WOMEN

Τα καυτά κορίτσια του Game of Thrones

Οπλισμένες μέχρι τα δόντια ή τσίτσιδες ως το κόκκαλο. Αυτά είναι τα δυο είδη θηλυκών που συναντάς συνήθως στην σειρά. Και τα δυο εξίσου καλοδεχούμενα.

Ραδιούργες βασίλισσες, αθώες πριγκίπισσες, χαμογελαστές πόρνες, ατρόμητες καπετάνισσες και μια τσουρουφλιστή δρακομάνα. Η βεντάλια των γυναικείων χαρακτήρων στο έπος του George Martin είναι τόσο μεγάλη που μέσα τους χωράνε ταυτόχρονα οι πιο βρώμικες και οι πιο αγγελικές μας φαντασιώσεις. 

Gemma Whelan

Η βραβευμένη κωμικός -που υποδύεται την μπαρουτοκαπνισμένη αδελφή του θρασύδειλου Theon Greyjoy, Yara- δεν είναι κουκλάρα. Αλλά έχει κάτι το ‘αλμυρό’ πάνω της.

Αυτό που κάνει τον Theon να αρχίσει να την ΄πασπατεύει΄ πάνω στο άλογο (σ.σ. όταν ακόμη δεν είχε καταλάβει ποια είναι) στην διαδρομή προς το κάστρο.

Γνωστή από την συμμετοχή της στα The Wolfman και Gulliver’s Travels.

Rose Leslie

Πίσω από την αδάμαστη κοκκινομάλλα Ygritte, αυτή που αιχμαλώτισε ο John Snow, κρύβεται μια ταλαντούχα 26χρονη Σκοτζέζα ηθοποιός. Η οποία μάλιστα μεγάλωσε σε ένα κάστρο του 12 αιώνα, καθώς ο μπαμπάς της είναι αρχηγός του Clan Leslie.

Ήδη γνωστή από τον ρόλο της ως καμαριέρα στο Downtown Abbey, θα γίνει αρκετά γνωστότερη φέτος αφού ο ρόλος της αυτή την σεζόν (spoiler alert) διευρύνεται. 

Oona Chaplin

Η κοσμογυρισμένη 27χρονη εγγονή του Charlie Chaplin (και δισέγγονη του Eugene O’Neill) ήταν η ιδανική για να υποδυθεί την Talisa Maegyr, την ‘ψυχοπονιάρα’ γαλαζοαίματη θεραπεύτρια από το Volantis που καταλήγει να γίνει σύζυγος του βασιλιά του Βορρά, Robb Stark.

Καθώς διαθέτει όντως κάτι εξαιρετικά αρχοντικό στα χαρακτηριστικά της.

Αν και, προσωπικά, δεν θα θυσίαζα μια δυνατή συμμαχία για πάρτη της.

Sibel Kekilli

Η 33χρονη Τουρκικής καταγωγής Γερμανίδα που υποδύεται την Shae, την πόρνη που καψουρεύται ο Tyrion (και την οποία ‘μεταμφιέζει’ ως υπηρέτρια της Sansa Stark) είναι εξαιρετική ηθοποιός. Κάτι που αποδεικνύουν τα σχετικά βραβεία που έχει κερδίσει τόσο στην Γερμανία (σ.σ. για το Head On), όσο και στην Τουρκία.

Το θέμα είναι ότι ήταν επίσης εξαιρετική και ως πορνοστάρ με το ψευδώνυμο Dilara. Μια παράπλευρη ‘δραστηριότητα’ που –όταν έγινε γνωστή- έκανε τους γονείς της να διακόψουν κάθε επαφή μαζί της.

 

Sophie Turner

Η φυσική ξανθιά που υποδύεται την κοκκινομάλλα Sansa Stark μπήκε πριν από λίγες μόλις μέρες στα 18. Και, παρόλο που το Game of Thrones ήταν μόλις ο πρώτος ρόλος της καριέρας της,  τον έχει ήδη ‘εξαργυρώσει’ πρωταγωνιστώντας στο Panda Eyes δίπλα στους Jonathan Rhys-Meyers και Claire Forlani.

Natalie Dormer

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η 31χρονη Αγγλίδα βρέθηκε στο κρεβάτι ενός βασιλιά. Η διαφορά είναι ότι ο Ερρίκος ο 8ος (που υποδυόταν ο Jonathan Rhys-Meyers στο the Tudors) της έδινε και καταλάβαινε. Ενώ ο Renly Baratheon χρειάζεται να φέρει στο κρεβάτι και τον αδελφό της, προκειμένου να πάρει μπροστά.

Το γεγονός ότι η Natalie είναι εξαιρετικά πειστική όταν του το  προτείνει η ίδια, αποδεικνύει τόσο την κλάση της ως ηθοποιό (σ.σ. δείτε την επίσης στα W.E. και Captain America) όσο και ως γυναίκα.

 

Ενδεχομένως η πιο ταλαντούχα -μαζί με τον Peter Dinklage- ηθοποιός στο Game of Thrones. Κάτι που σημαίνει ότι, λογικά, δεν θα μείνει αναξιοποίητη για πολύ καιρό ακόμη.

