ORIGINALS

Μάζεψε βαλίτσες, φεύγεις εσπευσμένα για εκδρομή!

9 προορισμοί για το φετινό καρναβάλι, τις απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα

Αν έχεις μετανιώσει για κάτι είναι που δεν διάλεξες μία δουλειά που να περιλαμβάνει ταξίδια. Είναι το μεγάλο σου παράπονο. Μου ήθελες και εσύ ανώτατες πανεπιστημιακές σπουδές. Καλά να πάθεις!

Σε θλίβει που δεν ταξιδεύεις πλέον. Σε μουσικό επίπεδο το τραγούδι “Δεν έκανα ταξίδια μακρινά” σε περιγράφει στο έπακρο. Είσαι ευαίσθητος στην μελαγχολία της μουσικής και τις χαμένες ευκαιρίες των στοίχων του τραγουδιού. Καλά μην βάλεις και τα κλάματα. Έχεις όλη την ζωή μπροστά σου.

Τα ταξίδια είναι τρόπος ζωής, είναι στόχοι είναι επένδυση. Τα ταξίδια είναι παντού. Είναι στην μουσική, στα επιτραπέζια, στα περιοδικά, στο έθνικ φαγητό, στις συζητήσεις σου με τους φίλους. Είναι ολόκληρη θεματολογία. Οι χάρτες, οι card postal και η υδρόγειος πορτατίφ που έσπασες στα θυμίζουν καθημερινά.

Καθαρά Δευτέρα στην Oρεινή Καστοριά, στο Hotel 1450 σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ, με 159€ >

 

Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙ 25η Μαρτίου στο 5 αστέρων Arty Grand Hotel, στην Αρχαία Ολυμπία. 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις μόνο με 209€ >

 

Δεν χάνεις και εσύ ευκαιρία όμως να αξιοποιείς κάθε αργία για να ταξιδέψεις. Το μέλλον και τα όνειρα σου περιλαμβάνουν ταξίδια. Κοντινά ή μακρινά, ανάλογα με τις μέρες που έχεις στην διάθεσή σου. Μερικές φορές ούτε ο προορισμός δεν έχει σημασία. Μόνο η διαδρομή. Το είπε και ένας ποιητής. Λογικά θα εννοούσε την ταλαιπωρία και την κίνηση στους δρόμους.

Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙ 25η Μαρτίου στα Χάνια Πηλίου, 2χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο, στο Χάνι του Ζήση μόνο με 109€ από 220€ >

 

Καθαρά Δευτέρα στην Πάτρα, στο Poseidon Hotel μόνο με 180€ από 360€ >

 

Προτιμάς το εξωτερικό και κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αλλά ένα ακόμα τριήμερο στο Πήλιο ή ένα Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο δεν σε χαλάει. Τι Κοζάνη, τι Λοζάνη! Αρκεί να μην είναι στο σπίτι των γονιών σου.

Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙ 25η Μαρτίου στη Λίμνη Πλαστήρα, στον Ξενώνα Ανδρομέδα με 119€ από 240€ >

 

33€ από 66€ στο Λουτράκι στο Plaza Hotel για την Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙ την 25η Μαρτίου >

 

Και τώρα που είπα Κοζάνη, μην ξεχνάς το καρναβάλι, τις απόκριες, τους μασκαράδες και την Καθαρά Δευτέρα. Αυτή η περίοδος είναι φτιαγμένη για Ελλάδα. Και για Ρίο τώρα που το σκέφτομαι. Όχι το δικό μας Ρίο. Πάρε μαζί σου μία στολή. Πάρε μέρος σε κάποιο τοπικό Καρναβάλι. Πάρε και αλεύρι. Παίξε αλευροπόλεμο!

145€ από 290€ στο Hotel Astero στην Αράχωβα >

 

Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙ 25η Μαρτίου στα Ιωάννινα, στο Exohi Hotel μόνο με 139€ από 278€ >

 

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν σε πρόδωσε ποτέ. Ήταν καθιερωμένη αργία και κάθε χρόνο την περιμένεις για να αποδράσεις. Ελπίζω να έμαθες να ξεχωρίζεις τις κινητές εορτές. Μην σε ξεγελάει ότι κάθε χρόνο είναι Δευτέρα.

199€ από 398€ στα Καλάβρυτα, στο 4 αστέρων Castle Resort με Ημιδιατροφή >

 

Το μόνο ίσως που με προβληματίζει στην αργία αυτή είναι το μενού με τα Σαρακοστιανά. Είναι ίσως το μοναδικό τραπέζι που δεν με εμπνέει να κάτσω. Οι μοναδικές γεύσεις που δεν με τρελαίνουν. Το μεσημέρι τρώω θαλασσινά και το βράδυ σουβλάκια ή Goody’s. Εσύ;