WOMEN

Περνώντας το βράδυ σου με την January Jones

Ξανθιά, όμορφη, κλασάτη. Σε κάνει να θες να πιάσεις τον Don Draper από τον γιακά και να τον ρωτήσεις γιατί.

Mad Men δεν είχα δει μέχρι πολύ πρόσφατα. Το ξέρω, οφείλω να σκύψω το κεφάλι από ντροπή και να φτάσω τις 5 σεζόν άμεσα. Για την ακρίβεια βλέπω κάθε βράδυ 1-2 επεισόδια. Και κάθε πρωί ξυπνάω με την σκέψη ότι πρέπει να γράψω κάτι για τις γυναίκες αυτής της σειράς. Αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να αποτίσω φόρο τιμής στην Betty Draper. Κατά κόσμο January Jones.

Δεν θα πέσω στη παγίδα των spoilers. Έχω διαβάσει για την εξέλιξή της στην σειρά αλλά δεν θα αποκαλύψω τίποτα σχετικό. Θα μιλήσω μόνο για την πρώτη σεζόν. Αυτή που με έκανε άλλωστε να είμαι φαν της εν λόγω ξανθιάς.

 

Από την αρχή ήξερες ότι η Betty Draper είναι όμορφη. Ναι, το λέει ότι έκανε και modeling πριν την γνωρίσει ο Draper. Και είχε πάντα αυτή την κλασική ομορφιά. Αυτή που μπορεί να καταλήξεις να την βαρεθείς κάποια στιγμή αλλά όχι ακόμα.

Ο σύζυγος, Don Draper, είναι ένας διαφημιστής. Μετρημένος τύπος, σοβαροφανής, ανέκαθεν μελαγχολικός και αρκετά γυναικάς. Όχι εξόφθαλμα όπως οι άλλοι στη σειρά αλλά γυναικάς. Και η πιστή Betty τον περιμένει τα βράδια να γυρίσει από τις ατασθαλίες του και τα γκομενίσματά του.

Σπάνια νιώθω άσχημα για κάποια “τηλεοπτική γυναίκα” που την κερατώνουν. Για την συγκεκριμένη όμως είμαι έτοιμος να υψώσω το λάβαρο της επανάστασης. Γιατί όχι απλά δεν της αξίζει το κέρατο φίλε Don, αλλά αν ζούσες καμιά 30αριά χρόνια αργότερα, θα σε έκανε να τρέχεις πίσω της με τα δικά της γκομενίσματα.

January Jones 

Στην αρχή, η Betty Draper είναι ελαφρώς ξενέρωτη και μίζερη. Όμορφη αλλά ξενέρωτη και μίζερη. Όσο εξελίσσεται όμως ο ρόλος της, όσο πεισμώνει για τις ατασθαλίες του Don, όσο αντιλαμβάνεται τη θέση της σύγχρονη γυναίκας στην κοινωνία γίνεται μια γυναίκα που μπορεί να σε κάνει ό,τι θέλει.

Ναι, σίγουρα δεν είναι τόσο σεξουαλική σαν την Christina Hendricks που πρωταγωνιστεί και εκείνη στην σειρά.

 

(στο βίντεο ακούγεται και το επικό Infanta από Decemberists #natalameauta)

Αλλά είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα που δίκαια κέρδισε τόσες σεζόν στο Mad Men αλλά και guest εμφανίσεις στο Anger Management, το Love Actually και άλλα πολλά. Για να έρθει η καταξίωση με την ταινία Unknown όπου πρωταγωνίστησε δίπλα στον Liam Neeson αλλά και το X-Men: First Class όπου υποδύθηκε την Emma Frost.

Στην κανονική της ζωή, η January Jones έχει αποκτήσει ένα παιδί. Χωρίς να ανακοινώσει τον πατέρα του παιδιού. Αν πάντως πρόκειται να κάνει κανέναν διαγωνισμό για να επιλέξει σύζυγο, ξέρουμε πολλούς που θα υπέγραφαν την συμμετοχή τους.

Κάνε στην άκρη Don Draper. Μας κόβεις τη θέα..