ORIGINALS

Αυτά τα ποτάμια σίγουρα δεν θα γυρίσουν πίσω

Το ΟΝΕΜΑΝ, με μεταπτυχιακό στα random θέματα, παίρνει αφορμή απ' το Ποτάμι του Σ. Θεοδωράκη και γράφει για άλλα αγαπημένα ποτάμια.

Τις τελευταίες 5-6 εβδομάδες, το ‘Ποτάμι’ του Σταύρου Θεοδωράκη έδωσε αυτό ακριβώς που έλειπε από την πολιτική σκηνή της χώρας. Λίγο ενδιαφέρον. Ή αλλιώς, κάτι καινούργιο για ν’ ασχολούμαστε.

Είτε έχεις εμπνευστεί από τους λόγους του δημοσιογράφου, που πλέον μιλάει περισσότερο από ποτέ, είτε τον θεωρείς καιροσκόπο και με εμφανή έλλειψη προτάσεων και ιδεών, είναι βέβαιο ότι σε ένα μήνα έχεις πει τη λέξη ‘ποτάμι’ περισσότερο από όσο την είπες τα τελευταία 10 χρόνια.

 

Για να εξασφαλίσει τις ισορροπίες και την ιστορική δικαιοσύνη, το ΟΝΕΜΑΝ παίρνει το focus απ’ το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη (που παρεμπιπτόντως τα πάει καλά στις δημοσκοπήσεις) και θυμάται σπουδαίες προσωπικότητες, ταινίες και λοιπά λαο-γραφικά στοιχεία.

Το ‘Σκοτεινό Ποτάμι’

Όσκαρ Α’ και Β’ αντρικού σε Sean Penn και Tim Robbins αντίστοιχα, Clint Eastwood σε δαιμονιώδη δημιουργική φόρμα και ένα από τα κορυφαία δράματα που είδαμε τον 21ο αιώνα. Δεν ξέρω στις πόσες φορές μπορεί κανείς να βαρεθεί το ‘Σκοτεινό Ποτάμι’. Είμαι στις 9 και συνεχίζω με την ίδια φρεσκάδα.

Ποσοστό που θα έπαιρνε ο συνδυασμός στις επόμενες βουλευτικές: 19.6%

Ο David Rivers

Ό,τι πιο επίκαιρο μέρες Euroleague που είναι. Είναι απορίας άξιο που δεν υπάρχει άγαλμα του πλέι-μέικερ που έκανε το γήπεδο πάνω-κάτω σε 3 δευτερόλεπτα, έξω από το ΣΕΦ. Αυτός είναι η πρώτη Ευρωλίγκα του Ολυμπιακού. Αυτός και το κουμπωτό μαλλί του.

 

Ποσοστό που θα έπαιρνε ο συνδυασμός στις επόμενες βουλευτικές: 11.7%

Ο Νείλος

Με μήκος 6.853 χιλιόμετρα και πλάτος 2.8, αυτό είναι το πιο μακρύ ποτάμι στον πλανήτη και οφείλουμε να το σεβαστούμε. Δεν γράφω παραπάνω γιατί είμαι τσακωμένος με τη Γεωγραφία και θα εκτεθώ. 

Ποσοστό που θα έπαιρνε ο συνδυασμός στις επόμενες βουλευτικές: 4.3%

Ο River Phoenix

 

Έχουν περάσει ήδη 20 χρόνια από τότε που ο μεγάλος αδερφός του Joaquin Phoenix πέθαινε από καρδιακό επεισόδιο έξω από το κλαμπ The Viper Room στο Χόλιγουντ με τη νεκροψία να δείχνει υψηλές τιμές ηρωίνης και κοκαΐνης στο αίμα του. Θα του χρωστάμε πάντα για το ‘Stand By Me’.

Ποσοστό που θα έπαιρνε ο συνδυασμός στις επόμενες βουλευτικές: 7.5%

O Κηφισός

“Ο Κηφισός θα ξαναπνίξει τους γείτονές του”, “Κηφισός: Έντονη δυσοσμία μετά τη βροχή”, “Επικίνδυνο το ποτάμι μετά τις έντονες καταιγίδες” και γενικά ένα ποτάμι στο οποίο χρωστάνε ειδήσεις και θεαματικότητα όλα τα κανάλια του λεκανοπεδίου. Ένα ποτάμι-πρωταγωνιστής (συγγνώμη Σταύρο Θεοδωράκη).

Ποσοστό που θα έπαιρνε ο συνδυασμός στις επόμενες βουλευτικές: 14.4%

Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι

 

Η ταινία αναφέρεται στο πλαίσιο του υπεραναλυτικού οδηγού για τη Μεγάλη Εβδομάδα, τον οποίο επιμελήθηκε ο Αντώνης Καρπετόπουλος. Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι, παρά μόνο να συμπεριλάβουμε την ταινία του David Lean στη λίστα.

Ποσοστό που θα έπαιρνε ο συνδυασμός στις επόμενες βουλευτικές: 3.2%

Το River Party στο Νεστόριο

 

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ του καλοκαιριού στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι. Και πριν και κατά τη διάρκεια και μετά τα live.

Ποσοστό που θα έπαιρνε ο συνδυασμός στις επόμενες βουλευτικές: 28.6%

Τα Ποτάμια της Βαβυλώνας

E, να πούμε και ένα τραγούδι. Φήμες (δεν) λένε ότι ο Σταύρος σκέφτεται το σουξέ των Boney M για ύμνο του κινήματος Ποτάμι. Οι φήμες αυτές δεν έχουν πλάκα.

Ποσοστό που θα έπαιρνε ο συνδυασμός στις επόμενες βουλευτικές: 10.3%