WOMEN

Τελικά είναι πολλές οι hot γυναίκες που πήραν Όσκαρ

Η Ακαδημία έχει φερθεί καλά στις γυναίκες που γεμίζουν την μεγάλη οθόνη με καμπύλες και όμορφα χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση στο γραφείο ξεκίνησε ως εξής. “Ρε μαλάκες, πέρα από την Halle Berry υπάρχει καμιά sexy γκόμενα που να έχει πάρει Όσκαρ;”. Και κάπου εκεί έπεσε φωτιά και με έκαψε με τις εικόνες τόσων και τόσων εξαγριωμένων καλλονών να περνούν σε δευτερόλεπτα από την σκέψη μου, όσο οι υπόλοιποι εδώ μέσα τις απαριθμούσαν.

Αφού λοιπόν ζητήσω ταπεινά συγνώμη, και αφού ξεχάσω το υγρό πυρ που θα εξαπέλυα κατά της Ακαδημίας για ρατσισμό ενάντια στην ομορφιά και τα πλούσια στήθη, θα παρουσιάσω εν συντομία εκείνες τις υπέροχες γυναίκες που στάθηκαν ενώπιον κριτικών και συναδέλφων κρατώντας το χρυσό αγαλματίδιο.

Oscar Girls 

Ξεκινώντας από τις δύο δικές μου αγαπημένες…

Charlize Theron

 

Ταινία: Monster

Όσκαρ: A’ Γυναικείου Ρόλου

Το καμάρι της Νοτίου Αφρικής και μία από τις πλέον όμορφες ηθοποιούς που έχουν ποτέ περπατήσει το κόκκινο χαλί των Όσκαρ. Φυσικά δεν κέρδισε το Όσκαρ υποδυόμενη την ωραία, μοιραία γκόμενα που έχουμε συνηθίσει. Στο Monster έκανε μία τόσο δύσκολη και συγκλονιστική μεταμόρφωση που δίκαια κέρδισε το αγαλματίδιο.

Natalie Portman

 

Ταινία: Black Swan

Όσκαρ: A’ Γυναικείου Ρόλου

Την αγαπήσαμε για την υπέροχη ερμηνεία της, όσο πιθανότατα την είχαμε λατρέψει και στα V for Vendetta και Closer. Κι ακόμα κι αν η Mila Kunis ήταν εκείνη που έκλεψε την παράσταση στον τομέα sexyness στην ταινία, η Natalie ήταν η διαχρονική αξία που επιβεβαίωνε τον κανόνα.

Angelina Jolie

 

Ταινία: Girl Interrupted, Changeling

Όσκαρ: Β’ Γυναικείου Ρόλου (και υποψήφια A’ Γυναικείου Ρόλου, αντίστοιχα)

Για πολλά χρόνια το κοινό δεν μπορούσε να αποφασίσει αν η Angelina είναι κάτι παραπάνω από μία ανάφτρα που βρέθηκε στο σωστό timing στο Hollywood και έκανε καριέρα με αυτό το ομολογουμένως υπέροχο όσο και πρόστυχο πρόσωπο. Στο Changeling ειδικά απέδειξε ότι έχει τα υποκριτικά κότσια να παίρνει βραβεία ξανά και ξανά.

Penelope Cruz

 

Ταινία: Vicky Cristina Barcelona

Όσκαρ: Β’ Γυναικείου Ρόλου

Μετά από αμέτρητες υποψηφιότητες για το Volver και άλλες μικρότερες σε απήχηση ταινίες, η Penelope κατάφερε να κρατήσει το αγαλματάκι με το Vicky Cristina Barcelona. Όχι ότι με πείθουν οι ερμηνείες της αλλά ποιος είμαι εγώ για να διαφωνήσω με τους ειδικούς.

Sandra Bullock

 

Ταινία: The Blind Side

Όσκαρ: A’ Γυναικείου Ρόλου

Κάποιοι δεν την θεωρούν hot. Δεν είναι φίλοι μου αυτοί. Σαφέστατα καλύτερη ηθοποιός από πολλές σε αυτή τη λίστα αλλά τι να κάνουμε που συνήθως παίζει σε ακατάληπτες βλακείες. Sandra εγώ έχω μια θέση στην καρδιά μου για εσένα.

Marion Cotillard

 

Ταινία: La Vie En Rose

Όσκαρ: A’ Γυναικείου Ρόλου

Άλλη λίγκα από τις προηγούμενες κυρίες. Αλλά μία πανέμορφη και πολύ ερωτική γυναίκα όπως έχουμε ξαναγράψει αρκετές φορές σε αυτό το site. Η μοναδική Γαλλίδα που έχει κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο σε γαλλόγλωσση ταινία.

Halle Berry

 

Ταινία: Monster’s Ball

Όσκαρ: A’ Γυναικείου Ρόλου

Γενικά αν δεν έχει την λέξη Monster η ταινία, δύσκολα το δίνουν το Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η Halle όμως δεν έχει ανάγκη από αμφιέσεις, ειδικά make-up και buzz γύρω από το όνομά της. Σε κάθε της ρόλο δίνει ακριβώς αυτό που θέλει το κοινό. Ε το 2001 έδωσε κι αυτό που ήθελε η κριτική επιτροπή.

Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Reese Witherspoon, Marisa Tomei και Catherine Zeta-Jones πάλεψαν για την είσοδο στην λίστα αλλά μπα.