Eurokinissi
ORIGINALS

Δράκοι, μίζες και παλιές κουζίνες: Όλα όσα μάθαμε από το σκάνδαλο Novartis

Υπάρχουν γιατροί, πολιτικοί ή/και δημοσιογράφοι στο payroll της Novartis; Ήρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια.

Κάθεσαι και διαβάζεις, βλέπεις, ακούς, για την υπόθεση Novartis. Έμαθες τίποτα ή τσάμπα προσπαθούμε εμείς τα ΜΜΕ να αναδείξουμε τις θεματάρες; Κάτσε να στα βάλουμε σε μια σειρά εμείς που κάνουμε και ρεπορτάζ για να μη μπερδεύεσαι. Καθοδήγηση απροστάτευτου μάρτυρα…

> Η Novartis είναι φαρμακευτική εταιρία και όχι πρωτοξάδερφη της Daenerys (ψαρώσατε με τη σωστή γραφή;) της ξανθιάς μανούλας των μελαχρινών δράκων στο Game of Thrones.

> Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου να σηκώσεις μια πόρτα που έχει ‘κάτσει’ και γδέρνει το πάτωμα, δεν έχεις πάρει μίζα. Λογικό συμπέρασμα μετά την προβολή ρεπορτάζ σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι.

> Η εντιμότητα στην Ελλάδα κρίνεται από την παλαιότητα της εντοιχισμένης κουζίνας του ‘υπόπτου’. Παλιά κουζίνα=τίμιος. Κατ’ αναλογία, αν έχεις πάρει τη μίζα σε λίρες παλαιάς κοπής, που δεν τις βγάζει πια το μηχάνημα, δεν τρέχει κάστανο.

> O Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ζει! (Τι ποιος είναι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος; Μάθε ιστορία ρε σκερβελέ!)

> Ο Άκης (ρωτάτε ποιος Άκης;) θα κινηθεί δικαστικά κατά οποιασδήποτε καταδικαστικής απόφασης για την υπόθεση Novartis. Ο τίτλος ‘Ο μοναδικός μ@@ς που μπήκε μέσα, στην Ελλάδα για μίζα’ είναι αδιαπραγμάτευτος.

> Όταν ο γιατρός σου γράφει -συνέχεια- φάρμακα της ίδιας εταιρίας, δεν υπάρχει κάτι ύποπτο. Προσέχει να μην τα μπερδέψεις (με άλλης εταιρίας) και ζαλιστείς. Όπως με τα ποτά…

> Τα 3ήμερα (και βάλε) συνέδρια με πισίνες, ποτά και φαγητά δεν τα χορηγούν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Απλά έρχονται στο κέφι και κερνάνε όλο το μαγαζί.

> Δεν υπάρχουν γιατροί στο payroll της Novartis.

> Δεν υπάρχουν πολιτικοί στο payroll της Novartis.

> Δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι στο payroll της Novartis.

> Δεν αγαπάει τα λεφτά ο Νεϊμάρ. (Άσχετο, αλλά λέμε αλήθειες εδώ…)

> Η ταυτότητα προστατευμένου μάρτυρα στην Ελλάδα αποκαλύπτεται πιο γρήγορα και από τον επόμενο παίκτη που θα αποχωρήσει από το Survivor. 

> Δεν έχει καμία σημασία πόσο ξεχειλώνεις την τιμή ενός φαρμάκου και πόσος κόσμος πληρώνει κερατιάτικα, αρκεί να μην φτάσεις να κατηγορήσεις κάποιον γι’ αυτό. Με το δεύτερο, θα θυμώσει πολύς κόσμος. Το πρώτο απλά συμπεριλαμβάνεται στα ήθη και έθιμα της χώρας και το αποδεχόμαστε όλοι.

> Το πραγματικό τεκμήριο αθωότητας στην Ελλάδα είναι να απειλείς προστατευμένο μάρτυρα.

(κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi)