OPINIONS

3 creepy αστικοί μύθοι που αποδείχθηκαν αληθινοί

Κάποιους τους πέρασαν για πεθαμένους. Και τους έθαψαν. Και μετά από καιρό, βρήκαν νυχιές στο εσωτερικό του τάφου τους. Συνεχίστε την ανάγνωση με τη δική σας ευθύνη.

Λατρεύω κάθε είδους μυστηριώδη υπόθεση. Από περίεργες εξαφανίσεις (έρχονται σε επόμενο άρθρο) μέχρι  άλυτα μυστήρια που δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη. Παλιότερα αφιέρωνα απίστευτα πολύ χρόνο σε σχετικά βίντεο και λίστες, γεγονός που λύνει το μυστήριο του γιατί δεν είχα ζωή. Αστικοί μύθοι υπάρχουν πολλοί. Από την αδικία που χάσαμε την παγκόσμια ηγεμονία της ελληνικής γλώσσας για μια ψήφο (ξέρετε σε εκείνες τις μεγάλες εκλογές Γλώσσας που έγιναν), μέχρι τον τύπο που μαχαίρωσε το παλτό του στο νεκροταφείο. Οι περισσότεροι είναι απλά αποκυήματα της φαντασίας κάποιου, που διαιωνίζονται από ανθρώπους που απλά πιστεύουν τα πάντα.

– Αλήθεια σου λέω. Ήταν μπροστά ένας φίλος μου.

– Αυτό είναι αρκετό για μένα να πιστέψω αυτή την ξεκάθαρα ψεύτικη ιστορία.

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικούς creepy αστικούς μύθους που προέκυψαν αληθινοί.

Ο υπενοικιαστής

Ο μύθος: Άνθρωποι παρατηρούν ότι πράγματα μετακινούνται ή λείπουν από το σπίτι τους, ακούνε περίεργους θορύβους το βράδυ και τελικά ανακαλύπτουν ότι κάποιος έμενε στο σπίτι τους χωρίς να το ξέρουν.

Η αληθινή ιστορία: Αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ στην φοιτητική μου γκαρσονιέρα. Κανένας δεν μπορούσε να κρυφτεί εκεί, μιας και μπορούσες να δεις και τα 12 τετραγωνικά του σπιτιού απ’ όπου και αν βρισκόσουν.

Το μπάνιο μου ήταν τόσο μικρό που μπορούσες να κάθεσαι πάνω στην τουαλέτα και να έχεις το χέρι σου έξω απ το παράθυρο, σαν να είσαι ταξιτζής

Αλλά μπορούσε να συμβεί πολύ εύκολα σε έναν άντρα στη Fukuoka, με προφανώς καλύτερο μπάτζετ για νοίκι από μένα. Ο άντρας έχανε συνέχεια μικροπράγματα και έβρισκε κάποια άλλα σε μέρη που δεν τα είχε αφήσει. Έτσι έκανε ό,τι κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Το αγνόησε. Μετά από λίγο καιρό όμως, άρχισε να πιστεύει ότι είναι θύμα πολύ συχνών διαρρήξεων. Ξέρετε οι κλασικοί serial burglars, που θέλουν 2-3 επισκέψεις για να πάρουν ό,τι θέλουν.

Γιατί δεν με πιστεύετε; Σας λέω το σχέδιο του είναι να αδειάσει το σπίτι μου σιγά σιγά, σαν πολύ αργή μετακόμιση!

Τελικά εγκατέστησε κάμερες στο σπίτι που ενεργοποιούνταν με την κίνηση, ελπίζοντας να πιάσει τον διαρρήκτη. Σύντομα οι κάμερες έπιασαν κίνηση και του έστειλαν σήμα ότι ενεργοποιήθηκαν. Αυτός κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία έτρεξε στο σπίτι και μετά τον αρχικό έλεγχο, ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ. Μετά από απίστευτα εξονυχιστικό έλεγχο, κάποιος εντόπισε έναν αποθηκευτικό χώρο που προοριζόταν για αποθήκευση στρωμάτων (ο ιδιοκτήτης δεν ήξερε καν ότι υπάρχει) και μέσα βρήκαν ένα πανάκριβο king size στρώμα σε άριστη κατάσταση!

Kαι εκείνο το βράδυ ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος έκανε τον καλύτερο ύπνο της ζωής του!

Nτάξει όχι. Ήταν μια άγνωστη γυναίκα ξαπλωμένη, μιας και ήταν ο μόνος τρόπος να χωρέσει εκεί. Η άγνωστη αναγνωρίστηκε ως Tatsukeo Horikawa, μια άστεγη γυναίκα η οποία τον τελευταίο χρόνο έμενε μυστικά στο σπίτι του.

Άμα κάποιος άστεγος μένει σπίτι σου χωρίς να το ξέρεις, πιάνεται ακόμα για άστεγος;

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ! Πως μπορείς να μην παρατηρήσεις ότι κάποιος μένει στο σπίτι σου έναν χρόνο; Λίγο ακόμα και άρχιζε να τσοντάρει στα κοινόχρηστα. Η Horikawa παίζει να είχε τρελό stealth game. Την ημέρα κρυβόταν σε διάφορα μέρη και όταν έφευγε ο ιδιοκτήτης, κατέβαινε για να τσιμπήσει κάτι και να κάνει κάνα μπάνιο like a boss. Μάλιστα η αστυνομία δήλωσε ότι η Horikawa έμενε κατά καιρούς και σε άλλα σπίτια στη γειτονιά,. Απ’ ό,τι φαίνεται τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει απ’ το να μείνει σπίτι σου, αν το θέλει.

– Ρε, χτες ανακάλυψα ότι μια τύπισσα έμενε σπίτι μου χωρίς να το ξέρω.

– Α ναι, ξέρω ποια λες. Το κάνει αυτό. Κλασική Harikawa.

Too Soon

Ο μύθος: Κάποιο οικογενειακό μέλος απεβίωσε και οι συγγενείς του τον τίμησαν με μια μικρή, αλλά καλόγουστη τελετή. Όταν μετά από χρόνια, εκταφιάστηκε για να μεταφερθεί, ανακαλύφθηκαν νυχιές στο εσωτερικό του φέρετρου!

Η αληθινή ιστορία: Να δηλώσω εξαρχής ότι είμαι κλειστοφοβικός. Αλλά ακόμα και αν κάποιος δεν είναι, δεν νομίζω να είναι ψηλά στις λίστα με τα αγαπημένα του πράγματα, το να ξυπνήσει μέσα σε ένα φέρετρο.

Αχ επιτέλους σαββατάκι. Θέλω να αράξω να δω καμιά σειρά, ίσως να  ξυπνήσω σε ένα φέρετρο και να αποδράσω αλλά kill bill. Ήρεμα πράγματα.

Λόγω της φοβίας μου, αυτός ο αστικός μύθος μου φαινόταν πάντα ιδιαίτερα ανατριχιαστικός. Αλλά έλεγα από μέσα μου. “Ντάξει υπερβολές. Πώς μπορείς να θάψεις κάποιον πριν πεθάνει; Τι είσαι; Οld school μαφιόζος;”. Τελικά όμως ήμουν απλά αφελής.

Αυτό το φαινόμενο ήταν τόσο συχνό κάποτε, που υπάρχει λήμμα στη Wikipedia σχετικά!

Vivisepulture ακούγεται σαν όνομα πολύ κακής μέταλ μπάντας

Υπάρχει ένα σημείο αυτού του ορισμού που θέλω να εστιάσουμε.

Ναι. Υπάρχει περίπτωση να διαγνωστείς λανθασμένα νεκρός! Αυτό είναι ένα πραγματικό πράγμα που γινόταν στα τέλη του 19ου αιώνα. Υπάρχει πληθώρα καταγεγραμμένων περιπτώσεων ανθρώπων, που βρέθηκαν με πληγωμένα χέρια και πόδια και ζημιές στο εσωτερικό των φέρετρων τους, όταν εκταφιάστηκαν. Απ’ ό,τι φαίνεται η ιατρική ήταν πολύ πιο χαλαρή επιστήμη από σήμερα.

