ORIGINALS

Οι πιο άβολες στιγμές στη ζωή ενός άντρα δεν σταματούν

Το ONEMAN μάζεψε μερικές από εκείνες τις στιγμές που θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί.

Είναι μερικές στιγμές που σε ισοπεδώνουν όσο cool κι αν είσαι, όσο γαμάτος κι αν περνιέσαι, όσο μάτσο κι αν θες να δείχνεις. Είναι μικρές στιγμές που νιώθεις τα χέρια να ιδρώνουν, το κεφάλι να μουδιάζει και να μην ξέρεις τι να κάνεις. Είναι εκείνες οι άβολες στιγμές που είτε εκτέθηκες, είτε δεν προνόησες είτε απλά την έκανες την βλακεία σου και τώρα δεν μπορείς να την σώσεις. Να ξέρεις όμως ότι μερικές φορές υπάρχει τρόπος.

Να βλέπεις στα social φωτογραφία της πρώην σου με νέο αγόρι και εσύ να κάνεις κατά λάθος like. Βαριέσαι πολύ, τσουπ πάλι στο μυαλό σου η πρώην. Ανοίγεις κινητό να τσεκάρεις social, τσουπ πάλι στο μυαλό σου η πρώην. Μπαίνεις instagram να δεις τι παίζει, τσουπ πάλι η πρώην. Όχι στο μυαλό σου αλλά στο feed σου. Κι αντε να το δεχτείς ότι εμφανίστηκε μπροστά σου αλλά στην αγκαλιά άλλου, με φόντο πύργο του Άιφελ και από κάτω σχόλια τύπου “i found love in a hopeless place #epitelous_agapao_pragmatika”. Σκληρό, αβάσταχτο, αφόρητο θα έλεγα. Κρατιέσαι μην σπάσεις το κινητό στον τοίχο, έχεις γίνει κόκκινος σαν παντζάρι. Θα δείξεις χαρακτήρα και θα scrollάρεις για να δεις την επόμενη φωτογραφία λες από μέσα σου. Βάζεις δάχτυλο στην οθόνη, κολλάει, αρχίζεις να το πιέζεις, μετά από τριάντα δευτερόλεπτα ξεκολλάει και εμφανίζεται μια καρδούλα στην φωτογραφία. Σκέφτεσαι ότι μπορεί να φάνηκε cool κίνηση. Φεύγει από το μυαλό σου σαν ιδέα μόλις θυμάσαι ότι το προηγούμενο βράδυ την έπαιρνες τηλέφωνα και έστελνες μηνύματα με άπειρα καντήλια. Δεν ήταν cool κίνηση, ήταν άβολη κίνηση.

 

Να συστήνεις την κοπέλα σου σε παρέα, φίλους ή συγγενείς και να λες το όνομα της πρώην σου. Εκείνη την στιγμή αφήνεις το χέρι της κοπέλας σου, τα χέρια σου ιδρώνουν, κομπιάζεις στον λαιμό και δεν μπορείς να αρθρώσεις λέξη. Βρες το πρώτο φρεάτιο και χώσε το κεφάλι σου μέσα σαν σωστή στρουθοκάμηλος. Όταν και αν βγεις να ξέρεις ότι θα δεχθείς καταιγισμό ερωτήσεων από τους άλλους αν την σκέφτεσαι ακόμα, ότι δεν την έχεις ξεπεράσει και άλλα τέτοια. Όσο για την κοπέλα σου δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να της περάσουν τα νεύρα αναίμακτα.

 

Να συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις χρήματα την ώρα που πρέπει να πληρώσεις στο πρώτο ραντεβού. Έχεις κάνει την κρατησάρα σου, έχεις κάνει την μπανάρα σου και είσαι έτοιμος να ντυθείς. “Μην ξεχάσω να πάρω λεφτά” σκέφτεσαι. Φοράς τα αρώματά σου, δένεις την παπουτσάρα που πήρες για τον γάμο του κολλητού πέρσι και κοιτάζεσαι στον καθρέφτη μια τελευταία φορά “μην ξεχάσω να πάρω λεφτά παιχταρά μου”. Μπαίνεις μέσα στο αμάξι και πας να την πάρεις από το σπίτι. Επόμενος σταθμός το εστιατόριο όπου σας περιμένει το καλύτερο τραπέζι. Το ραντεβού πάει τέλεια μέχρι την στιγμή που συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις πάρει ούτε cent από το σπίτι. Κανένα πρόβλημα. Μπαίνεις στο Eurobank Mobile App και μέσω της υπηρεσίας Paf – «Pay a Friend», περιμένεις να σου στείλει ο κολλητός σου μέχρι και 200 ευρώ. Έρχεται notification και τσουπ ας συνεχίσουμε την κουβεντούλα χωρίς άγχος.

Με την υπηρεσία Paf – «Pay a Friend» που υπάρχει στο νέο Eurobank Mobile App οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν χρήματα σε οποιονδήποτε στην Ελλάδα μέσω email ή αριθμού κινητού τηλεφώνου ή ακόμα κι αν είναι φίλοι τους στο Facebook και χρησιμοποιούν και αυτοί την υπηρεσία.

