρώσει λέξη.

18, Mary-Louise Parker

Δεν μπορώ να φανταστώ καμία άλλη να παίζει τόσο πειστικά την Nancy Botwin, την ραδιούργο μητέρα/χασισέμπορο του Weeds. Τσέκαρε επίσης το κορμί της στην παρακάτω σκηνή. Και μετά αναλογίσου πόσο χρονών είναι. Σαράντα οχτώ. Κλεισμένα.

17, Kaley Cuoco

Ο ορισμός του All American farm girl. Τόσο στην πραγματικότητα, όσο και στον ρόλο της σέξι γειτόνισσας των nerds που παίζει στο The Bing Bang Theory (για τον οποίο τσίμπησε και ένα Emmy). Λίγο πιο χοντροκομμένη στο πρόσωπο από ότι θα ήθελα, αλλά με εξαιρετικό κωμικό timing. Bonus το φυσικό στήθος.

 

16, Elizabeth Banks

Μοιάζει σαν άβαταρ Wall Street executive. Αλλά είναι πρόθυμη να κάνει τα πάντα προκειμένου να γελάσεις. Όπως απέδειξε στα 40 Year Old Virgin, Morning Glory και Zach and Miri Make a Porno, καθώς επίσης και ως φιλενάδα του Alec Baldwin (την οποία απήγαγαν Βορειοκορεάτες) στο 30Rock.

 

15, Sarah Silverman

Πιο αστεία και από τις 21 της λίστας μαζί, που ωστόσο χάνει πόντους στο θέμα της ομορφιάς. ‘Απόφοιτος’ του Saturday Night Live, πρωταγωνίστρια του The Sarah Silverman program,  δημιουργός της παρωδίας-viral I’m Fucking Matt Damon (για την οποία κέρδισε Emmy) και εντελώς, απόλυτα ατρόμητη. Ιδιαίτερα απέναντι σε ότι ‘μυρίζει’ θρησκευτικό φανατισμό.

14, Rashida Jones

H χαρισματική κόρη του Quincy (και απόφοιτος του Harvard) κλέβει συστηματικά την παράσταση όπου και να εμφανίζεται. Στο Boston Public, το The Office, το I love you Man ή το Social Network. Ένας μοναδικός συνδυασμός ταλέντου, σοκολατένιας γοητείας και αξιοπρέπειας που έχει μεταλαμπαδεύσει και στο ρόλο της στο –αριστουργηματικό- Parks and Recreations.

13, Λάουρα Νάργιες

Εκτός από εκπληκτική φωτογένεια, το κορίτσι από την Γερμανία που κάθεται πλέον στο πλευρό του Θέμου διαθέτει και πλάκα. Ακόμη και αν η ίδια δεν καταλαβαίνει τι είναι αυτό που κάνει τους άλλους να χαμογελούν όταν την βλέπουν. Στην οθόνη ή από κοντά.

12, Kristen Wiig

Φέτος ήταν η χρονιά της. Το Bridesmaids (σ.σ. κάτι σαν το θηλυκό Hangover), το οποίο και έγραψε και πρωταγωνίστησε, έφερε πίσω $280.000.000 εισπράξεις συν μια υποψηφιότητα για Όσκαρ σεναρίου. Το GQ την ανακήρυξε ‘bro of the year’. Και δεν υπάρχει παραγωγός στο Χόλυγουντ που να μην πουλάει αυτή την στιγμή το δεξί του νεφρό για την υπογραφή της σε ένα σενάριο.

11, Λυδία Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχει περίπτωση να την γνωρίσεις και να μην την αγαπήσεις. Μια γεννημένη κλόουν/γλωσοκοπάνα που τυγχάνει να διαθέτει εξίσου αξιοθαύμαστα ανατομικά προσόντα.  Φέτος έδωσε για πρώτη φορά σαφές προσωπικό στίγμα με το Mission Lydia του MTV.

10, Rachel Bilson

Συγκλονιστικά χαριτωμένο πρόσωπο, κορώνα σε ένα ταλαντούχο κωμικό πακέτο που πρωτοείδαμε στο The OC (και κινηματογραφικά στα The Last Kiss και Jumper). Φέτος μοιράζει καλή ενέργεια ως Νεοϋορκέζα χειρούργος που βρίσκεται κολλημένη σε μια μικρή πόλη του Αμερικάνικου Νότου.

9, Isla Fisher

Το κοκκινομάλλικο βαρελότο (σ.σ. κόρη τραπεζίτη των Ηνωμένων Εθνών) που εμφανίστηκε από το πουθενά ως ψυχωτική παρθένα στο Wedding Crashers, είναι πλέον κυρία Sacha Baron Cohen και μητέρα των παιδιών του. Αλλά δεν έχει χάσει ίχνος από την τρέλα της, ούτε την γκέλα της, όπως αποδεικνύει η συμμετοχή της στο πολυαναμενόμενο The Great Gatsby.

