ORIGINALS

Poll: Ποιο τσατ σου έχει φάει τη ζωή;

Από Facebook και Twitter μέχρι Whatsapp και Viber, ποιο είναι εκείνο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που δεν αντέχεις πολλή ώρα να μένεις offline;

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η καθημερινότητα όλων μας έχει τουλάχιστον ένα παράθυρο ανοιχτό. Αφενός γιατί πίσω από την οθόνη (υπολογιστή ή smartphone, δεν έχει σημασία) η κοινωνικότητα ακολουθεί την λαϊκή ρήση ‘δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι’ και αφετέρου γιατί κακά τα ψέμματα, η επικοινωνία με φίλους, γνωστούς και αγνώστους είναι το καλύτερο αντίδοτο απέναντι στην ανία.

Εδώ να βάλουμε έναν αστερίσκο ίσαμε το μπόι του Γιάννη Αντετοκούμπο και να πούμε ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ανοιχτές συνομιλίες είναι τόσες που προκαλούν κυκλοφοριακό κομφούζιο στα MB και δεν ξέρουν από ποιο app να πρωτοχρησιμοποιηθούν αλλά άλλο αυτό.

Σήμερα δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε έρευνα για τις βλαβερές συνέπειες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινότητά μας ούτε για να πετάξουμε τη ρεαλιστικά γλυκιά ατάκα “δεν έχεις ζωή ε;” σε όσους θα σπεύσουν να εκθειάσουν το αγαπημένο τους chat στα σχόλια. Γιατί να σου πω κάτι; Είτε μας αρέσει είτε όχι, το chat αποτελεί μέρος της καθημερινής μας επικοινωνίας με τους αγαπημένους και κοντινούς μας ανθρώπους και αυτή είναι μία συνήθεια που δεν θέλουμε και τόσο πολύ να αποφύγουμε.

Το chat ως chat το έχουμε ήδη τιμήσει εδώ στο ONEMAN συγκεντρώνοντας τους κανόνες του (73 στον αριθμό). Ε, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με τα μέσα που μας το έμαθαν ή που το κρατούν ακόμα ‘ζωντανό’.

Πριν αφήσω να ‘πέσει’ η κάρτα με τις υποψηφιότητες, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου η δική μου ψήφος πάει σούμπιτη στο Whatsapp. Σειρά σου, τώρα.