ORIGINALS

10 πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι κάποιος είναι μαλάκας

Δεν το λέμε εμείς παιδιά, τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.

Ας είμαστε ειλικρινείς, μεταξύ μας είμαστε. Όλοι είμαστε λίγο μαλάκες. Όσο κι αν το παίζουμε γαμάτοι, σίγουρα κάποιος έχει πει για εμάς τουλάχιστον μία φορά “καλά, αυτός είναι μεγάλος μαλάκας”. Και το πιθανότερο είναι πως για να το είπε, θα είχε και δίκιο.

 

Κάτσε φρόνιμα Σπύρο, όλοι είμαστε λίγο μαλάκες είπαμε. Και όχι, δεν το λέω με την κυριολεκτική έννοια, αυτή για την οποία έγραψε ο Κρεκούκιας. Μ’ αυτή την έννοια, όσοι είναι πάνω από 12 χρονών έχουν πάρει το πτυχίο του μαλάκα.

Μιλάω για την μεταφορική έννοια, τον κλασικό τον μαλάκα τον Έλληνα που έλεγε κι ο Γεωργίου. Φυσικά, δεν είναι όλοι το ίδιο μαλάκες. Υπάρχει ο πολύ μαλάκας, υπάρχει κι ο λίγο μαλάκας. Για να καταλάβεις τη διαφορά, πρέπει να γνωρίσεις κάποιον αρκετά καλά.

Υπάρχει όμως και μια παράκαμψη για να κερδίζεις χρόνο. Μερικοί τρόποι να διαβάσεις τον μαλάκα με σχετική ασφάλεια, ακολουθώντας απλά κάποιες πολύ χαρακτηριστικές ενδείξεις. Ενδείξεις που δεν καθιστούν από μόνες τους τον άλλο μαλάκα, σου δίνουν όμως πολύτιμα στοιχεία για να τον εντοπίσεις.

Προσοχή, δεν σημαίνει ότι όποιος κάνει τα παρακάτω θα είναι μαλάκας, μιλάμε για ενδείξεις, όχι για αποδείξεις. Αλλά μεταξύ μας, πιθανότατα θα είναι.

Φοράει κοστούμι και από κάτω παπούτσι All-Star

Μόδα των τελευταίων ετών, όταν θες να δείξεις ότι ξέρεις να ντύνεσαι καλά αλλά παραμένεις κουλ και μέσα στα πράγματα και δεν είσαι κανένας χαρτογιακάς. Αχρείαστο, παράταιρο, σε προϊδεάζει ότι ο άλλος σκέφτεται την εμφάνισή του πολύ περισσότερο απ’ όσο πρέπει.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος: Έλα μωρέ, είναι το στιλ μου αυτό, μ’ αρέσει να τα συνδυάζω όλα”.

Πιθανότητες να είναι όντως μαλάκας: 85%

Φοράει στρατιωτική ταυτότητα ενώ έχει απολυθεί

 

Αλήθεια, γιατί; Γιατί, γιατί, γιατί; Ούτε στον στρατό δεν πρέπει να τη φοράς κανονικά, πόσω μάλλον όταν έχεις πια ξεμπερδέψει. Τι φοβάσαι δηλαδή; Ότι εκεί που περπατάς στο Σύνταγμα ξαφνικά θα μας την πέσουν οι Τούρκοι και θα χρειαστείς το νεκροτάμπελο; Αν μάλιστα την φοράει έξω απ’ τη μπλούζα του δεν μιλάμε για ένδειξη αλλά για τρανή απόδειξη.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος:Μ’ αρέσει σαν αξεσουάρ, δεν τη φοράω επειδή είναι στρατιωτική”.

Πιθανότητες να είναι όντως μαλάκας: 95%

Χρησιμοποιεί χωρίς λόγο αγγλικές λέξεις στα status του

Να γράψεις αγγλικά, κανένα πρόβλημα, δεν έχουμε τίποτα με τη γλώσσα, τα μιλάμε κι εμείς, ορκιζόμαστε. Να τα γράψεις όταν χρειάζονται πραγματικά όμως, όχι να πετάς άκυρες αγγλικές λέξεις δίχως κανέναν λόγο και ειρμό. Ατάκες τύπου “εδώ με τα boys, αράζουμε together! Yeah Baby!“, δικαιολογούνται μόνο αν λέγεσαι Νικ Παπαδόπουλος και μεγάλωσες στην Αστόρια.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος: Chill ρε man, πώς κάνεις έτσι;

Πιθανότητες να είναι όντως μαλάκας: 77%

Μιλάει για την ομάδα του σε πρώτο ενικό

 

Όταν εγώ έπαιρνα πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα και σε ξεφτίλιζα, εσύ τι έκανες; Έχω τα τριπλάσια πρωταθλήματα από σένα και μιλάς ακόμα;” Όχι φίλε μου, εσύ δεν έχεις ούτε ένα πρωτάθλημα, δεν σε θυμάμαι να παίζεις και να βοηθάς, ούτε σου αξίζει credit. Τα πρωταθλήματα τα έχει η ομάδα που επέλεξες να υποστηρίζεις και θα τα είχε κερδίσει ακόμη κι αν δεν είχες δει ούτε μερικά δευτερόλεπτα ποδοσφαίρου στη ζωή σου.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος:Φέτος έχω ομαδάρα, δεν ξέρω τι είναι αυτά που μου λες”.

Πιθανότητες να είναι όντως μαλάκας: 98%

Έχει μούσι με γραμμές

Δεν είναι σωστό να στοχοποιούμε ανθρώπους για σε βοηθήσουμε να καταλάβεις, αλλά ένας Ιταλός προπονητής που πέρασε πολύ πρόσφατα απ’ τον πάγκο του Παναθηναϊκού ίσως και να ήταν ένα εύστοχο παράδειγμα. Λέμε τώρα, ίσως.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος: Δεν μπαίνει καν στον κόπο.

Πιθανότητες να είναι όντως μαλάκας: 83%

Ασχολείται συνέχεια με το αμάξι του

 

Το έχει background στο κινητό του, στην οθόνη του υπολογιστή, cover φωτογραφία στο Facebook και το ανεβάζει συνεχώς στο Instagram. Μιλάει για το αμάξι του ακόμα και σε ανθρώπους που δεν οδηγούν και ασχολείται μ’ αυτό περισσότερο απ’ όσο ασχολείται με την κοπέλα του. Ορισμένοι του έχουν βρει μέχρι και όνομα. Παιδιά, όχημα είναι, σε πάει απ’ το μέρος Α στο μέρος Β, τελεία.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος:Εμένα τα αυτοκίνητα είναι το πάθος μου”.

Πιθανότητες να είναι όντως μαλάκας: 70%

Μιλάει συνέχεια

Αλήθεια, συνέχεια. Μονοπωλεί την κουβέντα σε μια παρέα, σχεδόν αγορεύει και δεν ψάχνει για φίλους αλλά για ακροατήριο. Έχει άποψη για όλα, δεν θεωρεί ποτέ ότι έχει άδικο και φυσικά έχει μια ιστορία για τα πάντα, απ’ την πολιτική μέχρι τα στοιχειωμένα σπίτια. Κλείνει το στόμα του μόνο για να κοιμηθεί και προκαλεί σε όλους πονοκέφαλο.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος: Γιατί να μην μιλάω δηλαδή, δημοκρατία έχουμε”.

Πιθανότητες να είναι όντως μαλάκας: 90%

Το ποτό του είναι η τεκίλα

 

Δεν εννοώ να πίνει σφηνάκια τεκίλα, ούτε στο τέλος της βραδιάς να παίρνει κι ένα ποτήρι τεκίλα για το σβήσιμο ή για να κάνει κεφάλι πριν πάει για ύπνο. Εννοώ με το που μπαίνει στο μπαρ, να ζητάει με ύφος ένα ποτήρι τεκίλα, την ώρα που οι υπόλοιποι άνθρωποι γύρω του ζητάνε μπύρα, τζιν, ρούμι, ουίσκι (μπορείς να συμπληρώσεις εδώ κυριολεκτικά ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ποτό εκτός της τεκίλα).

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος:Πίνω αυστηρά τεκίλα, είναι το ποτό μου, δεν πίνω κάτι άλλο”.

Πιθανότητες να είναι όντως μαλάκας: 75%

Φοράει φόρμα, περίεργο αθλητικό φούτερ και μπανάνα

Προσοχή, όχι μόνο ένα εξ αυτών, αλλά τον συνδυασμό τους. Και τη φόρμα και το κάπως εναλλακτικό αθλητικό φούτερ και την μπανάνα. Στιλιστική επιλογή που συνήθως τη βλέπεις σε οργανωμένους οπαδούς, φανατικούς του γυμναστηρίου ή χρυσαυγίτες.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος: Μόνο αυτά έχω στη ντουλάπα μου, τι θες τώρα;

Πιθανότητες να είναι όντως μαλάκας: 65%

Κυκλοφορεί στην πόλη με τεράστιο τζιπ

 

Το ζει στα στενά του κέντρου, στην Κηφισιά και τη Γλυφάδα με αυτοκίνητο επιπέδου Hummer χωρίς φυσικά να το χρειάζεται, αφού δεν έχει ανέβει ούτε μια φορά στο βουνό. Αντίθετα, ταλαιπωρείται και ταλαιπωρεί όλους τους άλλους οδηγούς, μιας και το ξέρει ακόμα κι ο ίδιος ότι δεν μπορεί να το κουμαντάρει.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος:Είναι άνετο στην οδήγηση, άλλη εμπειρία, δεν μασάει καθόλου”.

Πιθανότητες να είναι όντως μαλάκας: 80%