WOMEN

Οι 30 καυτές Πορτογαλίδες που σηκώνουν την κούπα ψηλά

Γιατί μπορεί ο τελικός του Euro να μην έχει ακόμη ξεκινήσει, αλλά εμείς βρήκαμε ήδη τις μεγάλες -στα δικά μας κιτάπια- νικήτριες.

Μπορεί η Πορτογαλία να έχει μόλις το 1/6 του πληθυσμού της Γαλλίας και, επιπλέον, τα κορίτσια της να ηττούνται -από τις Παριζιάνες αντιπάλους τους- βάναυσα στο άθλημα του εκλεπτυσμένου σέξι, αλλά εκείνα έχουν την πρωτοκαθεδρία σε άλλους τομείς. Όπως στην αλμύρα των κορμιών τους και την ‘ποντοπόρο’ διάθεση (μας) να τα εξερευνήσουμε.

 

Εν αρχή η Sara Sampaio, η 24χρονη supermodel και Άγγελος της Βικτόρια, η πρώτη Πορτογαλίδα που εμφανίστηκε ποτέ στο Swimsuit Edition τεύχος του Sports Illustrated (το 2014, όταν και βγήκε και Rookie of the Year).

 

Μιλάμε κανονικά για το 8ο θαύμα του κόσμου, όπως εύστοχα την περιέγραψαν τα παιδιά από το Πορτογαλικό GQ, όταν την έχρισαν ως το πρώτο τους εξώφυλλο. Μπόνους η ευχέρειά της στο γυμνό την οποία δικαιολογεί φιλοσοφημένα λέγοντας ‘Στο τέλος της ημέρας γυμνοί ερχόμαστε και γυμνοί φεύγουμε’. Άκρως επίκαιρη αφού πριν από λίγο καιρό ‘τσίμπησε’ και το πρώτο της εξώφυλλο στο Αμερικάνικο Maxim.

 

Η διαφορά με την επόμενη είναι, κακά τα ψέματα, χαοτική. Και σε κατηγορία σέξι και σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας. Ποια είναι αυτή;

Μάλλον η 32χρονη Daniel Ruah, γνωστή από το NCIS: Los Angeles, την οποία, παρόλο που έχει φύγει από τη χώρα από τα 18 της, συνεχίζουν να αισθάνονται σαν δικό τους άνθρωπο.

Ή, εναλλακτικά, η hot right now Ana Sofia Martins, μοντέλο, ηθοποιός και Vj με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι που την βλέπουμε συχνά πυκνά σε εξώφυλλα κυριλέ αντρικών περιοδικών.

Εκτός και αν θέλετε να ‘ενδώσουμε’ στην ευκολία του να συμπεριλάβουμε εδώ και όσες επώνυμες έχουν απλά ρίζες από την χώρα. Όπως την Katy Perry με καταγωγή από τις Αζόρες, η οικογένεια της οποίας άλλαξε το όνομά της από το Pereira.

 

Και την πανέμορφη Lyndsy Marie Fonseca του How I Met Your Mother, της οποίας και οι δυο γονείς είναι Πορτογάλοι. Μια γυναίκα σαν τα κρύα τα νερά που είναι απορίας άξιο γιατί δεν έκανε μεγαλύτερη καριέρα.

Δυο γυναίκες που όντως δικαιούνται μια θέση εδώ. Σε αντίθεση με την Krista Allen και Vanessa Marcil, των οποίων απλώς μια από τις δυο γιαγιάδες τους ήταν Πορτογαλέζα και την Camilla Belle, η μητέρα της οποίας έχει κάποια πορτογαλικά γονίδια, κάτι καθόλου σπάνιο για Βραζιλιάνα.

Μοναδική εξαίρεση που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε είναι αυτή της Jessica Gomes, της 30χρονης Αυστραλής μοντέλου (πατέρας Πορτογάλος, μητέρας Κινέζας), που έχουμε χαρεί στις σελίδες του Sports Illustrated. Σόρι, αλλά είναι υπερβολικά καυτή για να την αγνοήσουμε.

Επιστρέφοντας στις ‘διεθνούς φήμης’ Πορτογαλίδες, οφείλουμε να αναφέρουμε την ψηλόλιγνη Ana Cristina Oliveira που από το μόντελινγκ και τα διαφημιστικά βρέθηκε -εκεί στις αρχές των 00s- στο Taxi, το Miami Vice και στο βραβευμένο Odete.

Ενώ, εντός των συνόρων της χώρας, μεγάλο σουξέ έχει την τελευταία 20ετία η 44χρονη Catarina Furtado, ηθοποιός, παρουσιάστρια και πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών.

Εννοείται πως πρόκειται για απλή συνωνυμία με την Πορτογαλεζο-καναδή τραγουδίστρια Nelly Furtado, το πρώτο δηλαδή γυναικείο όνομα που μου έρχεται στο μυαλό (υποθέτω και στο δικό σου) όταν μιλάμε για τη συγκεκριμένη χώρα.

Από εκεί και πέρα διάσημη -αλλά όχι ιδιαίτερα σέξι- είναι η Γαλλοπορτογαλίδα Sara Martins, 38χρονη ηθοποιός με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι που έγινε γνωστή από τη σειρά Death in Paradise.

 

Η 50χρονη πλέον Maria de Medeiros. Ηθοποιός, σκηνοθέτης, τραγουδίστρια και εσαεί διάσημη ως η Fabienne από το Pulp Fiction.

