ORIGINALS

Φτιάξαμε το πρώτο Ελληνικό Διαστημικό Συμβούλιο

Η χώρα μας ετοιμάζεται να κατακτήσει το Διάστημα κι εμείς επανδρώνουμε την πρώτη διαπλανητική της αποστολή.

Επιτέλους. Καλώς την κι ας άργησε. Η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία, μια υπηρεσία χωρίς την οποία απορώ πώς υπήρχαμε και ζούσαμε τόσα χρόνια, είναι πλέον γεγονός.

Όπως άλλωστε δήλωσε κι ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, “με τη δημιουργία της ελληνικής space agency πράττουμε το αυτονόητο. Γιατί είναι απλά αδιανόητο το γεγονός ότι, στο κοντινό παρελθόν, η χώρα μας απεμπόλησε τα δικαιώματά της στο διαστημικό φάσμα“.

Αδιανόητο πραγματικά. Πολλά μπορούμε να ανεχτούμε. Μειώσεις μισθών, απολύσεις, φόρους, αλλά στην απεμπόληση δικαιωμάτων στο διαστημικό φάσμα τραβάω τη γραμμή. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε δηλαδή, νισάφι. Όταν εμείς κοιτούσαμε το φεγγάρι οι άλλοι ακόμα ζούσαν σε σπηλιές.

Επιτέλους, η Ελλάδα θα κατακτήσει το Διάστημα και τους άλλους πλανήτες. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί φυσικά να φτιάξει το δικό της Διαστημικό Συμβούλιο κι εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στην στελέχωση με τις δικές μας προτάσεις.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα λάβει αυτή τη θέση και λόγω ιεραρχίας, αλλά και επειδή δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να αφήσει κάποιον άλλον να την πάρει.

Μια θέση την οποία επιθυμεί διακαώς όχι για τη δόξα, ούτε για το χρήμα, αλλά για να μπορέσει να προσθέσει και τη στολή του αστροναύτη στην ήδη πλούσια συλλογή του.

Το πλεονέκτημα: Θα φτάσουν οι ελληνικοί υδατάνθρακες στα πέρατα του σύμπαντος και θα εξασφαλίζει την ασφάλεια των ελληνικών διαστημόπλοιων σταυρώνοντάς τα. 

Το μειονέκτημα: Είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει πόλεμο με τους κατοίκους άλλων πλανητών.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

 

Η πείρα ετών με καλεσμένους που έχουν μελετήσει για χρόνια τα του διαστήματος, έχουν βιώσει στενές επαφές τρίτου τύπου κι έχουν ζήσει ένα σωρό ανεξήγητες και μεταφυσικές εμπειρίες, ήρθε η ώρα να βγάλει τα λεφτά της.

Με τη σιγουριά κάποιου που λύνει και δένει στη στρατόσφαιρα κι έχει εξοχικό στον Άρη, ο Χαρδαβέλλας θα αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητή στην πάντοτε απαιτητική επικοινωνία με τους εξωγήινους.

Το πλεονέκτημα: Μετά από τόσες εκπομπές με καλεσμένο τον Ιατρόπουλο, η γλώσσα των κατοίκων του Πλούτωνα θα του φαίνεται απολύτως κατανοητή.

Το μειονέκτημα: Είναι ΑΕΚ.

ΤΑΜΙΑΣ: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

Ο Νότης γνώριζε εδώ και χρόνια όχι μόνο την ύπαρξη των εξωγήινων αλλά και την σχέση συνεργασίας που είχαν αναπτύξει με τους Αρχαίους Έλληνες. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό το γεγονός πως με τη βοήθεια των διαστημόπλοιων οι πρόγονοί μας ταξίδεψαν μέχρι την Πολυνησία. Αλίμονο.

Ο Νότης, θα ξεκινήσει νέο δίαυλο συνεργασίας, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αφού δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει και μερικές εμφανίσεις σε διάφορους μακρινούς πλανήτες.

Το πλεονέκτημα: Θα μάθει στους εξωγήινους τα πολύχρωμα σακάκια.

