ORIGINALS

10 resolutions που μπορείς πραγματικά να κρατήσεις

Γιατί μεταξύ μας, ούτε γυμναστήριο πρόκειται να πας φέτος, ούτε θα ξεπεράσεις την πρώην σου.

Για την τρομερή γραφικότητα των resolutions, τα έχουμε ξαναπεί. Λίγες ημέρες πριν μπει ένας νέος χρόνος, φτιάχνεις μια λίστα με πράγματα που σκοπεύεις να κάνεις τον επόμενο και περίπου μια εβδομάδα μετά την πρωτοχρονιά, τα έχεις ξεχάσεις όλα.

Ούτε γυμναστήριο πηγαίνεις, ούτε προσέχεις τι τρως, ούτε κοιμάσαι καλύτερα, ούτε κανονίζεις νωρίτερα τις διακοπές σου, γιατί, μεταξύ μας, αυτός ο τύπος είσαι κι ο λόγος που δεν τα έκανες τόσο καιρό ήταν επειδή δεν ήθελες κι όχι επειδή δεν το είχες πάρει απόφαση στις αρχές του έτους.

Όταν συνειδητοποιείς πως ούτε φέτος θα είναι η χρονιά που θα τηρήσεις τα resolutions σου, απογοητεύεσαι και καταλήγεις να έχεις ακόμα χειρότερη ψυχολογία. Ποια είναι η λύση λοιπόν; Να σταματήσεις επιτέλους να πιέζεις τον εαυτό σου με resolutions; Ναι, είναι κι αυτό μια λύση.

Αν όμως πρέπει ντε και καλά να πιέσεις τον εαυτό σου γιατί μόνο έτσι λειτουργείς, μπορείς τουλάχιστον να βρεις 10 resolutions τα οποία θα καταφέρεις να τηρήσεις. 10 ουσιαστικές αλλαγές οι οποίες θα είναι εφικτές και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σου, χωρίς να περιλαμβάνουν διαδρόμους, λιγότερο φαγητό και διάβασμα.

Κι επειδή αυτό ακούγεται κάπως πιο δελεαστικό σου προτείνουμε μερικά τέτοια resolutions.

Να χρησιμοποιείς λιγότερο το κινητό σου

 

Τι έκανες μέχρι σήμερα: Ήσουν ο σπαστικός της παρέας, αυτός που ήταν όλη την ώρα με το κινητό στο χέρι, τσεκάροντας το Ιnstagram και το Twitter, παίζοντας παιχνίδια και μιλώντας στο Facebook. Είτε ήσουν με φίλους, είτε με το κορίτσι σου ή με συναδέλφους, την προσοχή σου κέρδιζε το κινητό σου και κατέληγες να είσαι λίγο περισσότερο κοινωνικός από βαρυποινίτη στην απομόνωση.

Τι πρέπει πλέον να κάνεις: Να δίνεις λίγη σημασία στους ανθρώπους γύρω σου και να ασχολείσαι με το κινητό σου στο σπίτι, ή έστω μια φορά την ώρα. Εκτός από σπαστικό, είναι και εξαιρετικά αγενές να προτιμάς μια οθόνη απ’ τους φίλους σου.

Πώς θα τα καταφέρεις: Αν είναι τόσο δύσκολο να το κάνεις από μόνος μου, μπορείς τον πρώτο καιρό να βγαίνεις με χαμηλή μπαταρία ώστε να αναγκαστείς να το χρησιμοποιήσεις λίγο.

Να μην απαντάς σε mail δουλειάς όταν είσαι εκτός γραφείου

Τι έκανες μέχρι σήμερα: Ερχόταν mail δουλειάς στο κινητό σου αργά το βράδυ, σε αργία ή Σαββατοκύριακο, εκνευριζόσουν, αναρωτιόσουν αν αυτός που το έστειλε έχει ζωή αλλά τελικά απαντούσες.

Τι πρέπει πλέον να κάνεις: Να τα αγνοείς παντελώς κι όταν επιστρέφεις στο γραφείο και σε ρωτάνε γιατί δεν απάντησες να λες απλά “σόρι δεν διαβάζω τα μέιλ μου εκτός γραφείου”. 

Πώς θα τα καταφέρεις: Βγάλε το λογαριασμό mail της δουλειάς από το κινητό σου.

Να μιλήσεις επιτέλους στο κορίτσι που σου αρέσει

 

Τι έκανες μέχρι σήμερα: Ήσουν κότα. Ντρεπόσουν να πας να μιλήσεις στο κορίτσι που σου άρεσε, έβρισκες αστείες δικαιολογίες όπως ότι είναι παντρεμένη ή έχει τέσσερα παιδιά και βέβαιος ότι δεν έχεις καμία τύχη, επέστρεφες στο σπίτι μόνος.

Τι πρέπει πλέον να κάνεις: Να καταλάβεις ότι δεν έχεις τίποτα απολύτως να χάσεις. Καλύτερα να δοκιμάσεις και να φας τα μούτρα σου απ’ το να είσαι ηττοπαθής και να συμβιβάζεσαι με τη μοίρα σου. Κανένας δεν πέθανε από μια χυλόπιτα (από χυλοπίτα πάλι ίσως, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα).

Πώς θα τα καταφέρεις: Πιες ένα ποτό παραπάνω για να βρεις το απαραίτητο θάρρος ή αν δεν το ‘χεις με το προφορικό, ομολόγησε το πάθος σου γραπτά.

Να μην στεναχωρείς αυτούς που σε αγαπάνε

Τι έκανες μέχρι σήμερα: Έβαζες τον εαυτό σου πάνω απ’ όλα, πληγώνοντας πολλές φορές τους δικούς σου ανθρώπους για χαζούς εγωισμούς και πείσματα.

Τι πρέπει πλέον να κάνεις: Να σκέφτεσαι λίγο περισσότερο τους άλλους και να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση τους.

Πώς θα τα καταφέρεις: Η μαγική λέξη είναι το ‘παραχωρήσεις’. Κάνε πίσω σε κάποια πράγματα, συμβιβάσου, σκέψου αν αυτά που θα πεις και θα κάνεις στεναχωρούν τους ανθρώπους που νοιάζονται για σένα.

Να δεις κλασικές ταινίες

 

Τι έκανες μέχρι σήμερα: Γυρνούσες σπίτι, άνοιγες την τηλεόραση και έβλεπες ό,τι χαζομάρα έπαιζε εκείνη την ώρα. Στην καλύτερη περίπτωση, έβλεπες και 1-2 επεισόδια από τη σειρά σου και τέλος.

Τι πρέπει πλέον να κάνεις: Αντί να σπαταλάς το χρόνο σου παρακολουθώντας κάποια σειρά με ερωτικά τρίγωνα και δολοπλοκίες σε απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, αφιέρωσε το χρόνο σου σε κλασικές ταινίες τις οποίες δεν έχεις δει ακόμα. Κάθεσαι που κάθεσαι μπροστά στην τηλεόραση, ας είναι για τους σωστούς λόγους.

Πώς θα τα καταφέρεις: Φρόντισε απλά να προμηθευτείς τις ταινίες. Μετά τα υπόλοιπα είναι εύκολα.

Να μην πηγαίνεις σε μέρη που βαριέσαι

Τι έκανες μέχρι σήμερα: Η παρέα σου κανόνιζε να βγει σ’ εκείνο το μπαρ που δεν έχεις περάσει καλά ούτε μια φορά κι εσύ πήγαινες επειδή δεν είχες κάτι καλύτερο να κάνεις. Καθόσουν δύο εφιαλτικές ώρες, έπινες δύο ποτά στριμωγμένος σαν σαρδέλα ακούγοντας κακή μουσική και επέστρεφες σπίτι μετανιωμένος και 15 ευρώ φτωχότερος.

