WOMEN

Οι Φινλανδές στις οποίες λέμε ναι δαγκωτό

Μπορεί η πολιτική ηγεσία τους να έχει φαγωθεί να μας πετάξει εκτός Ευρώπης, εμείς όμως -σε αυτές- έχουμε τις 'αγκάλες' μας ανοικτές.

5,5 εκατομμύρια κάτοικοι που κάνουν ‘κρα’ όποτε βγαίνει ήλιος (βλέπε ηλιοθεραπεία σε κάθε ελεύθερο εκατοστό βράχου και γκαζόν στο Ελσίνκι-το έχω δει με τα μάτια μου). Ας δούμε ποιες θα καλέσουμε να χαρούν το φως μας το ελληνικό.

H πιο σέξι πρωταθλήτρια

Με διαφορά η Kiira Korpi, 26 ετών, πρωταθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ και σταθερά μέσα στις top 10 πιο σέξι αθλήτριες κάθε Χειμερινής Ολυμπιάδας στην οποία εμφανίζεται. Ολόκληρο το φινλανδικό έθνος είναι δικαίως ερωτευμένο μαζί της.

Άξια διάδοχος της τριπλουνίστριας Heili Koivula, 40 ετών πλέον, που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στους ευρωπαϊκούς στίβους.

 

To μεγαλύτερο sex symbol

Αυτό, στα χαρτιά, είναι η Pamela Anderson, που είναι μεν Καναδέζα, αλλά Φιλανδικής καταγωγής. Συγκεκριμένα ο παππούς της έφυγε από την Φινλανδία, μετακόμισε στον Καναδά και άλλαξε το όνομά του. Με την Vanessa Williams (ναι, και όμως, ισχύει) να έρχεται στην 2η θέση. Αν και δεν ξέρω αν μετράει αφού απλώς, σύμφωνα με το DNA test που έκανε κάποια στιγμή, είναι 12% Φινλανδή.

Αν και στην πραγματικότητα καμία τους δεν φτάνει ούτε στο μικρό δαχτυλάκι της -43χρονης πλέον- Anna Falchi (από Ιταλό πατέρα και Φινλανδή μάνα) που μετακόμισε στα έξι της στην Ιταλία και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο αλησμόνητα ευρωπαϊκά sex symbols των 90s.

Από εκεί και πέρα και πρέπει και μπορούμε να πούμε ένα καλό λόγο για την -41χρονη πλέον- Janina Fry (πρώην Frostell). Μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια και πιο σέξι γυναίκα της χώρας επί τουλάχιστον 15 χρόνια. Δεν το λέμε εμείς, αλλά τα σχετικά polls.

Την απύθμενα σέξι σύζυγο του διάσημου φωτογράφου Rankin, Tuuli Shipster (στα 32 της πλέον), την οποία ανακάλυψαν στα 16 της σε ένα εμπορικό κέντρο και η οποία πλέον ζει μεγάλη ζωάρα κοσμικής στο Λονδίνο.

Καθώς επίσης -από την νέα γενιά- την 28χρονη Sara Fabel, μοντέλο, γραφίστρια, DJ και tatoo artist που έχει το δικό της πιστό κοινό. Για προφανείς λόγους.

H πιο διάσημη ηθοποιός

Σύμφωνα με το σχετικό rating του imdb αυτή δεν είναι άλλη από την 34χρονη Laura Birn, γνωστή από τα Purge και A Walk Among the Tombstones. (Αν και Φινλανδοί υπήρξαν και οι παππούδες της Jessica Lange που, δικαιωματικά, θα έπρεπε να είναι No1).

Mε την 32χρονη Pihla Viitala του Hansel & Gretel να ακολουθεί στην 2η θέση και την Maila Nurmi (την γνωστή Vampira, την tv horror host των 50s που είδαμε στο original Plan 9 from outer space του Ed Wood) στην αμέσως επόμενη.

Αν και οφείλουμε να κάνουμε μια αναφορά στην 38χρονη κοκκινομάλλα Anna Easteden, κόρη αγροτών, που έγινε μοντέλο στα 12, μετακόμισε στις ΗΠΑ στα 18 και από τότε κάνει καριέρα σε σαπουνόπερες.

Tην -38χρονη πλέον- Linda Zilliacus, γνωστή από το Evil. Και, πάνω από όλα, στην εκρηκτική Vera Jordanova, Boυλγαρο-Φινλανδή, μοντέλο, insta-girl και γνωστή από το Hostel 2. Αυτή που, κατά πολλούς, είναι η ωραιότερη Φινλανδή αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Πάντως, για να είμαι φουλ ειλικρινής, αν είναι να μου μαγειρέψει κάποια (ντυμένη) προτιμώ την Sara La Fountain, Αμερικανίδα σεφ Φινλανδικής καταγωγής και παρουσιάστρια, η οποία δικαίως είναι μεταξύ των 20 πιο σέξι celebrity chef παγκοσμίως.

