WOMEN

Οι 12 σέξι Σουηδέζες κολλητές του Κοριτσιού με το τατουάζ

Η οργισμένη cyberpunk Lisbeth από την υπερ-best seller τριλογία του Stieg Larsson κάνει το made in America κινηματογραφικό της ντεμπούτο.Και είναι είναι σέξι, με τον δικό της τρόπο. Εμείς απλά επιλέξαμε να εστιάσουμε στις υπόλοιπες συμπατριώτισσές της. Εγκρίνεις;

Η Σουηδία έχει τρομακτική παράδοση στις φαντασμαγορικά όμορφες γυναίκες. Μην ξεχνάς ότι από εδώ μας προέκυψε η Greta Garbo, η Ingrid Bergman (που καψούρεψε τον Bogart στην Casablanca), η Anna-Margret (που καψούρεψε τον Elvis στο Viva Las Vegas) και φυσικά η Anita Ekberg, η ξανθιά που τσαλαβουτούσε στην Fontana di Trevi στο La Dolce Vita του Fellini. Αυτή είναι η νέα σοδεία. Με κάποια γνώριμα ονομάτα και αρκετά καινούργια. Και όχι, δεν συμπεριλάβαμε την Έλενα Παπαρίζου. Αυτή είναι κατάδική μας. 

12, Nadia Bjorlin, ηθοποίος

H 32χρονη κόρη ενός διάσημου Σουηδού συνθέτη (και μιας Ιρανής διακοσμήτριας) έχει καταφέρει να χαράξει την δική της, μέτρια πορεία στο Χόλιγουντ που περιλαμβάνει σαπουνόπερες (Days of our Lives), indie ταινίες (If I had known I was a genius), ένα LP και cameo ως η καυτή γκόμενα σε σειρές όπως το Two and a Half Men και το NCIS.

 

11, Elin Nordegren, οικοκυρικά

2. Η πρώην σύζυγος του Tiger Woods -όντως αποτυχημένο bikini model- δούλευε ως νταντά για την οικογένεια ενός Σουηδού golfer, μέχρι που τον γνώρισε το 2001. Εκατοντάδες κέρατα -και μια γιγαντιαία αποζημίωση της τάξεως των $100.000.000-μετά το κορίτσι μας ζει το Αμερικάνικο ονειρό της σε μια έπαυλη $12.000.000 στην Φλόριντα.

 

10, Elsa Hosk, μοντέλο

Μια ακόμη ψηλή Σκανδιναβή (1,80) με εξίσου ρετιρέ όνειρα. Μόλις 23 χρονών, έχει ήδη περπατήσει στην πασαρέλα της Victoria’s Secret, ενώ έχει επίσης συνεργαστεί με οίκους όπως Dior, Dolce & Gabbana και Guess.

9, Elin Grindemyr, μοντέλο

Κάτοχος των ‘περίζηλων’ τίτλων Annual Sexiest Girlfriend και Sexiest Swedish Woman από το Σουηδικό περιοδικό Slitz, η 29χρονη μοντέλα μας κατάφερε να γνωρίσει την ημί-γυμνη διεθνή καταξίωση με φωτογραφήσεις στην Αμερικάνικη έκδοση του Maxim και του FHM.

8, Sofia Hellqvist, μοντέλο

Πρώην σερβιτόρα, πρώην ημίγυμνο μοντέλο, πρώην παίκτρια reality (Paradise Hotel) και νυν ιδιοκτήτρια yoga centre στο Manhattan. Eκεί που ξοδεύει το χρόνο της μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, τον playboy Σουηδό πρίγγιπα Carl Philip. Και όλα αυτά στα 27 της. Αυτό σημαίνει να έχεις φιλοδοξίες.

7, Ida Ljungqvist, Playmate

Μοναδικός συνδυασμός Τανζανιανών και Σουηδικών γονιδιών που έχει την τιμή να αποτελεί την πρώτη Αφρικανικής καταγωγής (και την δεύτερη Σουηδέζα) που έχει κερδίσει τον τίτλο Playmate of the Year. Και μάλιστα αυτό των 50 χρόνων από την έκδοση του περιοδικού. Την ανακάλυψαν να δουλεύει ως πωλήτρια σε ένα κατάστημα παιδικών ρούχων στο Rodeo Drive. Και την ψιλο-έκραξαν όταν βρέθηκε να πολεμάει λυσαλλέα με τον πρώην συζηγό της για την κηδεμονία του τσιουάουα της.