Όταν έχεις μαζέψει παρέα για να πάτε στο γαμάτο πάρτυ της πόλης και τρως πόρτα. Στέλνεις μαζικά μηνύματα και τελικά μαζεύεις 8 άτομα για να πάτε εκεί που παίζει ο γαμάτος dj που δεν θυμάσαι το όνομά του αλλά το είχες σημειώσει γιατί στο είπε η ξαδέρφη της κοπέλας του κολλητού σου μια φορά που είχατε μιλήσει. Εννοείται ότι για εκείνη έστησες όλο το σκηνικό. Έχεις πει σε όλους ότι έχεις γνωστό στο μαγαζί, είναι δικό μας και άλλες φανφάρες που έχουν πει όλοι μια φορά στην ζωή τους. Πλησιάζεις στην πόρτα και οι άλλοι κονταίνουν τα βήματά τους για να περάσεις εσύ μπροστά. Δίπλα σου η ξαδέρφη της κοπέλας του κολλητού σου. “Ναι γειά σας, για το event ήρθαμε”, “Είναι κλεισμένο όλο το μαγαζί, μας συγχωρείτε”. Ακούγεται μια φωνή από την παρέα να λέει “Φάγαμε πόρτα”, εσύ σκέφτεσαι ποια υπερδύναμη θα ήταν καλύτερα για να εξαφανιστείς αλλά τελικά σκύβεις το κεφάλι και δεν μιλάς σε κανέναν. Το κορίτσι δεν ξέρουμε αν το έχασες πάντως.

 

Πρέπει να αγοράσεις εισιτήριο-έκπληξη στην κοπέλα σου για το αγαπημένο της συγκρότημα και μπροστά από το ταμείο δεν θυμάσαι τα στοιχεία εισαγωγής. Δεν έχεις πάρει πορτοφόλι μαζί σου. Ποιος τα χρειάζεται τη σήμερον ημέρα. Δεν έχεις πάρει ούτε φράγκο πέρα από κάτι ψιλά. “Ένα καφεδάκι θα έπινα μόνο”. Περπατώντας και ενώ σκέφτεσαι τι δώρο να της πάρεις για την επέτειο σας βλέπεις αφίσα για την συναυλία που είναι σε, σήμερα. Τρέχεις να βγάλεις εισιτήριο αλλά θυμάσαι ότι δεν έχεις φράγκο, στάλα. Δεν αγχώνεσαι, έχεις την εφαρμογή στο κινητό. Φτάνεις στο ταμείο και δεν θυμάσαι τον κωδικό πρόσβασης. Άσε που μπορεί και το username να είναι άλλο. Δημιουργείται σιγά σιγά ουρά από πίσω και εσύ φωνάζεις περίμενε όλο και πιο δυνατά. Θυμάσαι ξαφνικά ότι όλα αυτά μοιάζουν περιττά με το νέο Eurobank Mobile App καθώς το μόνο που χρειάζεται να θυμάσαι είναι ένα απλό, τοσοδούλι 4ψήφιο PIN. Βλέπεις στο νέο App, οι πελάτες της Τράπεζας κατά την εγγραφή τους συνδέουν τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν στο e-Banking με ένα 4ψήφιο PIN, με το οποίο μπορούν εφεξής εύκολα και γρήγορα να έχουν άμεση πρόσβαση στο σύνολο των υπηρεσιών του App.

 

Τελευταία φυσικά εκείνη η σκηνή που δεν, προσπαθείς και δεν, κάνεις τα πάντα και δεν, την πιο κρίσιμη στιγμή του παιχνιδιού. Έχεις παίξει μπάλα τρομερή στο μπαρ, επιπέδου Steph Curry, παράταση και βάζεις 17 πόντους σα να λέμε. Έχεις κεράσει τα σφηνάκια σου, έχεις πιάσει την κουβέντα σου και τα πράγματα πάνε πρίμα. Το κορίτσι απόψε θέλει να χορέψει και εσύ δεν λες όχι ποτέ σε τέτοιες προτάσεις. Πάτε σε άλλο μαγαζί και να σου τα αγγίγματα, να σου τα φιλάκια το πράγμα εξελίσσεται ωραία. Πάει τουαλέτα και στέλνεις μήνυμα στον κολλητό “καλά σήμερα θα σκοράρει η ομάδα”. Συνεχίζεις και τελικά πέφτει η πρόταση για σπίτι. Όλα τέλεια, σαν καλοστημένη επίθεση της μπάρτσα ένα πράμα. Και όμως, δεν ήταν όλα τέλεια. Κάποιος δεν συμφωνούσε, κάποιος δεν ήθελε. Και η αμαρτία είναι ότι δεν αντιδρούσε σε κανένα ερέθισμα. Από το μυαλό σου περνάει σα flashback η σκηνή από το Alfie με τον Τζουντ Λο που είναι με δύο γυναίκες και λέει “Με συγχωρείτε, δεν είναι του χαρακτήρα μου” με πλήρως απολογητικό ύφος. Σκέφτεσαι να το πεις κι εσύ αλλά μετά συνειδητοποιείς ότι μέχρι και ο Alfie δεν κατάφερε να το παίξει cool θα το παίξεις εσύ; Νιώσε άβολα και θα περάσει.