WOMEN

Οι νέες γυναίκες της ελληνικής τηλεόρασης

Ενώ τίποτα δεν μοιάζει (και δεν είναι) καινούργιο στην ελληνική TV τους τελευταίους μήνες, 9 γυναίκες ευτυχώς μας κάνουν να αμφιβάλλουμε.

Σήριαλ δεν υπάρχουν, ελπίδες να δούμε καινούργια σε σύντομο χρονικό διάστημα επίσης δεν υπάρχουν, τα ρόστερ και τα προγράμματα των καναλιών έχουν μείνει παγωμένα και κάπου εκεί έρχονται οι από μηχανές θεές.

Οι λόγοι που βλέπουμε ακόμα τηλεόραση μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών, το ίδιο και οι παρακάτω γυναίκες που αποτελούν το έξτρα (και καθοριστικό) κίνητρο για να ξανανοίξουμε, έστω για όσο αντέχουμε, την τηλεόραση.

Ευχαριστούμε λοιπόν από καρδιάς τον ευρύχωρο καναπέ του ‘Μες Στην Καλή Χαρά’ (για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου), το εκτενές πάνελ της Μεσημεριανής Μελέτη (για την Δήμητρα Καλφούντζου) και την ομάδα της Ελένης Μενεγάκη (για την Αντωνία Καλλιμούκου). Και μερικές ακόμα συγκυρίες που έφεραν στις οθόνες μας τα παρακάτω κορίτσια.

Πηνελόπη Πλάκα

 

Την είδαμε: Στο ‘Είναι Στιγμές’ στο πρώτο μισό του 2012

Η Πηνελόπη Πλάκα αδικείται κατάφωρα από το σήριαλ γύρω από το αν τα έχει ακόμα με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη, αν έχουν χωρίσει, αν μιλάνε, αν βλέπουν σειρές μαζί στον καναπέ. Ξε-χω-ρί-στε αμέσως αυτό το κορίτσι από το κάδρο με οποιονδήποτε σύντροφό της και δείτε την μόνη. Ένα πουλάκι μου είπε ότι τους είδε μαζί (μαζί-μαζί) με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.

Είναι 21, είναι βέβαιο πως θα την ξαναδούμε σε ένα από τα επόμενα σήριαλ (όταν και εφόσον γυριστούν ξανά σήριαλ στην ελληνική TV), είναι όμορφη, πανέξυπνη και γρήγορη στις ατάκες -όπως βεβαιώνουν όσοι την ξέρουν-, έχει όλη τη ζωντάνια της Θεσσαλονίκης πάνω της. Ε, τι, όλα καλά θα πάνε. Θα την βλέπαμε ακόμη κι αν γινόταν προσπάθεια να επιστρέψει ο Γιούνγκερμαν στη μικρή οθόνη.

Αντωνία Καλλιμούκου

 

Την βλέπουμε: Στο πάνελ της ‘Ελένης’

Ας κάνουμε πως δεν συμμετείχε ποτέ στο Elatte με την Νάντια Μπουλέ και τον Θανάση Πάτρα. Την Αντωνία την γνώρισα κάπου το 2007 λίγο μετά τα καλλιστεία, όταν κέρδισε τον τίτλο Β’ Σταρ Ελλάς και μου εξηγούσε κάπου στο Κολωνάκι ότι αν δεν είχε πέσει σε ένα από τα τελευταία δοκιμαστικά, θα είχε τον μεγάλο τίτλο στο τσεπάκι.

5,5 χρόνια μετά, η Αντωνία έχει τελειώσει με τις υποχρεώσεις της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχει γράψει ένα παραμύθι για παιδιά και κάνει χιλιάδες άντρες να χάνουν τον (μεσημεριανό) ύπνο τους. Αν αυτή είναι μια νέα καριέρα στην τηλεόραση για την ίδια -που και να ‘θελε, δεν μπορεί να αποτάξει τις εξωτερικές της χάρες-, τότε αυτή επαναλανσάρεται δίπλα στην Ελένη Μενεγάκη. Όχι κι άσχημα.