Tα -όχι και τόσο καυτά- μοντέλα

Μπορεί η Φινλανδία να έχει κερδίσει δυο φορές το Miss Universe (στα 50s με την Αrmi Κuusela και στα 70s με την Anne Marie Pohtamo) αλλά οι εστεμμένες της δεν είναι και ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην πιάτσα. Συγκεκριμένα, στα μάτια μου, όλες μοιάζουν ίδιες. Υπερβολικά ξανθές. Υπερβολικά μη καμπυλωτές. Με υπερβολικά λευκή επιδερμίδα. Ενδεικτικό παράδειγμα η -φωτογενής- υποψήφια για Miss Universe 2011, Pia Pakarinen.

Η ανερχόμενη μοντέλα στο διεθνές στερέωμα Suvi Koponen (της οποίας δεν κάνω καν τον κόπο να βάλω φωτό γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν θα σας αρέσει) και η 26χρονη Sabina Sarkka, Μις Φινλανδία 2012, που διαθέτει ωστόσο ενδιαφέρον πρόσωπό.

Προσωπικά, όσον αφορά τις Φινλανδές εστεμμένες, έχω καταλήξει ότι προτιμώ σαφέστατα τις μελαχρινές. Ξεκινώντας με την Μις Φινλανδία 2008, Satu Tuomisto.

Συνεχίζοντας με την προγενέστερή της, Μις Φινλανδία 2007, Noora Hautakangas, πτυχιούχος ορθοδοντικός, που αυτή τη στιγμή είναι σαφώς ωραιότερη από όταν πρωτο-στέφθηκε.

Κάνοντας μια στάση για να θαυμάζω τα προσόντα της Sara sieppi, Mις Φινλανδία 2009 και διαγωνιζόμενη στο celebrity big brother.

Kαι καταλήγοντας πανηγυρικά στην Sara Chafak, γνωστή και ως Μαροκινή πριγκίπισσα εξαιτίας της καταγωγής του μπαμπά της. Μια πραγματικά εντυπωσιακή γυναίκα που πρώτα βγήκε Μις Φινλανδία 2012 και μετά το εξαργύρωσε με καριέρα στην ραπ και συμμετοχή σε τηλεπαιχνίδια τύπου Dancing On Ice.

Επίσης μόνο τυχαίο δεν είναι ότι μελαχρινή είναι τόσο η Jenni Dahlman, πρώην μοντέλο, πρώην Miss Scandinavia 2001 καI, κυρίως, πρώην σύζυγος του Kimi Raikkonen. Όσο και Angelika Kallio (βλέπε φωτό) ένα δηλαδή από τα πιο γνωστά μοντέλα που έχει βγάλει ποτέ η χώρα (πάντα πίσω στα 90s).

Ενώ, για να το κλείσουμε με τις μελαχρινές, αξίζει να αναφέρουμε ην μοναδική Φινλανδή Playmate του Αμερικάνικου Playboy (πίσω στα 80s) Κata Κarkkainen. Μια από τις καλύτερες και πιο στιλάτες όλων των εποχών.

Όπως μελαχρινή είναι η -Ινδικής καταγωγής- Jasmin Mäntylä, μοντέλο, τραγουδίστρια, πολιτικός και κάτοχος ενός κορμιού που θεωρώ συγκρίσιμο, όσον αφορά την πληθωρικότητά του, μόνο με αυτό της Νόνης Δούνια.

Από fitness μοντέλα να φάνε και οι κότες

Όσο μεγάλη είναι η έλλειψη σε supermodel και πορνοσταρ (υπάρχει ουσιαστικά μόνο μια ψιλο-γνωστή, η Saana Blond), τόσο πληθώρα υπάρχει σε γυμνασμένα γυναικεία κορμιά. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Ίσως η έλλειψη ήλιου οδηγεί τους πάντες στα γυμναστήρια. Όπως και να’ χει, πρώτη τη τάξει είναι η Elsa Lautala, πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Άξια αντίπαλος της οποίας -με σαφώς λιγότερες διακρίσεις, αλλά σαφώς πιο σέξι ‘πακέτο’ είναι η fitness model, Elina Tervo.

Από εκεί και πέρα, από τις δεκάδες υπόλοιπες, έχει νόημα -βάσει της δημοτικότητας τους- να αναφέρουμε τόσο την Αnna Virmajoki.

Και την κατάξανθη Janni Hussi.

Όσο, τέλος, την καμπυλωτή Sofia Ruusila, γνωστή (όντως ή θα έπρεπε) και για τους υπέροχους γλουτούς της.