Το νέο θηρίο της Aston Martin βάζει φωτιά στην άσφαλτο

Το Vulcan AMR Pro είναι η πιο hardcore έκδοση του βρετανικού hypercar.
SHARES

Κάποτε λέγαμε άσ’ τον Μάρτιν, πιάσ’ τον Σαμ. Ένα λογοπαίγνιο που υποδήλωνε πόσο άπιαστο όνειρο ήταν η απόκτηση του βρετανικού hypercar, που οι παλιότεροι το θυμόμαστε από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Βέβαια ακόμα και στις μέρες μας, η απόκτηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου μοιάζει με όνειρο, όμως ζούμε και για τα όνειρα που κάνουν τη ζωή μας πολλές φορές καλύτερη.

Η Aston Martin, λοιπόν, αποκάλυψε ένα ακόμη όνειρο, τη Vulcan AMR Pro, το τελευταίο χρονικά μοντέλο που έχει εξελιχθεί από το νεοσύστατο τμήμα της AMR, έχοντας δεχθεί αρκετές αλλαγές σε ό,τι αφορά την αεροδυναμική και την οδική συμπεριφορά στην πίστα.

Πιο συγκεκριμένα, η Vulcan AMR Pro διαθέτει αεροδυναμικές βελτιώσεις στο εμπρός τμήμα, οι οποίες περιλαμβάνουν πλαϊνά πλαίσια τοποθετημένα στο εσωτερικό των εμπρός τροχών, που σκοπό έχουν την μείωση της ανύψωσης, αλλά και μικρά 'φτερά' στη μάσκα.

Επίσης, το εμπρός σπλίτερ διαθέτει περιστρεφόμενα πτερύγια για να βελτιώσει την απόκριση του τιμονιού, ενώ το carbon κάλυμμα του κινητήρα εξοικονομεί 5 κιλά βάρους.

Πίσω, οι αλλαγές είναι πιο ευδιάκριτες, με την τοποθέτηση μίας μεγαλύτερης διπλής αεροτομής, η οποία μεταβάλλει το σχήμα της πτέρυγας για την επίτευξη μέγιστης απόδοσης όταν είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Η μοναδική αυτή σχεδίαση περιλαμβάνει και ένα ακροπτερύγιο 20 χιλιοστών, το λεγόμενο Gurney flap, το οποίο σε συνδυασμό με τη μεταβολή του σχήματος της πτέρυγας, συνεπάγεται βελτιωμένη κάθετη δύναμη.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι από τα 321 κιλά παραγόμενης δύναμης της 'απλής' Vulcan, η έκδοση AMR Pro έχει ανέβει στα 408 κιλά, ένα νούμερο σαφώς μεγαλύτερο και από τα 317 κιλά της αγωνιστικής Vantage GTE που κέρδισε την κατηγορία της στις φετινές 24 Ώρες του Λε Μαν.

Σε ό,τι αφορά τα… οικονομοτεχνικά, το συγκεκριμένο 'πακέτο' αναμένεται να κοστίσει περί τις 100-150.000 λίρες Αγγλίας.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Μεγάλα Κείμενα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: 9 χρόνια που δεν μας έμαθαν τίποτα

Όποιο κι αν ήταν το νόημα που έπρεπε να κατανοηθεί μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια, είναι ισχυρή η πιθανότητα να μην έχει κατανοηθεί.

Best of Network

 
Gift Calendar 2017
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.