WOMEN

Οι 28+1 καυτές Ισλανδές που παίζουν μεγάλη μπάλα

Γιατί στη χώρα της Φωτιάς και του Πάγου, όπως αποκαλείται το νησί, εκείνες είναι που αντιπροσωπεύουν την λάβρα.

Λίγο πριν τον σημερινό ημιτελικό του Euro οι πιο προνομιούχες, σύμφωνα με έρευνα, γυναίκες του πλανήτη αποδεικνύουν πως μπορούν επίσης να σταθούν επάξια απέναντι στις ‘πολυδιαφημισμένες’ Γαλλίδες.

Εννοείται πως βάλαμε τα δυνατά μας να σου ‘σερβίρουμε’ ότι το καλύτερο παίζει στο νησί. Μην ξεχνάς όμως ότι μιλάμε για 323.000 άτομα συνολικά. Όσος είναι δηλαδή αθροιστικά ο πληθυσμός σε Περιστέρι, Αιγάλεω και Καλλιθέα. (σ.σ. στη φωτό η Beyonce, η πιο σέξι επώνυμη που έχει ποτέ βουτήξει στην Blue Lagoon, ‘αναγκαστική’ για κάθε επισκέπτη στάση).

 

Κάτι που σημαίνει ότι, το γεγονός ότι βρήκαμε τόσες πολλές, επιβεβαιώνει τα άριστα Βίκινγκς γονίδια που κουβαλάνε πάνω τους οι βασίλισσες του πάγου. Και όχι, αρνούμαστε να πούμε την λέξη Bjork επειδή είναι η μοναδική που ξέρεις/ουμε.

 

Οι Wags που παίζουν μπάλα στην εξέδρα

Εν αρχή η 26χρονη Alexandra Ivarsdottir, Μις Ισλανδία 2008 και φιλενάδα του Gylfi Sigurdsson της Swansea, γνωστού στην Premier League ως The Ice Man. Κάτι που έχει χαρίσει στην ίδια το δίκαιο παρατσούκλι The Ice Queen. Πανύψηλη (180), διάσημη για τα μακριά της πόδια και, κατά τη γνώμη μου, υπερτιμημένη.

 

Εδώ μπορείτε να την δείτε στην εξέδρα με τις υπόλοιπες, εκ των οποίων τη δικηγόρο Sandra Steinarsdóttir του Ögmundur Kristinsson, τη Frida του Alfred Finnbogason, αυτή με τη φανέλα με το No7 που είναι σύντροφος του Johann Berg Gudmundsson και την Ταιλανδέζικης καταγωγής (γεννήθηκε βέβαια και μεγάλωσε στην Ισλανδία) Pattra του Teddy Bjarnason.

 

Αν και, προσωπικά, καμία τους δεν με ενθουσίασε. Τη διαφορά εδώ κάνει κατηγορηματική η σύζυγος του αρχηγού της Εθνικής Ισλανδίας Aron Gunnarsson. Τη λένε Kristbjörg Jónasdóttir και είναι κάτι σαν την Ελένη Πετρουλάκη της χώρας (επίσης είναι ιδιοκτήτρια ενός brazilian tan).

 

Εξίσου ‘Lagertha Lothbrook (βλέπε τηλεοπτικό Vikings) φάση’ είναι και οι φίλες της στην ομάδα Iceland fitness. Ένα σπαθί, μια ασπίδα και είναι έτοιμες να ριχτούν στη μάχη.

 

Μια εκ των οποίων, η διεθνών προδιαγραφών Margret Gnarr, είναι κόρη του δημάρχου. Επίσης κατέχει και μαύρη ζώνη στο Taekwondo.

 

Και σκέψου ότι τα συγκεκριμένα κορίτσια δεν είναι καν τα πιο γυμνασμένα της πόλης. Αυτός ο τίτλος ανήκει στην Annie Thorisdottir, πρωταθλήτρια Crossfit και ιδιοκτήτρια γνωστού γυμναστηρίου, μια από τις 4 που διαθέτει το νησί.

 

Ειδική μνεία στην ‘βετεράνο’ Asdis Ran, πρώην του Gardar Gunlaugson, που όταν είχε βρεθεί στη Βουλγαρία το 2008 και για κάποια χρόνια, είχε σαρώσει. Την έλεγαν Ice Queen, έκανε παντού φωτογράφηση (και στο Playboy) και είχε ανοίξει και ένα μαγαζί με εσώρουχα στο κέντρο της πόλης. Από τις σπάνιες περιπτώσεις topless Ισλανδής επώνυμης.

 

Σκέψου ότι η μοναδική άλλη που μπόρεσα να βρω ήταν η Arna Bara Karlsdottir, Miss Social στο Αμερικάνικο Playboy πίσω στο 2012. Η οποία και δεν έχει καμία σχέση με ξανθιά bimbo. Όπως έχει δηλώσει βγάζει τα ρούχα της από επιλογή, αλλά ταυτόχρονα είναι σούπερ μορφωμένη.

 

Καθώς επίσης η κοκκινομάλλα Sólveig Gylfadóttir, ανερχόμενο μοντέλο, που έχει δεχθεί να κάνει 3-4 art nude τύπου φωτογραφήσεις με έξοχα αποτελέσματα.

 

Οι υπόλοιπες αθλήτριες

Η πρώτη που έρχεται στο μυαλό κάθε Ισλανδού είναι η Ragga Ragnars, πρωταθλήτρια κολύμβησης, μοντέλο, blogger, make up artist και σχεδιάστρια μόδας. Γιατί σε ένα τόσο μικρό νησί ένα κορίτσι πρέπει να τα κάνει όλα και να τα κάνει καλά.