8, Τζένη Θεωνά

Η φράου (ελέω του ρόλου της στο Πίσω στο Σπίτι) που πολύ θα θέλαμε να βάλουμε στο σπίτι μας, αποδεικνύει ότι θα μας απασχολεί όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Μπράβο και πάλι μπράβο  στον Περράκη που την έπεισε να βάψει για πρώτη φορά ξανθά τα μαλλιά της για τις ανάγκες του Ψυχραιμία.

7, Lizzy Caplan

Το μόνο που μπορείς να της καταλογίσεις είναι η τετράχρονη σχέση της με τον Matthew Perry. Γιατί κατά τα άλλα, είναι να την πιεις στο ποτήρι. Εκείνη, το στήθος της (βλέπε περασμένη σεζόν του True Blood) και το ιδιότυπο είδος νευρωτικού χιούμορ που έχει πατεντάρει (βλέπε τον φετινό ρόλο της στο New Girl). Ας ελπίσουμε αυτός να σταθεί βατήρας για την βουτιά της στο mainstream, που δεν της έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία παρά τα cameo της σε Mean Girls και Cloverfield.

6, Olivia Μunn

Προσωπικά, μου θυμίζει την Terra Patrick. Και αυτό δεν είναι ποτέ κακό. Η διαφορά είναι ότι η Olivia, βασίλισσα κάθε nerd ένεκα της θητείας της ως παρουσιάστρια gaming εκπομπής, είναι πολύ πιο hardcore. Όχι στο σεξ, αλλά στην δημόσια περσόνα της, που περιλαμβάνει βιβλία (Suck it Wonder Woman), δικό της περιοδικό και τηλεοπτικά και κινηματογραφικά project.

5, Kristen Bell

Η πάλαι ποτέ Veronica Mars κάνει φέτος το τηλεοπτικό της comeback ως αδίστακτη σύμβουλος επιχειρήσεων στο  House of Lies. Όπως πάντα, όπως σε οτιδήποτε κάνει, είναι και πάλι εξαιρετική. Ειδική μνεία για το τύπου 0% ποσοστό σωματικού λίπους που φαίνεται να διαθέτει.

4 ,Sofía Vergara

Η νέα αγαπημένη Λατίνα της αμερικάνικης τηλεόρασης (στην θέση της Eva Longoria) διαθέτει εμφάνιση 80s σεξόβομβας –αυτό που έχει υπάρξει επί δεκαετία- σε συνδυασμό με το ‘αχ παναγίτσα μου’ ταλέντο της Γεωργίας Βασιλειάδου. Ο συνδυασμός και είναι και ακούγεται σχιζοφρενικός, σχεδόν όσο και η ενρινη ακαταλαβίστικη προφορά της. Αλλά λειτουργεί.

3, Zoοey Deschanel

Ένα χαρούμενο ξωτικό (ηθοποιός και τραγουδίστρια), υιοθετημένο εδώ και μια δεκαετία από την indie κοινότητα, που αποφάσισε να κάνει το πέρασμα στο mainstream μέσω μιας καθαρόαιμης sitcom (New Girl). Η υποταγή στην εξωπραγματική ‘πιο χαριτωμένη από την Bambie’ γοητεία της είναι αναπόφευκτη.

2, Mila Kunis

Πως θα ήταν δυνατόν να λείπει από την λίστα η Ουκρανέζα που μας κάνει να γελάμε από τα 15 της, όταν και πρωτοεμφανίστηκε στο That 70΄s show; Ακόμη και αν χρειάστηκε ένας μαύρος κύκνος για να συνειδητοποιήσουν οι παραγωγοί ότι το κορίτσι με τα τεράστια γαλάζια μάτια μπορεί να είναι και μοιραία και αστεία. Όπως απέδειξε στο Friends with Benefits, την καλύτερή της στιγμή ως τώρα.

1, Alison Brie

Η καλή και υπάκουη μαθήτρια του Community κρύβει μέσα της τεράστια αποθέματα διαστροφής, αντλώντας από τις πανσεξουαλικές περιπέτειες που έχει παραδεχτεί ότι αποτέλεσαν τον αγαπημένο της χρόνο να περνάει το χρόνο της στο κολέγιο. Και αυτό την κάνει ακόμη πιο πειστική όταν παίζει την καρικατούρα Λολίτας. Ανυπομονούμε για το κινηματογραφικό της ξέσπασμα με το The Five Year Engagement δίπλα στον Jason Segel.