Carice van Houten

‘Η διαφορά της Carice με την Sharon (σ.σ. Stone) είναι ότι η πρώτη έχει ταλέντο΄. Αυτό είχε δηλώσει για την 36χρονη Ολλανδέζα πρωταγωνίστρια του αντιστασιακού Black Book ο Paul Verhoeven. Ο οποίος προφανώς και ξέρει τι λένε τα βασικά του ένστικτα. Ενώ διάσημος Γερμανός σινεκριτικός δήλωσε πως είναι ‘όχι μόνο πιο ταλαντούχα, αλλά και πιο όμορφη από την Scarlett Johansson’.

Μια ακόμη εξαιρετική επιλογή των παραγωγών του Game of Thrones στον πιασάρικο και ζουμερό ρόλο της πρωθιέρειας του Θεού της Φωτιάς Melisandre. Εκείνης που σέρνει από την μύτη τον Stannis Baratheon. Της ίδιας την οποία παίρνει πάνω στο χάρτη του κόσμου.

 

Πέρα από το γεγονός ότι ήταν εκείνη που έφτυσε το Χόλιγουντ (σ.σ. μετά από πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Valkyrie και Repo Men), εκτιμούμε και την προθυμία της να γδυθεί για χάρη της τέχνης που είναι εμφανής στα δεκάδες βίντεο της που κυκλοφορούν στο dailymotion.

Esme Bianco

Δεν είναι τυχαίο ότι η μπουστάτη Esme, μια από τις πλέον γνωστές burlesque perfomers στην Μεγάλη Βρετανία, λάμπει στον ρόλο της Ros.

Της πιο αναγνωρίσιμης -και ξύπνιας- δηλαδή από τις διάσπαρτες πόρνες του Game of Thrones (σ.σ. αυτή που μετακομίζει από το Winterfell στο King’s Landing).

 

 

Εκείνης, με άλλα λόγια, που ενσαρκώνει καλύτερα το περίφημο γνωμικό του Littlefinger που θέλει να ‘Είναι καλύτερο να έχεις μπουρδέλα, παρά πλοία. Γιατί οι πόρνες σπάνια βυθίζονται. Και ακόμη και οι πειρατές που επιβιβάζονται πάνω τους καταλήγουν να πληρώνουν’.

Πέρα από φρέσκια γκόμενα του Marilyn Manson, η Bianco έχει υπάρξει -για εμφανείς λόγους- μοντέλο της Agent Provocateur και The Modern Courtesan.

Ενώ, βλέποντας την παρακάτω σκηνή, είμαστε σίγουροι ότι το Χόλιγουντ (στο οποίο μετακόμισε πριν από λίγους μήνες) θα βρει μια θέση για ένα κορίτσι με τα δικά της προσόντα.

Emilia Clarke

Χρειάστηκε να βάψει τα μαλλιά της πλατινέ, να κάνει βρώμικο σεξ με ένα βάρβαρο αλογο-αρχηγό και να μας δείξει κάθε εκατοστό του σώματος της.

Αλλά άξιζε τον κόπο αφού η Emilia, ως ‘δρακομάνα’ Daenerys Targaryen ήταν δικαίως η αποκάλυψη των πρώτων δυο σεζόν. Κερδίζοντας στην πορεία και ένα Emmy.

 

Μια χαρά εξέλιξη για μια 26χρονη που μέχρι τότε ήταν γνωστή απλά για την συμμετοχή της στην βρετανική σαπουνόπερα Doctors. Και η οποία πλέον αποτελεί την No1 εμμονή όλων των φαν της σειράς. Αλλά όχι το No1 της λίστας μας.

Κανονικά η Clarke, που μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη της ταινία και που πλέον πρωταγωνιστεί στο Broadway, θα πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα ίσα με το μπόι της (1,60) στην Tamzin Merchant του Tudors.

Εκείνη δηλαδή που είχαν επιλέξει αρχικά ως Daenerys και η οποία σηκώθηκε και έφυγε τελευταία στιγμή.

Lena Headey

Η 33χρονη ηθοποιός (γνωστή από τα 300, Brothers Grimm, Possesion, Remains of the Day και το τηλεοπτικό Sarah Connor Cronicles) είναι χαλαρά το μεγαλύτερο όνομα στο ρόστερ του Game of Thrones.

Επίσης -ως Cersei Lannister- ο πιο αντιπαθητικός χαρακτήρας, αφού την μισούν όλοι. Εκτός φυσικά από τον αδελφό της και πατέρα των παιδιών της. Ο οποίος δεν διστάζει να  πετάξει από το παράθυρο τον πιτσιρικά Stark που τους πιάνει να ξεδίνουν στην κορυφή του πύργου.

 

Η αλήθεια είναι ότι, στις δυο πρώτες σεζόν, παρέμεινε εξαιρετικά ντυμένη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν παραμένει (τόσο στην σειρά, όσο και στην πραγματικότητα) η πιο εκθαμβωτική γυναίκα σε όλα τα βασιλεία.

Ακόμη και αν, για άλλη μια φορά, οι παραγωγοί επέλεξαν να σβήσουν τα δεκάδες τατού που στολίζουν το σώμα της.