 

Ενώ από τις πισίνες ξεκίνησε και η -διεθνών προδιαγραφών- Berglind Icey, που αργότερα το γύρισε στο μόντελινγκ και στην υποκριτική, πρωταγωνίστησε σε διαφημίσεις και Χολυγουντιανές ταινίες και γενικώς την έκανε και την κάνει τη γύρα της.

 

Φαντάσου ότι ήταν ένα από τα μοντέλα που συνόδευαν τον Sasha Baron Cohen σε αυτή τη φωτογράφηση του Vanity Fair.

 

Ειδική αναφορά στην εθνική χορεύτρια Hanna Rún, εσαεί πρωταθλήτρια σε latin και ballroom (έχει κερδίσει τον τίτλο 15 φορές) και εξαιρετικά φωτογενής.

 

Οι εστεμμένες & η μοναχική Victoria Secret

Κανένα μοντέλο εκ Ισλανδίας δεν έχει γίνει Άγγελος της Βικτώρια ή δεν έχει φιγουράρει στο Sports Illustrated. Μοναδική εξαίρεση η αγέρωχη Thelma Thormarsdottir, η μοναδική Ισλανδή που δικαιούται να θεωρεί τον εαυτό της supermodel.

 

Αν και πιο κοντά στην καρδιά μας βρίσκεται η Lili Klem η οποία, επειδή ακριβώς είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στη Χαβάη, έχει και μεγαλύτερη έφεση να φωτογραφίζεται όπως μας αρέσει.

 

Διάσημη παραμένει η γλυκύτατη Unnur Birna Vilhjalmsdottir, δικαίως Μις Ισλανδία 2006 και Μις Κόσμος 2005. Εξαιρετική περίπτωση γυναίκας που πλέον -αφού πήρε το πτυχίο της από τη Νομική- το έχει γυρίσει στην υποκριτική.

 

Ενώ ραγδαία ανερχόμενη είναι η 25χρονη Edda Oscars που φέρνει λίγο σε Sansa Stark, κάνει αυτή τη στιγμή γύρα στις Ευρωπαϊκές πασαρέλες και είναι επίσης καταξιωμένη παίκτρια κλαρινέτου.

 

Ίδια φάση με την Kolfinna Kristófersdóttir. Πανέμορφη αλλά υπερβολικά μοντελέ για να χαραμίσουμε μια πολύτιμη θέση φωτό για την κοντοκουρεμένη πάρτη της. Από εκεί και πέρα οφείλουμε να πούμε ένα καλό λόγο για τη βετεράνο Elisabet Davidsdottir, γνωστή και ως ‘Penelope Cruz’ του νησιού, η καλύτερη στιγμή της οποίας ήταν όταν ανακηρύχθηκε Ford Supermodel of the World πίσω στο μακρινό 1997.

 

Καθώς επίσης την μπουστάτη Ingibjörg Egilsdóttir, την αξέχαστη Μις Ισλανδία 2009. Όχι, καριέρα δεν έκανε, αλλά έχει εμφανώς τα προσόντα.

 

Οι Χολιγουντιανές

Όχι μόνο δεν υπάρχουν βεραμάν Ισλανδές που να τα έχουν καταφέρει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, αλλά δεν υπάρχουν ούτε celebrities με Ισλανδικές ρίζες (εξαίρεση η Leslie Ann Stefanson, μοντέλο, ηθοποιός και σύντροφος του James Spader) . Πιο γνωστή η Anita Briem, 34 ετών πλέον, γνωστή από το The Tudors και το The Journey to the Center of the Earth.

 

Και πιο σέξι η Maria Birta, μοντέλο, ηθοποιός και wannaber παραγωγός που ζει μόνιμα (βλέπε έχει παντρευτεί) στο Λος Άντζελες.

 

Αναγκαστικά, λόγω έλλειψης ενναλακτικών,αναφέρουμε και την Halla Vilhjálmsdóttir. Τραγουδίστρια και ηθοποιός που έγινε γνωστή από τη σχέση της με τον Jude Law και η οποία αυτή τη στιγμή είναι παντρεμένη με ένα Κολομβιανό τραπεζίτη. Όπως αναγκαστικά αναφέρουμε και την Katrín Jakobsdóttir, 40 ετών πλέον, πρώην υπουργός Πολιτισμού και η πιο ‘σέξι’ πολιτικός της χώρας.

 

Η πολυτάλαντη σταρ της Ισλανδίας

Την λένε Salka Sol και είναι η πιο δημοφιλής σταρ της χώρας αυτή τη στιγμή Τραγουδά, χορεύει, παρουσιάζει και γενικώς τα κάνει όλα και συμφέρει. Χαριτωμένη, δεν μπορείς να πεις. Και πιο hipster, πεθαίνεις.

 

Αν και σαφώς πιο του γούστου μας είναι η λεπτεπίλεχτης ομορφιάς Brynja Jonbjarnardottir. Επίσης ταυτόχρονα τραγουδίστρια και μοντέλο. Είπαμε, με μια δουλειά, στην Ισλανδία, δεν βγαίνει το ‘μεροκάματο’. ( Αποκλειστικά, από την άλλη, τραγουδίστρια είναι η Yohanna που εκπροσώπησε την Ισλανδία στην Eurovision το 2009 και η κοκκινομάλλα Íris Hrund Þórarinsdóttir)