ORIGINALS

Ο απόλυτος οδηγός για το καλοκαιρινό κάμπινγκ

Γιατί η απόφαση να απαρνηθείς τα ξενοδοχεία δεν σημαίνει πως απαρνείσαι και τις ανέσεις σου.

Πήρες τη μεγάλη απόφαση να απαρνηθείς φέτος ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, πανσιόν και τέλοσπαντων οτιδήποτε περιλαμβάνει έναν τοίχο περιμετρικά κι ένα παραδοσιακό και άνετο κρεβάτι, για χάρη του κάμπινγκ;

Μην αγχώνεσαι καθόλου, είμαι σίγουρος πως η επιστροφή στη φύση και ο ύπνος δίπλα στο κύμα θα σε αναζωογονήσει και θα τα περάσεις υπέροχα. Όλα αυτά βέβαια, αρκεί να φροντίσεις να προμηθευτείς τα παρακάτω απαραίτητα εργαλεία για να μπορείς να αυτοαποκαλείσαι σωστός κατασκηνωτής.

Εμείς κάναμε τη δύσκολη δουλειά και βρήκαμε όλα αυτά που χρειάζεσαι, στις καλύτερες τιμές. Εσύ αρκεί απλά να τα εξασφαλίσεις, να τα φορτώσεις και να φύγεις για την παραλία.

Σκηνή Campus Camo 53,90 €>

Εν αρχή ην η σκηνή. Εδώ που τα λέμε κάμπινγκ χωρίς σκηνή δεν γίνεται, είναι σαν να πάει ο στρατιώτης στη μάχη χωρίς το όπλο του. Εκτός κι αν θέλεις να σε φάνε τα κουνούπια και να σε ξυπνήσει ο ήλιος από τα ξημερώματα.

Αν πάλι είσαι ρομαντική ψυχή και θέλεις να βλέπεις τα αστέρια, η συγκεκριμένη σκηνή διαθέτει και δυο παράθυρα, ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό. Ιδανική επιλογή.

Σκίαστρο Παραλίας Terra Nation™ REKAKOHU Μπλε 94,89 €>

Απαραίτητη η σκηνή για άνετο και ασφαλή ύπνο, προστατεύει κι απ’ τον ήλιο, αλλά αν θέλεις να ρίξεις τη βουτιά σου λίγο πιο μακριά από αυτήν, είναι λιγάκι δύσκολο να την κουβαλήσεις μαζί σου.

Μην ανησυχείς, από τις ακτίνες του ήλιου θα σε προστατέψει αυτό το τρομερά βολικό σκίαστρο. Στήνεται και ξεστήνεται με τεράστια ευκολία , στερεώνεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια κι έχει θήκες μέχρι και για το κινητό σου. Αν και μεταξύ μας, άστο το ρημάδι, τι το θέλεις μαζί στην παραλία;

Σακίδιο Πλάτης The North Face Terra 50 117 € από 130>

Σκηνή, σκίαστρο, αξεσουάρ, ρούχα, αγχώθηκες ήδη πού θα τα χωρέσεις όλα; Μην ανησυχείς καθόλου, σε αυτό το σακίδιο πλάτης θα χωρέσεις όλα όσα χρειάζεσαι, χωρίς να χρειαστεί να κουβαλήσεις μαζί σου ολόκληρη βαλίτσα.

Χωράει και το sleeping bag σου και είναι και πανάλαφρο. Φόρα το και θα μοιάζεις σε δευτερόλεπτα με έμπειρο κάμπερ.

Αιώρα Τσέπης 9,62 € από 20>

Αν διάβαζες Μίκυ Μάους μικρός, σίγουρα θα ζήλευες τις ατέλειωτες ξάπλες του Ντόναλντ στην αιώρα του κήπου του.

Ήρθε η ώρα να ζήσεις το όνειρο. Βρες λίγο χώρο στην τσέπη σου για αυτή την τρομερά πρακτική αιώρα, δυο δέντρα για να τη δέσεις και απλά άραξε. Βασιλιάς.