Τι πρέπει πλέον να κάνεις: Να μάθεις να λες ‘όχι’. Χίλιες φορές να κάτσεις απ’ την αρχή σπίτι σου και να κάνεις που σου αρέσει απ’ το να υποστείς αυτό το ψυχολογικό βασανιστήριο για να λες ότι βγήκες.

Πώς θα τα καταφέρεις: Βασικά, μην ντρέπεσαι να λες ότι απλά βαριέσαι.

Να πας ένα ταξίδι

 

Τι έκανες μέχρι σήμερα: Είχες βαλτώσει, αναβάλλοντας διαρκώς το κανόνισμα ενός ταξιδιού, επειδή βαριόσουν, δεν φρόντιζες να κρατήσεις λεφτά ή δεν έβρισκες παρέα. Τελικά κατέληγες η πιο μακρινή εκδρομή σου να είναι μέχρι τη Μαλακάσα για συναυλία.

Τι πρέπει πλέον να κάνεις: Να κάνεις τον στόχο ‘ένα ταξίδι το χρόνο’ απόλυτη προτεραιότητα της ζωής σου. Δεν χρειάζεται να είναι μακρινό, ούτε για πολλές ημέρες. Ακόμα και 2-3 μέρες σε κοντινή χώρα μπορούν να αλλάξουν την ψυχολογία σου και να ανοίξουν το μυαλό σου.

Πώς θα τα καταφέρεις: Φρόντισε να βάζεις λεφτά στην άκρη μόνο γι΄αυτό και οργανώσου από νωρίς.

Να βλέπεις συχνότερα τους γονείς σου

Τι έκανες μέχρι σήμερα: Τους έβλεπες όσο λιγότερο γινόταν κι αντιμετώπιζες την επίσκεψη στο πατρικό σαν αγγαρεία ή σαν ευκαιρία να γεμίσεις τα τάπερ σου.

Τι πρέπει πλέον να κάνεις: Να καταλάβεις πόσο πολύ χαίρονται οι γονείς σου όποτε σε βλέπουν αλλά και πως δεν θα έχεις για πολλά χρόνια ακόμα την ευκαιρία να τους βλέπεις και να φροντίσεις να τους επισκέπτεσαι πολύ περισσότερο.

Πώς θα τα καταφέρεις: Βάλτο στο πρόγραμμά σου, φρόντισε τουλάχιστον μια ημέρα την εβδομάδα να είναι αφιερωμένη σ΄εκείνους.

Να πας μια φορά για εξετάσεις στο γιατρό

 

Τι έκανες μέχρι σήμερα: Βαριόσουν, φοβόσουν, λυπόσουν τα λεφτά, σκεφτόσουν ότι αποκλείεται να έχεις κάτι σοβαρό κι έτσι η τελευταία φορά που πήγες στο γιατρό ήταν όταν ήσουν φαντάρος.

Τι πρέπει πλέον να κάνεις: Το μοναδικό απ’ τα κλισέ resolutions που πρέπει όντως να τηρήσεις είναι αυτό. Με θέματα υγείας καλό είναι να μην είσαι αναβλητικός και φρόντισε να πας έστω μια φορά για τις τυπικές εξετάσεις.

Πώς θα τα καταφέρεις: Σταμάτα να googlάρεις τα συμπτώματά σου και απλά κλείσε ένα ραντεβού.

Να βλέπεις περισσότερο τους φίλους σου

Τι έκανες μέχρι σήμερα: Κουραζόσουν απ’ τη δουλειά, γυρνούσες αργά σπίτι σου και προτιμούσες τον καναπέ και το κορίτσι σου καταλήγοντας να βλέπεις τους φίλους σου μόνο μια φορά την εβδομάδα (κι αυτή στο μπαρ που βαριέσαι).

Τι πρέπει πλέον να κάνεις: Να κανονίζεις να βλέπεις τους φίλους σου και μεσοβδόμαδα και να μην συμπεριφέρεστε σαν γέροι που δεν βγαίνουν ποτέ απ’ το σπίτι.

Πώς θα τα καταφέρεις: Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα απλό τηλεφώνημα (ή έστω ένα γκρουπ στο whatsapp).