 

Και η ανερχόμενη Joana Metrass (γονιδιακή μίξη από Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Αργεντινή, Κίνα και Πράσινο Ακρωτήρι) του Κωδικό όνομα U.N.C.L.E. και Once Upon A time που μετακόμισε για σπουδές στο Los Angeles με υποτροφία και από τότε έριξε μαύρη πέτρα πίσω της.

Ειδική μνεία στην 34χρονη ‘σέξι καρικατούρα’ Paula LaBaredas, ηθοποιό, τραγουδίστρια και δημιουργό ταινιών όπως Selfie Girl, a Barbie girl parody και The Silicon Assasin Project. Φιλότιμα σέξι.

 

Tα cover girls

Τη λένε Vanessa Martins, είναι ηθοποιός, designer, lifestyle blogger, social media influencer και, πάνω από όλα, κορμάρα. Ίσως και η εθνική τους.

 

Η πρώτη που δικαιούται μια θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία γυναικών που μονοπωλούν τα εξώφυλλα των Πορτογαλικών περιοδικών. Όπως ακριβώς η 27χρονη Victoria Guerra, βραβευμένη ηθοποιός και μοντέλο που αποφοίτησε από ένα κολέγιο καλόγριων και από τότε έχει κάνει από ταινίες, διαφημιστικά και σαπουνόπερες μέχρι την κριτή σε model talent show.

H 37χρονη Milf Oceana Basílio, κάτι σαν την Πορτογαλέζα Χριστίνα Παππά, που ξέρει πως να κρατάει το αντρικό της κοινό ικανοποιημένο.

 

H 42χρονη Liliana Campos, γνωστή παρουσιάστρια και μοντέλο, που δεν δίστασε να χτυπήσει και ένα εξώφυλλο στο Playboy. Επίσης ο ορισμός της MILF. To ίδιο δηλαδή που έκανε πρόσφατα και η 33χρονη μοντέλα και ηθοποιός σε σαπουνόπερες Dania Neto με χόμπι το pole dancing.

 

Και η 30χρονη ηθοποιός Laura Figueiredo, με το αψεγάδιαστο κορμί, που αγαπάει πολύ το instagram και αυτό της το ανταποδίδει.

 

Από την άλλη δεν είναι σωστό να μην πούμε λέξη για ανερχόμενα κορίτσια της διπλανής πόρτας όπως η 27χρονη Lucia Custodio που χτύπησε το jackpot στο αντρικό συλλογικό ασυνείδητο ως το κορίτσι του Πορτογαλέζικου ‘O τροχός της τύχης’.

Tην 34χρονη Helena Coelho, μοντέλο και παρουσιάστρια με πρόσωπο διεθνών προδιαγραφών.

Και την ‘που χάθηκες ρε ψυχή’ Sara Santos, Miss Playboy Portugal πίσω στο 2010, εξώφυλλο στο ημερολόγιο του ΑΠΟΕΛ το 2012 (όχι, δεν ξέρω γιατί) και πρωταγωνίστρια ενός reality που την δείχνει να προσπαθεί να τα καταφέρει στην Αμερική.

 

Οι Wags που ομορφαίνουν την εξέδρα

Ομορφόπαιδα οι παίκτες, καλλονές οι γυναίκες τους. Άσε που, επειδή οι περισσότεροι είναι της οικογένειας και της θρησκείας, προτιμούν κορίτσια από τον τόπο τους. Όπως ο Danilo Pereira που είναι μαζί με την Jessi Santos Wibendy, o Pepe Ferreira που διάλεξε την πρασινομάτα 27χρονη πτυχιούχο ιατρικής Ana Sofia Moreira, o Andre Gomes που ‘ψώνισε στιλάτα’ επιλέγοντας την Lisa Goncalves και, κυρίως, o Cedric Soares που είναι μαζί με την στιλάτη -και μπουστάτη- Filipa Brandão.

Ειδική μνεία στον Yannick Djaló που παίζει στην Ταϊλάνδη ο οποίος είναι παντρεμένος με την 32χρονη Luciana Abreu, γνωστή από τη συμμετοχή της στη Eurovision ως μέλος pop group και διαχρονική καψούρα κάθε Πορτογάλου.

Kαι στον Ισπανό Javi Garcia της Zenit Saint Petersburg ο οποίος, την τριετία που έπαιζε στην Μπενφίκα, τσίμπησε και την εκθαμβωτική Elena Gomez, πρώην μοντέλο και νυν personal shopper και μητέρα των παιδιών του.

 

Τι μένει για το τέλος; Μια αναφορά στην ανερχόμενη 23χρονη τενίστρια Michelle Larcher De Brito, γνωστή ως κάτοχος της πιο σέξι κραυγής στο χώρο.

 

Μια ακόμη στην Erica Fontes, την πιο διάσημη Πορτογαλίδα πορνοστάρ στην Πορτογαλία. Αν και πιο πλάκα έχει η περίπτωση της Sofia Takigawa, της διάσημης Γιαπωνέζας πορνοστάρ με πατέρα Πορτογάλο και πιο SFW είναι η περίπτωση της Susana Melo που είναι η πιο φωτογενής από όλες.

Και μια τελευταία στην 29χρονη τραγουδίστρια Ana Free που τσακίζει στο youtube μετρώντας ήδη 34 εκ. views.