ORIGINALS

Sports Outfit: Ντύσου για ποδόσφαιρο

Πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού μας, αυτή τη φορά επιλέγουμε τις προσφορές που θα σε κάνουν να ξεχωρίζεις στο γήπεδο και κατά κάποιον τρόπο στην καρδιά μιας γυναίκας.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ένας φίλος ζήτησε την άποψή μου για το ποδόσφαιρο. Ως άθλημα. Πιθανολογώ ότι είχε πιει γιατί δεν με έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους ερωτήσεις. Τέλος πάντων, το θέμα μας δεν είναι αυτό. Το θέμα μας είναι ότι από το πουθενά, ξεκινήσαμε μία συζήτηση για τα ποδοσφαιρικά άνευ προηγουμένου.

Μιλήσαμε για τους παίκτες, τις ομάδες, τη διαιτησία (μεταξύ μας εδώ μιλούσε λίγο μόνος του). Αναρωτηθήκαμε γιατί και πότε άρχισε το ποδόσφαιρο να χάνει την αίγλη του ή αλλιώς,  πότε το μπάσκετ πήρε το ριμπάουντ.

 

Είμαι σίγουρη ότι συμφωνείς και είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη αν το κάνεις. Γιατί είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας να είμαστε σε θέση να διαχωρίζουμε τις καταστάσεις και να μην τις τσουβαλιάζουμε όλες μαζί επειδή είναι πιο εύκολο να απορρίψεις κάτι από το να το αποδεχτείς.

 

Φούτερ Nike Fc 71,15 από 74,90€ >

 

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι άντρες μεγάλωσαν κλωτσώντας μία μπάλα δεν μπορεί να το αναιρέσει ένας κακός διαιτητής, αν θες τον λέμε και πληρωμένο για να βγαίνει το σύνθημα. Η ανάμνηση από τις αλάνες παλαιότερα και τα γηπεδάκια της γειτονιάς μεταγενέστερα δεν μπορεί να χαθεί μέσα σε ένα κακώς δομημένο σύστημα που καλώς ή κακώς υπάρχει.

 

Αθλητικά Nike Mercurial Victory 61,60 από 77€ >

 

 

 

 

Φούτερ Puma Ess 43,60 από 45,90€ >

 

Μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ να αγοράσεις μία (εκτός και αν σου βρίσκονται μερικά εκατομμύρια ευρώ). Εννοώ να δημιουργήσεις μία με τους κολλητούς σου. Και αντί να κάθεστε να λιώνετε μπροστά από μία οθόνη παίζοντας Manager, να λιώνετε στην κυριολεξία παίζοντας μπάλα.

 

Πομπός Polar H7 75 από 89,50€ >

 

Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να γυμνάζεσαι κάνοντας το χόμπι σου; Ρητορική ερώτησις. Προφανώς και δεν υπάρχει. Ωραίο το γυμναστήριο δεν λέω, αλλά σαν την εξωτερική άσκηση δεν έχει. Πώς μπορείς άλλωστε να συγκρίνεις ένα σετ κοιλιακών με ένα μηχάνημα και ένα αντίστοιχο στο έδαφος και μάλιστα παρέα με τους φίλους σου;

 

Φόρμα Παντελόνι Reebok 33,25 από 35€ >

 

 

 

Παιδική εκτός έδρας εμφάνιση Άγιαξ 74,90€ >

 

Πρώτα αγάπησες τη στρογγυλή Θεά και μετά την άλλη που καθόταν στο διπλανό θρανίο και δεν μπορούσες να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της. Μεταξύ μας όλα αυτά όσο υπήρχε το μάθημα ως αντίπαλος γιατί μεταξύ μας, όταν έπαιζε η λέξη μπάλα στη συζήτηση δεν είμαι σίγουρη ότι η ζυγαριά θα έγερνε προς το κορίτσι και όχι προς την αλάνα.

 

Τσάντα πλάτης Μπαρτσελόνα 34,90€ >

 

Ακόμα και σήμερα δεν είμαι σίγουρη προς τα πού γέρνει. Ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι με τα χρόνια έχεις μάθει να το διαχειρίζεσαι κάπως. Για παράδειγμα στις επετείους σας ή τα γενέθλιά της.

 

Αθλητικά παπούτσια Nike 60 από 75€ >

 

Ως κορίτσι οφείλω να ομολογήσω ότι με ενοχλούσε αυτή η όποια σύγκριση με μία στρογγυλή άψυχη μπάλα. Το θεωρούσα άδικο. Και ανώριμο από μέρους των αντρών. Με τα χρόνια, και αφού παρακολούθησα μερικές δεκάδες αγώνων που οι φίλοι μου διεκδικούσαν το ‘πρωτάθλημα’ στο τοπικό τουρνουά των γηπέδων 5*5, άρχισα να καταλαβαίνω. 

 

Μπάλα ποδοσφαίρου Ρεάλ Μαδρίτης Adidas 19,90€ >

 

Άρχισα να συνειδητοποιώ ότι είναι κάτι παραπάνω από μία μπάλα. Ότι είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα. Είναι κάτι παραπάνω από μία παρέα. Είναι αυτή η ανάγκη επιστροφής στην παιδικότητα εκείνων των χρόνων που δεν σε ένοιαζε τίποτα άλλο από το να κλωτσήσεις μία μπάλα.

 

Γάντια τερματοφύλακα Adidas 22,45 από 24,95€ >

Ή να την πιάσεις, αν ήσουν τερματοφύλακας.

Να ξέρεις ότι θαυμάζω τη συνέπειά σου σε αυτό το ραντεβού με το χρόνο. Και να είσαι σίγουρος ότι δεν είμαι μόνο εγώ από το δικό μου ‘συνάφι’ που το βλέπουμε έτσι.