ORIGINALS

Τα 11 αντίδοτα της επιστροφής

Αυτή η δύσκολη ώρα έφτασε κι εσύ πρέπει να βρεις έναν τρόπο να μην υποφέρεις. Σε καταλαβαίνουμε.

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είχε κάτι το ωραίο. Μπορεί να ξενέρωνες με το γεγονός ότι έπρεπε να ξαναρχίσεις να διαβάζεις αλλά δεν σε ένοιαζε τόσο πολύ. Ξαναέβλεπες φίλους, τα μαθήματα θα αργούσαν να μπουν σε μια σειρά και στην τελική μπορεί και να σου είχε λείψει και λίγο μετά από 3 μήνες απόλυτης τούφας.

Η πρώτη μέρα επιστροφής στη δουλειά όμως δεν παλεύεται με τίποτα. Έλειψες μόνο 2 βδομάδες. Άντε 3. Η δουλειά ξεκινά από το πρώτο λεπτό (θεωρητικά). Και η όποια ελπίδα για κοινωνικές συναναστροφές είναι να μάθεις πώς πέρασαν οι συνάδελφοί σου στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το ONEMAN έχει μερικά αντίδοτα για την μελαγχολία και την βαριεστημάρα της επιστροφής στην πραγματικότητα. Στο 18/18 μπορείς και να υποβάλλεις την παραίτησή σου.

Το νέο τιρινίνι

 

Μπορεί να μην έχεις ηγέτη στην ομάδα να στηριχτείς πάνω του (μετά και το άδειασμα στον Φώτση), μπορεί να μην τρέφεις και τόσες ελπίδες για διάκριση όσες πριν μια οκταετία (θα σας πει ο Lebron τι είχε γίνει τότε), μπορεί ακόμα και να προτιμάς να δεις τα φιλικά της ΑΕΚ από το να δεις μπάσκετ, αλλά όπως και να το κάνουμε, μουντομπάσκετ είναι αυτό, η Εθνική παίζει, κανένα βράδυ από 30 Αυγούστου και μετά δεν θα είναι βαρετό.

Το 2048

Ένα παιχνίδι που μπορεί να φάει τουλάχιστον τις μισές από τις εργάσιμες ώρες. Αρκεί η οθόνη σου να μην βλέπει γήπεδο. Δεν θες να ξέρει όλο το γραφείο πόσο παραγωγικά περνάς τις πρώτες μέρες σου στη δουλειά.

Οι σειρές που ξεκίνησαν φέτος το καλοκαίρι

 

Και σε κάνουν να ελπίζεις σε ένα καλύτερο αύριο μιας και πολλά από τα πλέον επιτυχημένα των προηγούμενων σεζόν ή άρχισαν να κουράζουν ή αργούν να ξαναξεκινήσουν. Προτείνω συγκεκριμένα τα The Leftovers, The Knick και The Strain. Με λίγο περισσότερη σκέψη τα Tyrant και Matador.

Το ατελείωτο φωτοχάζεμα

Μπορεί να είναι στο Instagram, μπορεί να είναι στο Facebook. Αλλά είναι σίγουρα η καλύτερη εποχή του χρόνου για να χαζεύεις ατελείωτα φωτογραφίες των φίλων σου και άλλων στα social. Μέχρι να αρχίσουν να ανεβαίνουν τα album “Mykonooooos 2014” και “Never_Ending_Summer” θα πρέπει να αρκεστείς στο Instagram. Διάλεξε εκείνους που πήγανε τις περισσότερες διακοπές από όλους και ξεκίνα να σκρολάρεις.

Όσα δεν έφαγες πέρυσι στην πόλη

 

Αποκλείεται να αφήσεις τον εαυτό σου να μπει σε χειμωνιάτικο mood από τώρα και να κλειστείς σπίτι. Οπότε φρόντισε να πας σε όλα εκείνα τα μέρη που έλεγες να πας πέρυσι για φαγητό και δεν πήγες ποτέ. Επόμενα στη δική μου λίστα είναι: Ancho στο Χαλάνδρι, Tamarind στο Μεταξουργείο και μερικές από τις προτάσεις του Στέφανου στα Πετράλωνα.

Η έναρξη της gaming season

 

Σιγά σιγά βγαίνουν διάφορα νέα games που προσφέρονται για να σε βρουν κολλημένο στην πολυθρόνα σου με το χειριστήριο στο χέρι. Ξεκίνα με το demo του Silent Hills, συνέχισε με λίγο τίμιο ξύλο στο UFC και περίμενε υπομονετικά μέχρι Οκτώβρη τα Call of Duty: Advanced Warfare, Battlefield: Hardline, Assassin’s Creed: Unity. Κι αν δεν έχεις δει τις εκπομπές OneGamer με την Χριστιάνα Θάνου, να μια ωραία ευκαιρία.

Η επιστροφή του The League

 

Ξεχωρίζω μία και μόνο μία από τις σειρές που είναι σε προχωρημένη ηλικία και θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη (03/09 για την ακρίβεια) κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη σειρά είναι ό,τι πιο feelgood μπορεί να σου συμβεί σε μια μέρα που τίποτα δεν πάει καλά. Αν δεν το ‘χεις δει καθόλου, δεν θα καταλάβεις καν πότε έφτασε φθινόπωρο.

Ο κινηματογραφικότατος Αύγουστος

 

Τώρα που γύρισες από τις άγονες κινηματογραφικά γραμμές έχεις όλο το χρόνο να κλειστείς σε ερμητικά παγωμένες αίθουσες και να δεις μερικές από τις συμπαθητικές ταινίες που βγήκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Με σειρά προτεραιότητας: Enemy, Chef, Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?, Planet of the Apes, Sex Tape.

Η ψιλοάδεια ακόμα πόλη

Κάποιοι είναι ακόμα σε άδεια, κάποιοι απλά δεν λένε να ξεμυτήσουν. Όπως και να ‘χει είναι ευκαιρία να κλέψεις λίγη αυγουστιάτικη αίσθηση από την πόλη σου. Αν ρωτήσεις τους τουρίστες και τον Δημητρόπουλο που πέρασαν τον Αύγουστο τους εδώ, θα σου πουν ότι είναι πολύ ωραία.

Τα πρώτα παιχνίδια της Superleague

 

Είναι τόσο ωραία η έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν. Όλοι έχουν τόσες προσδοκίες, τόσες ελπίδες για την ομάδα τους. Και όλα αυτά γκρεμίζονται τόσο ωραία στα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Μαζί με εκείνους που ήταν ταύροι στα εργομετρικά και τους παιχταράδες που βγαίνουν κάρβουνο. Ευτυχώς φέτος δεν ήρθαν παιχταράδες οπότε δεν θα απογοητευτούμε και πολύ.

Οι μαραθώνιοι σειρών

Έχεις περίπου έναν μήνα μέχρι να πέσουν τα βαριά χαρτιά και πάλι στο τραπέζι οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον μήνα σοφά. Και μην μου πεις ότι οι νέες σειρές που ανέφερα παραπάνω αρκούν για να γεμίσουν τα βράδια σου. Οπότε είναι καιρός να δεις εκείνα που έχουν δει όλοι κι εσύ κουνάς απλά το κεφάλι συγκαταβατικά για να μην φανείς άσχετος. Διάλεξε κάτι με 3-4 σεζόν για να προλάβεις εύκολα μέχρι τον Οκτώβρη.