Αυτοί είναι οι 10 ομορφότεροι άνδρες στον πλανήτη

Το 'face mapping' έρχεται για να διώξει μακριά κάθε υποκειμενικότητα.
SHARES

Ανέκαθεν, κάθε φορά που μια συζήτηση πήγαινε στο θέμα της ομορφιάς και της γοητείας, κάποια απ' τις αντιμαχόμενες πλευρές θα πετούσε στο τραπέζι έννοιες όπως "γούστο" και "υποκειμενικότητα".

Αυτός που είναι όμορφος για τον τάδε, μπορεί να είναι άσχημος για την δείνα και μέτριος για έναν τρίτο, περί ορέξεως άλλωστε κολοκυθόπιτα. Έτσι, πορευόμασταν ανά τους αιώνες με την παρηγοριά πως για κάποια ή κάποιον εκεί έξω, ίσως και να είμαστε όμορφοι.

Δυστυχώς, το πανηγύρι τελείωσε, αφού στο παιχνίδι μπήκε πια και η επιστήμη, η οποία εισήγαγε στην κουβέντα την έννοια του 'face mapping' και κατάληξε μάλιστα στους 10 πιο όμορφους άνδρες εκεί έξω.

Τι εστί face mapping; Πρόκειται για μια αναγωγή στην περιβόητη αρχαία ελληνική χρυσή αναλογία Φ, τη χρυσή τομή του τέλειου προσώπου, με βάση την οποία γεννήθηκε το ψηφιακό 'face mapping' από τον γιατρό Julian De Silva.

Με βάση αυτό το σύστημα, το ανθρώπινο πρόσωπο χωρίζεται σε 12 περιοχές, όπως η μύτη, τα μάτια, οι βλεφαρίδες και το μέτωπο. Οι περιοχές αυτές βαθμολογούνται ξεχωριστά και τα αποτελέσματα συγκρίνονται με τη χρυσή αναλογία του 1.618, που θεωρείται ότι κρύβει την απόλυτη ομορφιά.

Μετά την διαδικασία αυτή, προέκυψε ότι ομορφότερος άνδρας ετούτου του πλανήτη είναι ο George Clooney, κάτι που μεταξύ μας το γνωρίζαμε και χωρίς να μπλέξουμε με νούμερα και να αρχίσουμε να βαθμολογούμε μύτες.

Ο Ryan Gosling δεν έφυγε με άδεια χέρια πάντως, αφού ψηφίστηκε ως ο κάτοχος της ομορφότερης μύτης, ο Harry Styles διακρίθηκε για τα μάτια και το πηγούνι του ενώ ο David Beckham διαθέτει το τελειότερο σχήμα προσώπου (και το καλύτερο δεξί πόδι, αλλά αυτό έμεινε εκτός ψηφοφορίας).

Αναλυτικά οι 10 εκλεκτοί κάτοχοι της χρυσής αναλογίας Φ:

1. George Clooney

2. Bradley Cooper

3. Brad Pitt

4. Harry Styles

5. David Beckham

6. Will Smith

7. Idris Elba

8. Ryan Gosling

9. Zayn Malik

10. Jamie Foxx

Κεντρική Φωτογραφία: Eric Charbonneau/Invision/AP Images

Πηγή.

Share
Follow
 

Best of Network

Παππάς: O πραγματικός ΜVP

O Nικ Καλάθης δεν μπορούσε να μπει με τίποτα στην εξίσωση του ματς και ο Τσάβι Πασκουάλ χρειάστηκε βοήθεια από τον πάγκο. Και αντί για βοήθεια, βρήκε τον MVP της βραδιάς που δεν ήταν άλλος από τον Νίκο Παππά ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά. Γράφει για τους πρωταθλητές ο Νίκος Γιαννόπουλος.

 
Μάθε τα πάντα
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.