Το ρομποτικό ταξί θα σε πάει παντού χωρίς να γκρινιάζει για τα ψιλά

Η Renault συναρπάζει με το Renault EZ-GO, ένα όραμα για πιο ελεύθερη και άνετη μετακίνηση για όλους.
SHARES

Έχουμε να ζήσουμε πολλά και θα τα ζήσουμε σύντομα. Στο εγγύς και όχι στο απώτερο μέλλον. Κι αυτό επειδή η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία. Έχω γράψει αρκετές φορές για την τάση στα αυτόνομα αυτοκίνητα, για αυτά, δηλαδή, στα οποία ο οδηγός θα είναι ένας επιβάτης πολυτελείας, που θα απολαμβάνει το ταξίδι του, κοντινό ή μακρινό, με πληθώρα παροχών.

Στο 88Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Renault, που συμπληρώνει φέτος 120 χρόνια δραστηριότητας στην αυτοκινητοβιομηχανία, αποκάλυψε το πρωτότυπο EZ-GO, μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις αστικές μετακινήσεις του μέλλοντος, που μπορούν να γίνουν πιο άνετες, ασφαλείς, ευχάριστες, αλλά και προσιτές για όλους.

Τι κάνει λοιπόν αυτό το πρωτότυπο, βέβαια, αυτοκίνητο; Μπορεί να λειτουργήσει ως ταξί, για μια παρέα πέντε φίλων που διασκεδάζουν και θέλουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, καλούν απλά ένα ρομπο-ταξί, που κινείται αυτόνομα και είναι σχεδιασμένο για το αστικό περιβάλλον. Έτσι, ο κάθε επιβάτης μεταφέρεται στο σπίτι του με απόλυτη ασφάλεια και άνεση.

Παρατηρώντας το Renault EZ-GO, αντιλαμβάνομαι, όπως κι εσείς, ότι εξυπηρετεί τα μέγιστα με τη ράμπα που διαθέτει, όλες τις ηλικιακές ανάγκες, όπως μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, ενώ εύκολα δέχεται άτομα με κινητικά προβλήματα.

Το EZ-GO είναι μεν αυτόνομο (επίπεδο 4), αλλά και ηλεκτρικό, διότι το ένα συνάδει με το άλλο. Αναπτύσσει τελική ταχύτητα 50 χλμ./ώρα και έχει τετρακίνηση. Οι μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας και τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του, επιτρέπουν να είναι ιδιαίτερα πρακτικό και αποδοτικό. Η άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό μέσω του ανοιγόμενου εμπρός μέρους και της ράμπας εισόδου, οι άνετες θέσεις σε σχήμα U και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, είναι μερικά από τα στοιχεία που δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για τις καθημερινές μετακινήσεις. Ως ηλεκτρικό, είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον διότι δεν εκπέμπει ρύπους, ενώ με τα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτει για να κινείται αυτόνομα, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των ατυχημάτων.

Το Renault EZ-GO είναι ένα πρωτότυπο, το οποίο όμως δείχνει ξεκάθαρα το όραμα για ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Με βάση το πρόγραμμα του Groupe Renault Drive The Future 2017 - 2022, η Renault σκοπεύει μέχρι το 2022 να παρουσιάσει και να λειτουργεί υπηρεσίες ρομπο-ταξί εγκαινιάζοντας ένα νέο τομέα στις δραστηριότητες της.

Share
Follow
 

Best of Network

"ΕΣΒΗΣΕ" ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ Ο ΣΤΑΡ ΤΩΝ BUCKS

Παρεξήγηση που λύθηκε άμεσα ανάμεσα σε Γιάννη και Bamba

Ένα σχόλιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ερώτηση που του έγινε για τον Bamba παρεξηγήθηκε από τον κόσμο, με τον "Greek Freak" να "σβήνει την φωτιά" άμεσα.

Η επένδυση... 25 εκατ. ευρώ του Ιβάν

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ με τέσσερα "χτυπήματα" δίνει... τροφή για σκέψη όσον αφορά την ποδοσφαιρική επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στην αγορά της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, το μέλλον του Δημήτρη Κουρμπέλη κι όχι μόνο. Διαβάστε για τον πιτσιρικά του ΟΣΦΠ που πάει Ζέεφελντ, αλλά και για την υπόθεση με τα πετροδόλαρα του Κόντε και γιατί αγχώνεται ο Χριστοβασίλης.

 
Μάθε τα πάντα
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.