ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Aston Martin DB11 Volante: Και ντίβα και ‘του δρόμου’

Αυτό είναι, ίσως, το πιο σέξι νέο αυτοκίνητο που θα δούμε το 2018.

Η νέα DB11 Volante είναι βασισμένη στην κουπέ έκδοση του βρετανικού GT. Όπως μας έχει καλομάθει η Aston Martin, η νέα ‘ντίβα’ από το Gaydon, διαθέτει ένα μοναδικής σχεδιαστικής έμπνευσης αμάξωμα, με εκπληκτικές καμπύλες και υπέροχες ακμές. Δεν θα ήταν υπερβολή να τη χαρακτηρίσουμε αυθωρεί ως ένα από τα ομορφότερα μοντέλα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Χρησιμοποιώντας αλουμίνιο για την κατασκευή του πλαισίου, το βάρος του αμαξώματος δεν ξεπερνά τα 1.870 κιλά, όντας κατά 100 κιλά πιο βαρύ από την κουπέ DB11, αλλά κατά 25 κιλά πιο ελαφρύ από την προκάτοχό της DB9 Volante.

Η νέα DB11 Volante είναι διαθέσιμη με τον γνωστό biturbo V8 κινητήρα των 4.0 lt, προϊόν της AMG, ο οποίος αποδίδει 510 ίππους και 68,8 kgm ροπής και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ δεν λείπει και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Με κατανομή βάρους 47:53 εμπρός – πίσω, η roadster DB11 έχει εξαιρετικά σπορ χαρακτηριστικά, με την μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 300 χλμ./ώρα και την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 4,1”.

Η DB11 Volante διαθέτει υφασμάτινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή, της οποίας το πλαίσιο είναι από τιτάνιο, με το υφασμάτινο μέρος να διαθέτει οκτώ διαφορετικά στρώματα, που απομονώνουν την καμπίνα από τους εξωτερικούς θορύβους και τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Χρειάζεται 14 δευτερόλεπτα για να κλείσει, και 16 δευτερόλεπτα για να ανοίξει, και μπορεί να λειτουργήσει με ταχύτητες έως και 50 χλμ/ώρα.

Οι πρώτες παραδόσεις της Aston Martin DB11 Volante αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του 2018, με την τιμή να ξεκινά από τις 200.000 ευρώ στη γερμανική αγορά.