– Δυστυχώς αυτός ο άντρας είναι νεκρός.

– Μα γιατρέ, απλά έχω λίγο βήχα.

– ΣΚΑΣΕ ΑΠΑΙΣΙΟ ΖΟΜΠΙ!

Αλλά ΟΚ, μπορείς εύκολα να τα ρίξεις στην εποχή. Γενικά δεν υπήρχαν και πολλά πράγματα που μπορούσαν να κάνουν τότε οι γιατροί. Δεν υπήρχαν τρελά εργαλεία ή εξετάσεις για να βοηθήσουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Έπαιζε περισσότερο με ένστικτο η φάση.

11

Aυτός ο τύπος που εξέτασα φαινόταν χλωμός. Χρησιμοποίησα την τελευταία λέξη της επιστήμης στην εξέταση. Του έπιασα τον καρπό και τίποτα. Τι να υποθέσω κι εγώ;

ΟΚ λες, είναι η εποχή. Σήμερα δεν θα γινόταν κάτι τέτοιο. Ε λοιπόν.

 

To 2014 στην Περαία Θεσσαλονίκης η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι μια 45 χρονη γυναίκα θάφτηκε ζωντανή. Κόσμος που παρεβρίσκονταν στο νεκροταφείο  άκουσε τις φωνές και κάλεσε για βοήθεια, αλλά τελικά η άτυχη γυναίκα ξεψύχησε πριν την διασώσουν. Πρόκειται για μια εγκληματική και τραγική αμέλεια. Αλλά αν μη τι άλλο, όλο αυτό το τραγικό γεγονός θα  απέκλειε να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Και πράγματι δεν ξαναείχαμε τέτοιο περιστατικό. Για ένα χρόνο δηλαδή. Γιατί κόντρα σε κάθε επαγγελματισμό και λογική, υπήρξε δεύτερο συμβάν στην ίδια ακριβώς περιοχή! Αυτή τη φορά θύμα μια 49 χρονή γυναίκα που διαγνώστηκε εσφαλμένα νεκρή.

Και θέλω να κλείσω με μια απίστευτη λύση που σκέφτηκαν στην Βικτωριανή Αγγλία για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Κατασκεύαζαν έναν μοναδικό μηχανισμό.  Έδεναν ένα κορδόνι στο δάχτυλο του θανόντα, το οποίο κατέληγε σε ένα εξωτερικό καμπανάκι. Κάπως έτσι:

Μόλις επιστρέψατε απ’ την άλλη ζωή σαν άλλος Λάζαρος και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Με το επαναστατικό προϊόν ‘καμπανάκι σε δάχτυλο’, απλά χτυπήστε το κουδούνι και απολαύστε τη δεύτερη ευκαιρία σας!

“Είμαι μέσα στο σπίτι”

Ο μύθος: Είσαι μόνος σου στο σπίτι και νιώθεις ότι κάποιος σε παρακολουθεί. Μετά χτυπάει το τηλέφωνο και μια φωνή απ την άλλη γραμμή σου λέει ότι ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.

Η αληθινή ιστορία: Υπάρχουν αρκετές επιβεβαιωμένες ιστορίες που ταιριάζουν σε αυτόν τον αστικό μύθο. Δυστυχώς οι περισσότερες είναι αρκετά μακάβριες. Διάλεξα όμως μια που μπορούμε όλοι να περάσουμε καλά. Ξέρετε, είναι από αυτές τις χαρούμενες ιστορίες με κάποιον που μπαίνει με την βία στο σπίτι σου. Σαν την κοκκινοσκουφίτσα.

Η όλη φάση εξελίσσεται σε ένα σπίτι στο Chester.

Συγγνώμη, αλλά δεν κρατήθηκα. Πάμε παρακάτω.

Μια 18χρονη κοπέλα που μένει με την μάνα της, λαμβάνει ένα μήνυμα από έναν άγνωστο αριθμό. “Βρίσκομαι στον χώρο”. Το οποίο είναι ο πιο Βρετανικός τρόπος να πεις “Είμαι στο σπίτι”. Η κοπέλα αρχικά το θεώρησε μια κακή φάρσα. Όπως αυτός ο φίλος που πάντα ψηνόταν για τηλεφωνικές φάρσες, αλλά δεν το είχε καθόλου.

– Είναι εκεί ο Ανέστης;

– Ποιος Ανέστης;

– Κανένας! Δεν τον ήθελα καν! ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΣΑ!

– Του την έφερα.

Σιγά σιγά όμως άρχισε να ανησυχεί γιατί τα μηνύματα συνέχισαν να έρχονται. “Είμαι στο σπίτι”. “Σε παρακολουθώ”. Δεν πίστευε ότι είναι πραγματικά στο σπίτι. Αλλά άρχισε να ανησυχεί μήπως ήταν κάπου εκεί κοντά και τα μηνύματα δεν ήταν τυχαία. Εκείνο το βράδυ λοιπόν η κοπέλα της ιστορίας μας, αποφάσισε να κοιμηθεί στο δωμάτιο της μητέρας της, επηρεασμένη από την όλη ιστορία. Το βράδυ κύλησε χωρίς επεισόδια και την επόμενη μέρα, ήσυχη πια, αποφάσισε να κατέβει στο δωμάτιο της. Απ’ τη στιγμή που μπήκε μέσα στο δωμάτιο, ένιωθε λες και κάποιος την παρακολουθούσε. Σε εκείνο το σημείο, αρχίζει και ψάχνει το δωμάτιο της σπιθαμή προς σπιθαμή. Άνοιξε κάθε συρτάρι και ντουλάπι και εν τέλει παρατήρησε ότι κάποια κουτιά είχαν μετακινηθεί κάτω απ το κρεβάτι της. Πλησιάζει διστακτικά το κρεβάτι της και διαπιστώνει ότι υπάρχει ένας τύπος που κοιμάται γαλήνια από κάτω. “Τι κάνεις εδώ;!” ήταν η πιο δικαιολογημένη ερώτηση έβερ. Για να εισπράξει την πληρωμένη απάντηση. “Με πήρε ο ύπνος”!

Συγχαρητήρια κύριε. Δεχτείτε αυτό το μετάλλιο για τα λιγότερα fucks given.

Σε εκείνο το σημείο, ομολογώ ότι η τόση αυτοπεποίθηση στην απάντηση του θα με μπέρδευε προσωπικά. Θα απαντούσα κάτι του στιλ “Και γιατί ρε πασάκο μου, δεν ανέβηκες στο κρεβάτι να σκεπαστείς με καμιά κουβερτούλα;” και θα έφευγα να τον αφήσω να συνεχίσει. Ευτυχώς η κοπέλα απλά κάλεσε την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον νεαρό.

Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο έγκλημα να σε παίρνει ο ύπνος.

O τύπος αναγνωρίστηκε ως Kyle Ravenscroft. Το δεύτερο πιο βρετανικό όνομα μετά το Clive Cloudyweather. Ο δικαστής που ανέλαβε την υπόθεση την χαρακτήρισε ‘την πιο φλώρικη εισβολή σε σπίτι, όλων των εποχών’. Όλοι είχαν μπερδευτεί από την φάση του. Διότι μπούκαρε στο σπίτι, έστειλε απειλητικά μηνύματα και κάποια στιγμή θεώρησε ότι έχει πάει αργά τώρα για να γυρίσει σπίτι και είπε να κοιμηθεί εκεί. Τελικά, ο Ravenscroft τη γλύτωσε σχετικά φτηνά. 12 βδομάδες φυλάκισης με σχετικά χαμηλή εγγύηση και 2 χρόνια επιτήρησης από την αστυνομία. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι αυτή ήταν μια αφυπνιστική εμπειρία και ο πελάτης του έμαθε το μάθημα του. Παρ’ όλα αυτά κάτι εβδομάδες μετά συνελήφθη ξανά, γιατί πήγε να δώσει ένα γράμμα στο ‘θύμα’ στο γραφείο της.

Ναι αλλά αν δεν μου λέτε τι κάνω λάθος, πώς θα το διορθώσω;