Και ναι, (μεταφέρω εδώ την απαίτηση του συγκάτοικου), θέλουμε πιο πολλά πλάνα στην Αντωνία, κύριε σκηνοθέτα.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

 

Την βλέπουμε: Στο πάνελ του ‘Μες στην Καλή Χαρά’

Πήρε τη θέση της Ευαγγελίας Αραβανή στο πάνελ της εκπομπής της Ναταλίας Γερμανού, κάνει αισθητή την παρουσία της (ΠΡΟΦΑΝΩΣ) και ο Θωμάς Σγουρός είχε φιλοτεχνήσει το (ημίγυμνο) προφίλ της πολύ καλύτερα απ’ όσο θα το έκανα εγώ.

Τζένη Μελιτά

 

Την είδαμε: ‘Στην Συντέλεια’ από τα μέσα του ’12 μέχρι το Τέλος του Κόσμου

Η Τζένη είναι φίλη μου, οπότε δεν θα είμαι και πολύ αντικειμενικός. Θα προσπαθήσω όμως. Από τα κορίτσια που ΔΕΝ βλέπεις στην ελληνική τηλεόραση, με μια ολιγόλεπτη στήλη που έγινε το highlight της Συντέλειας τους τελευταίους μήνες, η Τζένη πρόλαβε να συγκινήσει χιλιάδες άντρες με την χάρη της, αλλά και να δημιουργήσει ένα πολιτικό ρεύμα, το κόμμα ΚΟ.Μ.Α.Τ.Ο.Σ. (Κόμμα Μαχητικής Αντιστασιακής Ταξικά Οργανωμένης Συλλογικότητας).

Σου επιβεβαιώνω υπεύθυνα κάθε μικρή ή μεγάλη υπόνοια που μπορεί να είχες σχετικά με την έκταση της τρέλας της. Το όμορφο, ξανθό αυτό κορίτσι είναι πιο τρελή και ταυτόχρονα πιο σοβαρή απ’ όσο νομίζεις. Είναι επιτακτική ανάγκη είτε να συνεχιστεί η Συντέλεια είτε να την ξαναδούμε στην τηλεόραση με (οποιοδήποτε) άλλο κόνσεπτ.

Φωτεινή Κορρέ

 

Την βλέπουμε: Ως VJ σε διάφορες εκπομπές του MAD

Τρελή για δέσιμο κι ας συστήνεται ως πολύ σοβαρή στην σελίδα του καναλιού με τους παρουσιαστές. Γεννημένη το 1990, είχε δηλώσει στο ΟΝΕΜΑΝ πανέτοιμη για τη Συντέλεια του Κόσμου και πρόθυμη να την υποδεχτεί γυμνή στους δρόμους, μαζί με όλο τον υπόλοιπο (επίσης) γυμνό πληθυσμό.

Πολύ εύστοχα ο Χρήστος Χατζηιωάννου έγραφε αρκετούς μήνες πριν πως η Φωτεινή Κορρέ αποδεικνύει ότι το φυτώριο του MAD ζει και βασιλεύει, παράγοντας ακόμα φρέσκα κορίτσια για την alt τηλεόραση.

Συνατσακική μορφή.

Ανθή Σαλαγκούδη

 

Την βλέπουμε: Στην εκπομπή ‘Μεσογείων 136’ της ΝΕΤ

Καλά, οι περισσότεροι την μάθαμε την προηγούμενη εβδομάδα που φιλοξενήθηκε στο ‘Βράδυ’ του Πέτρου Κωστόπουλου. Παράλληλα, μάθαμε ότι πρόκειται για την κόρη του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης, Γιάννη Σαλαγκούδη, και ότι η σπέκουλα για τη ‘βολή’ της στη δημόσια τηλεόραση έχει επισκιάσει τα κάλλη της. Αυτό το τελευταίο δεν το μάθαμε, το συμπεραίνουμε μόνοι μας.

