WOMEN

Οι ‘χανούμισσες’ που μας ξελόγιασαν

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κράξεις τα τούρκικα σίριαλ. Ακολουθούν οι πιο σέξι λόγοι για να τους δώσεις μια ευκαιρία. Έστω και στo fast forward.

Δεν έχω δει ούτε μισό επεισόδιο από τον Σουλεϊμάν και τα τηλεοπτικά πρωτoξάδελφα του. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστό ως -Έλληνες άντρες- να κλείνουμε στα μάτια στο πληθωρικό ‘ταλέντο’ ορισμένων από τα λαχταριστά κορίτσια που πρωταγωνιστούν σε αυτά.

Η πλανεύτρα σκλάβα του Σουλεϊμάν

Τα ντεκολτέ και η προκλητική συμπεριφορά -ειδικά στις πρώτες σεζόν- της Χουρέμ, της χριστιανής ‘xanoum fatale’ που ερωτεύεται και με την οποία κάνει πέντε παιδιά ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής έχουν γίνει θέμα μέχρι και στην τουρκική Βουλή.

 

Μετατρέποντας την γεννημένη στην Γερμανία Meryem Sarah Uzerli, που διαθέτει φουλ ευρωπαϊκό αέρα και λατρεία για την jazz (την οποία και σπούδασε) σε πρωτοκλασάτο όνομα στην γειτονική χώρα. Και, φυσικά, και στην Ελλάδα. 

 

Ενώ οποιαδήποτε φωτό τουιτάρει, γίνεται αμέσως viral.

 

Ένδειξη της γκέλας που έχει στην Τουρκία. Με τους άντρες να την ποθούν και τις γυναίκες να γράφουν άρθρα με για την εμμονή των Τούρκων με τις ξένες (σ.σ. έστω και αν αυτές είναι τουρκικής καταγωγής).

H ‘σε είδα και λιποθύμησα’ καλλονή του Φατμαγκιούλ

Το ρεκόρ τηλεθέασης που έκανε η σκηνή βιασμού της -από μια παρέα μεθυσμένων πλουσιόπαιδων- στο Fatmagul απλά ήρθε και τσιμέντωσε το στάτους της 29χρονης Beren Saat ως της πιο ταλαντούχας και διεθνούς βεληνεκούς Τουρκάλας σταρ.

 

Οι σινεφίλ την θυμούνται από το κινηματογραφικό διαμάντι ‘Πληγές του Φθινοπώρου’. Ενώ φέτος εντυπωσίασε και ως κόρη της Monica Belluci στο Rhino season,το οποίο μεταξύ άλλων προβλήθηκε και στο Toronto Film Festival.

 

Οι λάτρεις των τουρκικών σειρών, από την άλλη, έχουν να λένε για τον ρόλο της απόφοιτου του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ως Μπιχτέρ Γιορέογλου στη σειρά ‘Πειρασμός’.

Η ελληνικής καταγωγής αρχαιολόγος που καίει καρδιές

Η 32χρονη Cansu Dere είναι παλιά μας γνώριμη. Την πρωτοκαψουρευτήκαμε ως Εϊσάν στο Ezel, την αποθεώσαμε ως Σίλα (σ.σ. μέχρι και στην εκπομπή της Στεφανίδου εμφανίστηκε) ενώ πλέον είναι η πέτρα του σκανδάλου και στον Σουλεϊμάν ως η Περσίδα πριγκίπισσα Φιρουζέ που αιχμαλωτίζει και φέρνει στο χαρέμι του.

 

Όλα αυτά πριν καν συνειδητοποιήσουμε ότι η 176 εκατοστών καλλονή, απόφοιτος του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης και με προϋπηρεσία στο μόντελινγκ σε Παρίσι και Μιλάνο, γεννήθηκε στην Άγκυρα από ελληνικής καταγωγής γονείς.

 

Διάσημη επίσης για την κακή τύχη της στον έρωτα, καθώς ο Τούρκος κωμικός με τον οποίο έφτασε στα πρόθυρα του γάμου την παράτησε και παντρεύτηκε τη γυναίκα με την οποία διατηρούσε παράλληλο δεσμό.

 

H επιστροφή της Τουρκάλας που μας αγάπησε

Την γνωρίσαμε και την καψουρευτήκαμε ως Ναζλί, το γλυκό κορίτσι που ερωτεύεται Έλληνα στα ‘Τα σύνορα της αγάπης’.