Το μειονέκτημα: Όλοι οι εξωγήινοι θα χρησιμοποιούν κομπολόι.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ

Ο άνθρωπος είναι πολύ μπροστά. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλάει για δημιουργία διαστημικής βάσης στην Καλαμάτα εδώ και χρόνια κι οι εξελίξεις τον δικαιώνουν. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μείνει εκτός του πρώτου Διαστημικού Συμβουλίου, με βασική αρμοδιότητα τη δημιουργία τουριστικών εκδρομών σε άλλους πλανήτες αλλά και τις επενδύσεις σε εδάφη εκτός της Γης.

Το πλεονέκτημα: Αντί για ‘Μύκονοοοοοοοοοοοος’ θα φωνάζουμε πλέον ‘Πλούτωνααααααααααας’.

Το μειονέκτημα: Θα γεμίσει ομπρέλες και ξαπλώστρες ο Άρης.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ

Ο λαϊκός αοιδός έχει δηλώσει ότι είναι εξπέρ στην κβαντική φυσική, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του προς όφελος της εκτόξευσης διαστημοπλοίων και της καταπολέμησης των μαύρων τρυπών του γαλαξία.

Το γεγονός ότι πιστεύει πως το σύμπαν είναι νεκρό και δεν υπάρχουν εξωγήινοι είναι μια μικρή κι ασήμαντη λεπτομέρεια η οποία δεν θα επιτρέψουμε να επηρεάσει το έργο του.

Το πλεονέκτημα: Θα λανσάρει το μότο ‘Έχω πετάξει μαζί σου’ για την προώθηση των διαστημικών ταξιδιών.

Το μειονέκτημα: Ίσως ζωγραφίσει τη μορφή του γέροντα και σε άλλους πλανήτες. Χαλάλι.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Το πρώτο ελληνικό Διαστημικό Συμβούλιο δεν θα μπορούσε να μην έχει και ένα απ’ τα αγαπημένα παιδιά του Αλέξη Τσίπρα, σε αδιευκρίνιστο ρόλο χωρίς ιδιαίτερες αρμοδιότητες. Αρκεί που θα είναι εκεί.

Το πλεονέκτημα: Εχμ, είναι χρόνια φίλος του Αλέξη Τσίπρα;

Το μειονέκτημα: Θα τον γνωρίσουν κι εκπρόσωποι άλλων πολιτισμών.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

Ένα πυρηνικό όπλο διαχείρισης κρίσεων βρίσκεται καθισμένο στον πάγκο κι επιτέλους έφτασε η ώρα να βγει απ’ την αποστρατεία. Μπορείς να φανταστείς πιο κατάλληλο άνθρωπο να αναλάβει το ρόλο του ψυχολόγου-ειρηνοποιού-συμβούλου όταν τα πράγματα στην άβυσσο του διαστήματος στραβώσουν;

Το πλεονέκτημα: Έχει απεριόριστη πείρα και όρεξη έπειτα από διάλειμμα τόσων ετών.

Το μειονέκτημα: Ενδέχεται να δημιουργήσει τεχνητές ρήξεις για λόγους τηλεθέασης από συνήθεια.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ: ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

Θα ξεπληρώσει που θα ξεπληρώσει το χρέος της χώρας, γιατί να μην πληρώσει και τα έξοδα της ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας; Άσε που έχει ήδη τόσους οπαδούς οι οποίοι μπορεί να εργαστούν σαν εθελοντές στην κατασκευή των βάσεων.

Το πλεονέκτημα: Έχει ήδη δικό του διαστημόπλοιο και απίστευτες διασυνδέσεις.

Το μειονέκτημα: Συνεργάζεται με τις ΗΠΑ.

ΜΕΛΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΦΟΣ

Ο Έλληνας σέντερ μπορεί να μην έχει πολλά να προσφέρει όμως κάθε συμβούλιο που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα μέλος με κακή προφορά που δεν καταλαβαίνει και πολλά.

Το πλεονέκτημα: Είναι ψηλός.

Το μειονέκτημα: Ταξιδεύει συχνά.

ΜΕΛΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Η επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού στα πράγματα έχει προαναγγελθεί πολλές φορές. Ήρθε η ώρα να γίνει πράξη, αφού ο Κώστας Καραμανλής έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στη χώρα και η εξερεύνηση του διαστήματος είναι ένας τομέας στον οποίο σίγουρα έχει να δώσει χάρη στην πολυετή του εμπειρία σε ανάλογα παιχνίδια στο Playstation.

Το πλεονέκτημα: Είναι ξεκούραστος.

Το μειονέκτημα: Δεν του αρέσει να αφήνει τη Ραφήνα.