ORIGINALS

5 πράγματα που ενοχλούν τις γυναίκες στο στιλ σου

Οι συνήθειές σου στο styling και στο grooming λειτουργούν σαν μαγνήτης: άλλοτε έλκουν και άλλοτε απωθούν τις εκπροσώπους του ωραίου φύλου.

“Ποτέ δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία να κάνεις πρώτη εντύπωση”, λέει το γνωστό ρητό, και έχει απόλυτο δίκιο. Είτε μας αρέσει είτε όχι, όλοι κρινόμαστε από μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες στην εμφάνισή μας: από το αν είναι καθαρό το πουκάμισό μας, από το αν ταιριάζουν τα παπούτσια με το παντελόνι μας, από το αν τα μαλλιά μας είναι χτενισμένα ή τα νύχια μας περιποιημένα. Οι περισσότερες γυναίκες είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένες στο να εντοπίζουν λάθη και παραλήψεις στο αντρικό στιλ με ένα γρήγορο σκανάρισμα (σε αντίθεση, ας πούμε, με αρκετούς άντρες, που αν υπάρχει ένα καλοσχηματισμένο στήθος στο οπτικό τους πεδίο γίνονται πιο, εχμ, ελαστικοί γύρω από στιλιστικά ζητήματα). Οπότε την επόμενη φορά που θα σταθείς μπροστά στον καθρέφτη σου, αναρωτήσου μήπως κάνεις και εσύ τα πέντε κλασικά λάθη στο grooming και στο styling που κάνουν τις γυναίκες να τρέχουν μακριά. Ποια είναι αυτά;

Αδιαφορείς παντελώς για τo grooming

Μαλλιά που στέκονται ατάκτως στο κεφάλι σου, τρίχες προσώπου που ξεπηδούν από σημεία που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, μούσια που φυτρώνουν απείθαρχα στο πρόσωπό σου. Και να ήταν μόνο αυτά; Ένας άντρας που αδιαφορεί παντελώς για τα ζητήματα grooming που φαίνονται, μπορούμε μόνο να ξεκινήσουμε να φανταζόμαστε τι κάνει (ή, μάλλον, τι δεν κάνει) για όλα εκείνα που δεν φαίνονται. Και αυτές οι δυσοίωνες σκέψεις είναι αρκετές για να την κάνουν να έχει δεύτερες σκέψεις για εσένα γενικώς. Το timing μοιάζει ιδανικό: τώρα είναι η ώρα για να αρχίσεις να ασχολείσαι με την περιποίηση του εαυτού σου, τώρα είναι η στιγμή να επωφεληθείς από την υπηρεσία Instagroom Live της AXE. Αυτή η νέα υπηρεσία, σε ενθαρρύνει να πειραματιστείς και σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις το δικό σου προσωπικό στιλ μπροστά στον καθρέφτη σου.

Εσύ στείλε μια φωτογραφία σου μέσω Facebook Messenger και οι επαγγελματίες groomers του AXE θα απαντήσουν άμεσα με εξατομικευμένα tips περιποίησης για το μούσι, τα μαλλιά ή ακόμη και το ντύσιμό σου, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Η υπηρεσία AXE Instagroom Live, λειτουργεί καθημερινά 10π.μ. – 10μ.μ. αλλά και το Σαββατοκύριακο μέσω της σελίδας facebook.com/axeinstagroomlive/ από τις 24/10 και για τρεις εβδομάδες – χρόνος που είναι υπεραρκετός για να λύσεις τα grooming θέματά σου και γεμίσεις με αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Το στιλ σου είναι αμελώς ατημέλητο