 

Αλλά κανείς δεν περίμενε ότι η 32χρονη Σμυρνιά (ονόματι Nehir Erdogan) θα εξελισσόταν στην γυναικάρα που μας έκανε να μας πέσει το σαγόνι στο πάτωμα όταν την είδαμε να βασανίζεται στο SON του Ant1.

Η αντροχωρίστρα Άσι που έγινε αρνάκι

Παντρεμένη πλέον και μανούλα (δυο δίδυμων κοριτσιών), η 31χρονη Tuba Buyukustun είχε την πολυτέλεια μέχρι πριν λίγους μήνες να κάνει μόνο διαφημιστικές καμπάνιες (σ.σ. έκλεισε μια με γνωστή εταιρία ρολογιών έναντι 6.000.000 δολαρίων για δυο χρόνια) και να σνομπάρει το κασέ των 70.000 δολαρίων που έπαιρνε για το Άσι του Ant1 προκειμένου να μεγαλώσει τα παιδιά της.

 

Αστρονομικό ποσό για την Τουρκία, αλλά δικαιολογημένο για μια σειρά που παίχτηκε σε 67 χώρες και βραβεύτηκε ως η καλύτερη σαπουνόπερα στο 51ο Φεστιβάλ Τηλεόρασης του Μόντε Κάρλο.

 

Εξίσου ‘σαπουνοπερική’ ήταν και η -προ γάμου- προσωπική της ζωή, καθώς της χρέωσαν το διαζύγιο της Beran Saat από τον ηθοποιό σύζυγο της. Καθώς επίσης σχέση με τον σκηνοθέτη του Asi και το παλικαράκι που έπαιζε τον Ασλάν στην ίδια σειρά.

 

Πλέον η παθιάρα Tuba -απόφοιτος αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης και συμπρωταγωνίστρια του Jean Claude Van Damme στο Exam- παίζει σε καινούργια σειρά και κάνει μια ταινία το χρόνο.

 

Η αμαρτωλή αδελφή του Σουλτάνου

Ως Χατιτζέ Σουλτάν στον Σουλεϊμάν, η 35χρονη Selma Ergec ζει και υπάρχει για τον έρωτα του Ιμπραήμ του Πάργαλη.

Στην πραγματικότητα η γεννημένη στην πόλη Χαμ της Γερμανίας Τουρκάλα διαθέτει πτυχίο Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας, μιλάει τουρκικά, γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά και έχει -ως εστεμμένη- περπατήσει στις πασαρέλες των μεγαλύτερων Τούρκων σχεδιαστών.

 

Κρίμα που όλοι την γνωρίζουν ως το κορίτσι που έχει δείξει ρώγα σε μια παλιότερη φωτογράφηση της.

Το ρόδο της Τουρκίας

H 33χρονη πλέον Songul Oden, το επίθετο της οποίας σημαίνει ροζ τριαντάφυλλο (το οποίο είναι και το παρατσούκλι της), μπήκε στο ραντάρ μας από τον ρόλο της στα Ασημένια Φεγγάρια.

 

Μια σειρά που μετέτρεψε την απόφοιτο της ακαδημίας δραματικών τεχνών σε πρωτοκλασάτο όνομα στην Τουρκία, τον αραβικό κόσμο και τα Βαλκάνια.

Το κορίτσι που αγάπησες

Στα 27 της, η εντυπωσιακή Gülcan Arslan είναι σχετικά καινούργια στο κουρμπέτι. Αλλά τα πάει μια χαρά ως Μινέ στο Κορίτσι που αγάπησα. Ο οποίος και αποτελεί τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σταθερά στην επικαιρότητα λόγω των πολλών διαφημιστικών που παίζει και της σχέση της με γνωστό Τούρκο πρωταγωνιστή.

Τα μοιραία μάτια του Κισμέτ

Πίσω από την Λάμια, την γυναίκα για την καρδιά της οποίας έδωσαν την μάχη ο Κενάν και ο Τζεμίλ, κρύβεται η 34χρονη πλέον Asli Tandogan με τα υπέροχα μάτια. Μια ακόμη Τουρκάλα που σφοδρά ποθήσαμε.

 

Η τιμημένη Σεχραζάτ των νιάτων μας

Αν και μόλις 31 ετών, η Berguzar Korel από τις Χίλιες και μια Νύχτες μας φαίνεται ήδη βετεράνος του είδους.

 

Τιμή και δόξα σε έναν έρωτα -διάρκειας τριών σεζόν- που έκανε διαδοχικά ρεκόρ τηλεθέασης σε Τουρκία (σ.σ. άγγιζε το 70%, με τους δρόμους να αδειάζουν την ώρα προβολή τους), Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κουβέιτ, Ρουμανία και Σερβία.