Στο ‘Βράδυ’, η Ανθή μας ενημέρωσε ότι στην καθημερινότητά της δεν φοράει 12ποντες γόβες κι ότι είναι ένα απλό κορίτσι. Συγγνώμη Ανθή, αλλά έχουμε λίγο διαφορετική γνώμη και εικόνα για τα ‘απλά κορίτσια’.

Σύλβια Κλιμάκη

 

Την βλέπουμε: Στην εκπομπή ‘Πράξη’ του ΣΚΑΪ την οποία παρουσιάζει, αλλά και το πρώτο δελτίο ειδήσεων του σταθμού στις 5.30 τα ξημερώματα (λέμε τώρα)

Η Σύλβια Κλιμάκη φαίνεται από εκείνα τα κορίτσια που αν δουλεύαμε ακόμα στα περιοδικά, θα παρακαλούσαμε με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και email να κάνουν μια έστω συγκρατημένη σέξι φωτογράφηση κι εκείνη θα φερόταν σαν να μην μας έβλεπε καν. Μπορεί αυτή η εικασία να είναι ακόμη ένας λόγος που την εκτιμούμε.

Σοβαρή στη δουλειά της, με προφίλ και δυναμική μελλοντικής βασικής anchorwoman, η Σύλβια θα είναι εδώ και τα επόμενα, πολλά χρόνια. Και μεταξύ μας, δεν είναι και πολλά τα πράγματα που αγαπάμε στον ΣΚΑΪ μετά το τέλος της ‘Συντέλειας’.

Δήμητρα Καλφούντζου

 

Την βλέπουμε: Στη ‘Μεσημεριανή Μελέτη’

Με πορεία στο χώρο, η δημοσιογράφος Δήμητρα Καλφούντζου ξεκίνησε στην τηλεόραση κοντά στον Γιώργο Παπαδάκη, συνεργάστηκε με τον Αιμίλιο Λιάτσο στο MEGA για 5 χρόνια και μας δίνει εδώ και αρκετούς μήνες έναν βασικό λόγο (δεν είναι και πολλοί αυτοί) να δούμε την ‘Μεσημεριανή Μελέτη’.

Χαμηλών τόνων και με μια διαολεμένη ομοιότητα με την ηθοποιό Βαλέρια Χριστοδουλίδου, η Δήμητρα παρουσιάζει και δελτία ειδήσεων στο STAR και δηλώνει ότι δεν μπορεί να διαλέξει ποιο από τα δύο πόστα της στο κανάλι της αρέσει περισσότερο.

Δεν χρειάζεται. Γίνεται να αναλάβει και τρίτο πόστο; Θα το δεχτούμε με διακριτικούς πανηγυρισμούς.

Last but not least, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου και τέτοια…

Ελιάνα Χρυσικοπούλου

Την βλέπουμε: Στο πάνελ της ‘Ελένης’ και σπάνια πια στα γραφεία του ONEMAN.

Η Ελιάνα δεν είναι το κλασικό κορίτσι που βρέθηκε φάτσα με μια κάμερα κι από κει στην plasma του σαλονιού σου. Με πολυετή πείρα, εκατοντάδες καλούς τίτλους και δεκάδες ποιοτικά κειμενικά σεντόνια για γυναίκες και στιλ, η Ελιάνα έχει τις βάσεις να βγει και να μιλήσει. Θα λέγαμε ‘να διδάξει’, αλλά θα υποθέσεις ότι της κάνουμε διαφήμιση και δεν την χρειάζεται.

Αντίθετα, εμείς χρειαζόμαστε τις τακτικές στιλιστικές και όχι μόνο συμβουλές της. Περιοδικατζού, φίλε μου, να τις εμπιστεύεσαι αυτές.

 

Τέλος, όσον αφορά την Λίλα Κουντουριώτη, μπορεί να μην είναι ακριβώς καινούργια στην τηλεόραση, αλλά εμείς δεν κουραστήκαμε στιγμή να την βλέπουμε.