ORIGINALS

10 φωτογραφίες που θα βαρεθείς να βλέπεις τα Χριστούγεννα στα social media

Μια δημοσιογράφος του ONEMAN, σε προειδοποιεί για τον βομβαρδισμό Χριστουγεννιάτικων φωτογραφιών στα social media.

Του Αγίου Νικολάου είναι η ανεπίσημη ή επίσημη, όπως το πάρει κανείς, έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με τους περισσότερους να έχουν στολίσει, και αν όχι ακόμα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα έχει ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία. Σε αυτήν την υπέροχη περίοδο του χρόνου που μυρίζει, μελομακάρονο, κουραμπιέδες, ψητά στη γάστρα και άφθονο αλκοόλ, δεν θα γλιτώσεις από τον καταιγισμό φωτογραφιών των φίλων σου σε facebook και instagram. Αν δεν είσαι από αυτούς που αγαπούν τις γιορτές, τα social media, θα γίνουν ο καθημερινός εφιάλτης σου, καθώς για ένα μήνα θα παρελαύνουν από τα μάτια σου όλα τα χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα. Ιδού λοιπόν οι φωτογραφίες που θα βαρεθείς να βλέπεις και ίσως κάποια στιγμή μπεις στον πειρασμό να ανεβάσεις.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Όλοι ανεβάζουν το δέντρο τους, κυρίως οι γυναίκες, αλλά και άντρες, όπως και να΄χει θα δεις πολλά δέντρα και φέτος. Και δεν θα είναι όλα ωραία. Κάποια θα είναι όμορφα, άλλα λίγο τσαπατσούλικα, γιατί στολίστηκαν περισσότερο σαν αγγαρεία, θα δεις γκομενίστικα φουξ δέντρα, γενικά θα πέσει το δέντρο σύννεφο. Και επειδή πρέπει πάνω από όλα να κάνω αυτοκριτική, παραθέτω τη δική μου φωτογραφία στο instagram με το δέντρο, και το ομολογώ: Είμαι και εγώ ένας από αυτούς που ανεβάζουν φωτογραφία το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους.

 

Τα μελομακάρονα

 

Είτε σπιτικά, που θα τα κάνει η μαμά ή η κοπέλα σου, είτε από ζαχαροπλαστείο, τα μελομακάρονα, ειδικά με τη σοκολάτα θα παίξουν δυνατά. Μιας και αγγίξαμε το θέμα μελομακάρονο με σοκολάτα θέλω να εκφράσω την πλήρη αντίθεση μου σε αυτήν την ένωση. Το μελομακάρονο από μόνο του είναι τέλειο. Η σοκολάτα από μόνη της επίσης τέλεια. Η ένωση τους για τη δημιουργία ενός άλλου είδους μελομακάρονου, μειώνει την απόδοση και των δύο γεύσεων. Είμαι πολέμιος των μοντέρνων μελομακάρονων. Ζήτω το παραδοσιακό, το καλό, το σωστό, το μελωμένο.

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

 

Οι γαλοπούλες που θα απαθανατιστούν στο εορταστικό τραπέζι θα είναι και φέτος πολλές. Προσοχή σε όσους «αρπάξει» το φαγητό, που συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες  τέτοιες μέρες από την βιασύνη να τα προλάβουν όλα, αλλά δεν χρειάζεται αυτό να το μοιραστείτε με τους φίλους σας βάζοντας χίλια φίλτρα για να μην φανεί καμένο. Θα το καταλάβουμε.

Σέλφι με τα κερατάκια τάρανδου

 

Το καταλαβαίνω πως αυτή η στέκα με τα κερατάκια είναι πολύ χαριτωμένη και για κάποιο περίεργο λόγο όλοι φλερτάρουμε με την ιδέα να φορέσουμε αυτά τα κέρατα και να ποζάρουμε στο φακό. Αυτή τη φωτογραφία θα την δεις συχνά και αν έχεις λίγο χιούμορ θα πρέπει να την σχολιάσεις και ανάλογα.

Το τζάκι να καίει

 

Αυτή τη φωτογραφία υπό φυσιολογικές καιρικές συνθήκες θα την είχες δει ήδη πολλές φορές. Πάω στοίχημα ότι φέτος ακόμα δεν είδες ούτε μία.

Οι σέλφι στις στολισμένες κεντρικές πλατείες

Σύνταγμα, Αριστοτέλους και κάθε πλατεία με στολισμένα δέντρα θα αποτελέσουν  το φόντο στο οποίο οι φίλοι μας θα θελήσουν να μοιραστούν άλλη μία χριστουγεννιάτικη στιγμή, στέλνοντας ευχές σε όλους τους διαδικτυακούς φίλους.

Τον παππού με αγιοβασιλιάτικο σκούφο

 

Αν κρίνω από τον δικό μου που μας αφήνει να βγαίνουμε σέλφι μαζί του και να του φοράμε όλο περίεργα καπέλα και γυαλιά, πολλοί παππούδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στο timeline και φέτος με χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ

Τα κορίτσια που ποζάρουν φορώντας την « Άρτα και τα Γιάννενα» πριν την έξοδο για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν

 

Όλα κι όλα, αν ένα απλό συνηθισμένο Σάββατο βγαίνουν φωτογραφία στην σκάλα του σπιτιού τους, εδώ σίγουρα το ντύσιμο τους με έμφαση στο κόκκινο χρώμα και το χρυσό θα έχει μια λάμψη Χριστουγέννων.

Το φλουρί

Όλοι θα μάθουμε και φέτος ποιος κέρδισε το φλουρί. Θα το ποστάρει με χαρά στο facebook.

Μα φυσικά η κλασική Πρωτοχρονιάτικη φωτογραφία με τον φίλο σου κουστουμαρισμένο κρατώνας ένα ποτήρι σαμπάνιας δίπλα στο δέντρο

 

Να μην ξεχάσω ότι από κάτω θα γράφει και τις ευχές του για το νέο έτος. Αυτή είναι και το τελειωτικό εορταστικό χτύπημα. Εσύ αραχτός στον καναπέ μετά την αλλαγή του χρόνου και αφού έχεις φάει πάλι μέχρι εκείνο το σημείο που νιώθεις ότι η καρδιακή προσβολή είναι κοντά, ευλογημένος που δεν σε ανάγκασε και φέτος η παρέα να στριμωχτείς αυτήν τη μέρα σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί, απολαμβάνεις αργά το καλό σου ουίσκι, φοράς πυτζάμες, τρίβεις τις πατούσες τους μεταξύ τους για ζεσταθούν, ετοιμάζεσαι να δεις τα κλασικά εορταστικά προγράμματα των ιδιωτικών καναλιών με μαγνητοσκοπημένες περυσινές εμφανίσεις καλλιτεχνών στις πίστες, και πού και πού κοιτάς το timeline από βαρεμάρα και βλέπεις μία άλλη πτυχή ενός φίλου σου που μέχρι πριν λίγο καιρό νόμιζες ότι είχατε αρκετά κοινά. Εκείνος με γραβάτα, ή παπιγιόν να ποζάρει με χαρά κάνοντας μία πρόποση. Βουλιάζεις ακόμα περισσότερο στον καναπέ, πίνεις μια μεγάλη γουλιά ουίσκι, ανάβεις ακόμα ένα τσιγάρο και ξαφνικά νιώθεις ο καλύτερος του κόσμου. Γιατί είσαι.

Brace yourselves, Christmas is coming.