 

6, Helena Mattsson

Ἐνα ακόμη μοντέλο που ακολούθησε την καθιερωμένη διαδρομή Στοκχόλμη-Λος Άντζελες με στόχο μια κινηματογραφική καριέρα. Η διαφορά είναι ότι εκείνη, όντως και απόφοιτος του Performing Arts School, κατάφερε όντως να το πετύχει. Μην φανταστείς φοβερά πράγματα. Mέχρι στιγμής το κοντέρ έχει γράψει ένα θριλεράκι (Species: The Awakening, 4 επεισόδια του Desperate Housewives και ένα ρολάκο στο Iron Man 2.

 

5, Victoria Silvstedt, μοντέλο

Την πρωτογνωρίσαμε ως Playmate 1997, κάτι σαν ρέπλικα της Ann Nicole Smith. Από τότε το κορίτσι συνεχίζει να οργώνει την υφήλιο, κάνοντας γυμνές φωτογραφήσεις, συμμετέχοντας σε Β movies ( Boat Trip , BASEketball), τραγουδώντας και προσπαθώντας να στρώσει την τηλεοπτική της καριέρα.

 

4, Mini Anden, μοντέλο

Εκπληκτικό πρόσωπο και ένα αψεγάδιαστο κορμί που δεν φοβάται να το χρησιμοποιήσει. Σε φωτογραφήσεις (Maxim, Arena) ή στις τηλεοπτικές (Nip/Tuck, Entourage) και  κινηματογραφικές της εμφανίσεις (Τropic Thunder , Ocean’s Twelve, The Mechanic). Επίσης υπήρξε παρουσιάστρια στο Scandinavia’s Next Top Model, παραγωγός ταινιών (Buffoon) και, φυσικά, μοντέλο της Victoria’s Secret.

 

3, Helen Svedin, οικοκυρικά

Η 34χρονη καυτή σύζηγος του Luis Figo (και μητέρα των τριών κορών του) αποτελεί μια από τις πιο καυτές WAG της ιστορίας. Όπως αποδυκνύει το γυμνό backstage βίντεο από μια ξεχασμένη ολογυμνή της φωτογράφηση, το οποίο είναι πολύ τσόντα για να το ποστάρω εδώ. Τσεκαρέ το για να καταλάβεις γιατί ο Luis την ερωτεύτηκε παράφορα όταν την είδε στο show του Joaquin Cortes στην Βαρκελώνη το 1996.

 

2, Caroline Winberg, μοντέλο

Την ανακάλυψαν στα 15 της, σε μια προπόνηση της συνοικιακής ομάδας ποδοσφαίρου στην Solentuna, όπου και έπαιζε. Από τότε δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Πλέον μένει μόνιμα στην Νέα Υόρκη, την οποία και εγκαταλείπει μονάχα για κάποια φωτογράφηση.

Εννοείται πως είναι κορίτσι της Victoria’s Secret και μάλιστα από το 2005. Πέρισυ μάλιστα έκανε και το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο Limitless, δίπλα στους De Niro και Bradley Cooper.

 

1, Malin Akerman, ηθοποιός

Πάντα απορούσα γιατί η συγκεκριμένη Σουηδοκαναδέζα δεν έχει γίνει πιο γνωστή. Έχει αποδείξει ότι είναι ανελέητα σέξι (δες σκηνή τριολέ στο Entourage), ότι έχει πλάκα (δες σκηνή σεξ με Ben Stiller στο The Heartbreak Kid) και ότι φοράει μια χαρά την στολή του υπερ-ήρωα (δες Watchmen). Δεν πειράζει.

Με 9 ταινίες της έτοιμες να κυκλοφορήσουν (μεταξύ άλλων το Wanderlust με την Jennifer Aniston και η βιογραφία της πορνοσταρ Linda Lovelace) σύντομα θα την μάθει μέχρι και η 70άρα μάνα μου.

Κι αν ακόμα δεν τις έχεις εμπεδώσει, εδώ μαζέψαμε μερικές από τις φωτογραφήσεις τους.

Ακολούθησέ μας στο @Oneman.gr κάνε like στην σελίδα μας στο Facebook ή δώσε μας το mail σου για να λαμβάνεις το εβδομαδιαίο Newsletter μας και να μην χάνεις κανένα από τα θέματα που σε ενδιαφέρουν.