ORIGINALS

Οι πέντε κανόνες που έσπασα στη ζωή μου

Γιατί ο μόνος κανόνας που δεν 'σπάει' είναι αυτός που λέει ότι ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα πρόκληση (ή πέντε).

Όλοι μας, πάντα, μεγαλώσαμε με μερικούς κανόνες τους οποίους ακολουθούσαμε χωρίς να το σκεφτούμε. Κανόνες που μας έβαλαν οι γονείς, η κοινωνία, η μόδα ή απλά εσωτερικοί κανόνες και συνήθειες που ποτέ δεν αλλάξαμε. Τώρα ήρθε η ώρα να σπάσουμε τους κανόνες.

(Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός)

Εγώ θα σας μιλήσω για τους δικούς μου κανόνες που έσπασα τον τελευταίο καιρό. Όπου κανόνες βάλε συνήθειες, κολλήματα που είτε με είχαν κουράσει, είτε νιώθω πολύ καλύτερα τώρα που τα άλλαξα. Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις συνήθειες, πόσο μάλλον πράγματα που έχουν γίνει ένα με σένα και θεωρείς ότι σε χαρακτηρίζουν.

Ήρθα αντιμέτωπος με ένα ξυραφάκι

Η αλήθεια είναι ότι είχα να δω ξυραφάκι, πόσο μάλλον να πιάσω, από τον στρατό. Ειδικά την προηγούμενη μέρα της κατάταξης ένιωσα ότι σαν να ξεριζώνεις λίγο από την σάρκα μου μαζί με τις τρίχες από τα μούσια που έπεφταν. Οκτώ μήνες όμως γίναμε φίλοι καλοί. Έτσι πίστεψε εκείνο, εγώ πάντα το μισούσα και δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς μούσια. Αυτή την φορά είπα όμως να σπάσω αυτόν τον κανόνα και να ξυριστώ. Το αποτέλεσμα δεν είναι πολύ ασφαλές για όποιον διαβάσει το κείμενο γιαυτό αποφασίσαμε να μην το δείξουμε.

Ήπια φραπέ μετά από χρόνια

Ναι ξέρω, ο Έλληνας πρέπει να πίνει φραπεδάκι. να κουνάει το καλαμάκι, να έχει και μια κανάτα νερό δίπλα για το refill και το μόνο που λείπει από την εικόνα είναι τα ζάρια και το τάβλι. Δεν είμαι επικριτικός απέναντι στην εικόνα αλλά πραγματικά το φραπεδάκι δεν με κέρδισε ποτέ. Και γευστικά αλλά και σαν ορόσημο χαλαροσύνης. Το φρέντο είναι επίσης ελληνικότατο και πολύ πολύ πιο γευστικό. Ε τώρα που είναι καλοκαίρι και δεν ξέρω αν θα μπορώ να βρίσκω παντού φρέντο είπα να σπάσω αυτό τον κανόνα και να πιώ ένα φραπεδάκι. Και από ότι έμαθα στην φωτογράφιση έχει κι αυτό τα μυστικά του για να πετύχει.

Έφαγα αβοκάντο

Κοίτα να δεις αυτό το φρούτο εισέβαλε πολύ απότομα στην ζωή μας. Έγινε μόδα ξαφνικά, μπαντιέρα του healthy food και αγαπημένο όλων των food και fashion bloggers. Μόνο αυτό αρκούσε για να μου δημιουργηθεί μια αποστροφή, ένα παράξενο συναίσθημα, ίδιο με αυτό που έχω και για τον Λεμπρόν Τζέιμς και δεν πρόκειται να τον αναφωνήσω καλύτερο παίχτη όλων των εποχών. Ίσως επειδή το λένε όλοι. Πριν μερικές μέρες όμως είπα να σπάσω και αυτόν τον κανόνα και να φάω για πρώτη μου φορά αβοκάντο.

Δεν είχα ιδέα πως μπορεί να είναι, δεν είχα ξαναέρθει ποτέ τόσο κοντά σε αυτή την πράσινη μάζα. Στο Peek a Bloom μου έφτιαξαν ένα πιάτο με lime, τοματίνια και μοτσαρέλα και πραγματικά μπορώ να πω ότι στην πρώτη μπουκιά γούρλωσα τα μάτια. Είναι ωραίο τελικά το αβοκάντο. 

Έβαλα πορτοκαλάδα στο ούζο μου

Ο κανόνας λέει “το ούζο πρέπει να το πίνεις μόνο με νερό”. Έτσι μου έλεγε και ο πατέρας μου, έτσι και ο θείος μου που -βγάζω καπέλο και υποκλίνομαι ελαφριά- το έχουν τιμήσει δεόντως. Εμένα όμως ποτέ δεν μου άρεσε και όποτε πηγαίναμε σε κάνα νησί παρέα και καταλήγαμε σε μεζεδοπωλείο, όταν ερχόταν το ούζο εγώ έβαζα στο ποτήρι και έβρεχα τα χειλάκια μου. Μία μέρα βλέπω κάποιον να βάζει πορτοκαλάδα στο ούζο του και το θεώρησα τόσο ιεροσυλία που του λέω “να δοκιμάσω λίγο;”. Και μου άρεσε, μου άρεσε πολύ, τόσο πολύ που αυτό το φετινό καλοκαίρι άλλαξε την ζωή μου. Τώρα πια θα πίνω κι εγώ ούζο, αλλά με πορτοκαλάδα.

Σέλφι σαν τουρίστας

Στην Ακρόπολη έχω πάει μια φορά με το σχολείο, στο αρχαιολογικό μουσείο δύο φορές και στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη καμία. Ήρθε η ώρα λέω να σπάσω αυτό το στερεότυπο και να ζήσω λίγο σαν τουρίστας στην πόλη μου. Να πάω να χαιρετήσω τους τσολιάδες, να ταΐσω τα περιστέρια μα πάνω από όλα να βγάλω την σέλφι που μου αξίζει. Και να ξέρεις εδώ έσπασα και άλλον προσωπικό κανόνα αφού αν κοιτάξεις το κινητό μου δεν θα βρεις ούτε μια σέλφι να ξεπροβάλει στις φωτογραφίες.

Κάποια στιγμή ένιωσα τόσο τουρίστας που είπα να πάρω και το λεωφορείο να κάνω τον γύρο της πόλης αλλά μετά το θεώρησα πολύ χοντρό κανόνα και δεν ξέρω αν θα έσπαγε εύκολα.

Εδώ με βλέπεις να παίρνω το πακετάκι μου για να έχω συνέχεια internet στο κινητό χωρίς να σκέφτομαι τίποτα. Σαν σωστός τουρίστας δηλαδή.

Και επειδή ο καθένας στο είδος του, η Cosmote σπάει τους κανόνες του mobile internet με τα πακέτα Giga Now, όπου θα μπορείς να έχεις internet στο κινητό σου χωρίς να σκέφτεσαι μήπως τελειώσει. Αυτό θα πει καλοκαίρι.