Velco Ράντζο Πτυσσόμενο 42,37 €>

Καλή η αιώρα, υπέροχη η σκηνή, αλλά σε αυτό το ράντζο θα ρίξεις μοναδικούς ύπνους όσο μαυρίζεις. Οι οδηγίες χρήσεις είναι απλές: Το ανοίγεις, το στήνεις δίπλα στο κύμα και ξαπλώνεις. Τα υπόλοιπα θα γίνουν από μόνα τους.

Velco Χημική Τουαλέτα 125,11 €>

Σαν να ακούω ήδη την κοπέλα σου: “Για κάμπινγκ; Είσαι τρελός; Κι εγώ που θα πηγαίνω τουαλέτα;” Φίλε μου, πλέον έχεις την απάντηση. Το τελευταίο προπύργιο έπεσε. Οι δικαιολογίες στέρεψαν.

Εδώ που τα λέμε και σε σένα δεν θα κακοπέσει αυτή η χημική τουαλέτα. Καλή η φύση αλλά το κάθισμα την έχει τη χάρη του.

Ντουζιέρα Camping 20L 9,90 € από 19,90>

Γράψε λάθος. Η τουαλέτα είναι το προτελευταίο προπύργιο. Το τελευταίο είναι το ερώτημα «Μπάνιο που θα κάνω εκεί στο κάμπινγκ;» Αυτή η πρακτική ντουζιέρα όχι μόνο εξασφαλίζει καθαρό, αλλά και ζεστό νερό. Ούτε στο σπίτι σου τέτοια μεγαλεία.

Πτυσσόμενη Πολυθρόνα Παραλίας με Βάση για Tablet 34,90 € από 45>

Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Στήνεις την πολυθρόνα και ρεμβάζεις για ώρες το πέλαγος. Αν βαρεθείς το ατέλειωτο μπλε, μπορείς να στήσεις και το tablet σου στην ειδική βάση και να δεις τις σειρές και τις ταινίες σου. Όχι, το tablet δεν έρχεται μαζί με την πολυθρόνα, κάνε κάτι κι εσύ.

Τρίποδο Πτυσσόμενο Μεταλλικό Σκαμπό Ψαρέματος – Camping Q-Max 3326Q της JOCCA 8,80 € από 15>

……δεν πας για ψάρεμα καλύτερα; Δεν νοείται πετυχημένο κάμπινγκ αν δεν εξασφαλίσεις έστω μια φορά μόνος σου την τροφή σου.

Βολέψου στο σκαμπό σου, άπλωσε το καλάμι σου και πιάσε το ψάρι σου. Αυτή η πρωτόγονη αίσθηση θα σε κάνει να αισθανθείς υπέροχα και θα εντυπωσιάσει την κοπέλα σου. Αν ξέρεις και να το μαγειρεύεις, ακόμη καλύτερα.

Φορητή Barbeque – Ψησταριά Κάρβουνου Jocca 24,90 € από 60>

Πού θα το μαγειρέψεις  το ψάρι σου, σκέφτηκες να ρωτήσεις. Έχουμε τη λύση και γι’ αυτό. Η φορητή ψησταριά σε αυτή την εξαιρετική τιμή θα αναλάβει να μετατρέψει σε φαγητό τα ψάρια που θα πιάσεις. Διαθέτει και ροδάκια για να μην σηκώνεις βάρη. Το μόνο σου άχος πλέον θα είναι το αν τσιμπάνε τα ψάρια.

Ψυγείο για Camping Velco 32lt 24,59€>

Ωραίο το ψάρι, μπράβο σου που το μαγείρεψες σωστά χάρη στην εξαιρετική ψησταριά, αλλά ξεροσφύρι δεν κατεβαίνει. Μην ανησυχείς, αν έχεις φροντίσει να προμηθευτείς αυτό το ελαφρύ και φτηνό ψυγείο, αρκεί να βγάλεις μια παγωμένη μπίρα από μέσα και το δείπνο σου θα είναι ολοκληρωμένο.

Velco Σετ Τραπέζι Βαλίτσα με Δίχτυ & 4 Σκαμπό 74,53 €>

Επειδή λοιπόν ένα τόσο ολοκληρωμένο δείπνο είναι κρίμα να το απολαύσεις στο πάτωμα, το σετ τραπέζι με 4 σκαμπό θα σου επιτρέψει να επισημοποιήσεις τα πράγματα, κάνοντας το τραπέζι σε ολόκληρη την παρέα. Καλή όρεξη.