Καμία σχέση με το ‘επιμελώς ατημέλητο’, δηλαδή το cool, ανεπιτήδευτο στιλ που δεν δείχνει μελετημένο, αλλά είναι ολόσωστο στα σημεία. Εδώ, κανένα σημείο δεν είναι ολόσωστο και σίγουρα τίποτα δεν είναι μελετημένο. Από τα αχτένιστα μαλλιά που θέλουν κούρεμα και τα ατίθασα μούσια που θέλουν τριμάρισμα, μέχρι τα ξεθωριασμένα Τ-shirt και τα φθαρμένα παντελόνια (που υπονοούν πως σίγουρα μέσα στο παπούτσι μου κρύβεται και μια τρύπια κάλτσα), όλα επάνω σου φωνάζουν ‘ χαμηλή αυτοπεποίθηση’. Γιατί είναι ξεκάθαρο δείγμα χαμηλής αυτοπεποίθησης το να μην ασχολείσαι καθόλου με την εμφάνισή σου, και λίγα πράγματα είναι εξίσου απωθητικά με αυτό.

Το στιλ σου είναι υπερβολικά επιτηδευμένο

Στο άλλο άκρο ενός υπερβολικά παρατημένου στιλ, υπάρχει ένα υπερβολικά περιποιημένο στιλ. Και αυτό με τη σειρά του – δηλαδή το να έχεις σπαταλήσει ώρες μπροστά στη ντουλάπα και το ντουλαπάκι του μπάνιου σου προκειμένου να κάνεις τη διαφορά – φωνάζει έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σου. Και αυτή η υπερπροσπάθεια φωνάζει από χιλιόμετρα – και διώχνει και εκείνες χιλιόμετρα μακριά.

Το στιλ σου αντιγράφει το στιλ κάποιου άλλου

Αυτό το λάθος απαντάται συνήθως σε μικρότερες ηλικίες: περπατάς στο εμπορικό κέντρο και βλέπεις πέντε Harry Styles, τρεις Justin Bieber και δύο Adam Levine. Αλλά και παλαιότερα, αν έκανε ένα νέο κούρεμα ο Beckham σε λίγους μήνες γέμιζε η Αθήνα με πανομοιότυπα κεφάλια. Και παρότι μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι πετυχημένο, δεν παύει να είναι αποτέλεσμα αντιγραφής. Δεδομένου ότι το να είσαι αυθεντικός είναι αφροδισιακό, μάντεψε τι είναι το να μην είσαι.

Το στιλ σου είναι αφόρητα βαρετό

Η ντουλάπα σου, γεμάτη με ολόιδια ρούχα (είτε μιλάμε για γαλάζια πουκάμισα, είτε για μαύρα T-shirts ή για οτιδήποτε άλλο) μοιάζει βγαλμένη από το δυστοπικό σύμπαν ενός sci-fi σεναρίου, όπου είσαι αναγκασμένος να ζεις την κάθε μέρα σε λούπα, ντυμένος και χτενισμένος ακριβώς ίδια με την προηγούμενη. Το χτένισμα σου και ο τρόπος που περιποιείσαι το πρόσωπό σου είναι απαράλλακτος εδώ και μια δεκαετία. Αυτό εκ πρώτης όψεως μπορεί να μην είναι απαραίτητα κακό, καθώς δείχνει σταθερότητα χαρακτήρα και φανερώνει άνθρωπο κατασταλαγμένο σε ζητήματα στιλ και περιποίησης. Από την άλλη όμως, αν δεν υπάρχει καθόλου χώρος για διαφορετικότητα και πειραματισμό σε τόσο απλά και ανώδυνα ζητήματα, οι γυναίκες έχουν κάθε δικαίωμα να υποθέσουν πως είσαι βαρετός και αμετακίνητος και σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής σου. 

Όπως και να ‘χει, η μαγεία του στιλ και του χαρακτήρα σου είναι εκεί έξω και περιμένει να την ανακαλύψεις. Το Find your Magic που σε προτρέπει το Axe είναι ακριβώς αυτή η παραδοχή: ο καθένας έχει το δικό του, μοναδικό στιλ και οφείλει να το αναδείξει. Λάθη κάνουμε όλοι, αλλά μπροστά στην ταυτότητα του στιλ μας, όλα τα λάθη συγχωρούνται.