ORIGINALS

Τα ανδρικά ταμπού που πρέπει να πέσουν

Οι άντρες που ξυρίζουν το στήθος τους έκαναν ένα θαρραλέο πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της κατάρριψης των ανδρικών ταμπού. Υπάρχει πολύς κόσμος στην ουρά.

Οι καιροί αλλάζουν, οι άνθρωποι αλλάζουν, τα ταμπού είναι για να σπάνε. Θα μπορούσε να είναι μια ωραιότατη επιγραφή πάνω από την εξώπορτα του σπιτιού του πιο θαρραλέου ανθρώπου στον κόσμο. Αλλά τα πράγματα είναι πιο σύνθετα.

Ομολογουμένως, αντικείμενα όπως το Gillette BODY έχουν έρθει για να μας αλλάξουν τη ζωή και να στείλουν παλαιολιθικά αντρικά ταμπού στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το ξυρισμένο αντρικό στήθος δεν είναι μια επιλογή μόνο των αγοριών που ξημεροβραδιάζονται στα γυμναστήρια, αλλά μια επιλογή αισθητικής και υγιεινής. Για την ιστορία, η Gillette μάς χάρισε και ένα εκπληκτικό βίντεο:

 

Πάνω στα χνάρια της ‘καινοτομίας’ του να ξυρίζεις το στήθος σου, οι άντρες του ΟΝΕΜΑΝ συσκέφθηκαν και κατέληξαν με τα υπόλοιπα αντρικά ταμπού που πρέπει να μας εγκαταλείψουν σιγά σιγά.

Το ροζ και τα έντονα χρώματα ‘του σατανά’

 

Είναι φανερό ότι έχουμε μεγαλώσει με έναν κώδικα στα σχολεία ή στο σπίτι μας, ο οποίος μας περνούσε υποσυνείδητα το μήνυμα: Μην τολμήσεις να φορέσεις ροζ ή περίεργα, έντονα χρώματα. Ο ίδιος κώδικας μας έλεγε ότι το μαύρο και το γκρι, άντε και το κόκκινο ή το μωβ, είναι οι πιο safe, οι πιο αντρικές λύσεις. Και ξέρεις τι κάνουμε τόσα χρόνια; Υπακούμε αυτόν τον κώδικα τυφλά. Μας έχει υπνωτίσει. Βλέπουμε ένα ανοιχτό κίτρινο ή ένα γαλάζιο ή ένα κοραλί και λέμε “απαπα, για ποιον με πέρασες, δεν βάζω τέτοια πράγματα εγώ”. Σαφώς, το έχουμε καταλάβει, το γνωρίζουμε. Γι’ αυτό παίρνει όλα τα κορίτσια ο Beckham.

Τα δάκρυα, το κλάμα, η συγκίνησις

Αυτό είναι ίσως το πιο ανώφελο ταμπού που στέκει αγέρωχο από τότε που υπάρχουν γυναίκες που κλαίνε.  Ίσως βοηθούσε μια συλλογή υπογραφών από όλους τους άντρες που έχουμε συγκινηθεί με ένα φανταστικό παιχνίδι ποδοσφαίρου ή μια ρομαντική κομεντί ή κάτι συγκινητικό τέλος πάντων. Νομίζω ότι έχουμε περάσει ξεκάθαρα στην εποχή που το σκληρό και ανέκφραστο αρσενικό δεν έχει το έρεισμα που έχει μια φορά κι έναν καιρό. Τα κορίτσια επιζητούν τα αγόρια που βρέχουν τα μάτια τους, ακόμη και τις φορές που δεν εισβάλλουν σκουπιδάκια σ’ αυτά.

Το να είσαι ατρόμητος με τα θρίλερ

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα βράδυ στα Κρόνια Ευβοίας που εγώ και οι τρεις κολλητοί μου δεν τολμούσαμε να κατέβουμε μέχρι τη συρόμενη πόρτα του εξοχικού ενός εξ ημών και να την κλείσουμε. Αυτό που είχε προηγηθεί ήταν η προβολή του Rec στο μπαλκόνι. (Ναι, και καμιά διακοσαριά ουρλιαχτά που δύσκολα θα φανταζόσουν ότι βγήκαν από αντρικά στόματα).

Το να είσαι ατρόμητος με τη γιγάντια κατσαρίδα που μόλις πέταξε μέσα στο σπίτι

Μπορείς να θυμηθείς το κείμενο του Ηλία, που κάνα χρόνο πριν, ήρθε τετ α τετ με τον απόλυτο εισβολέα. Το ταμπού του άντρα που δεν πρέπει να δείξει ότι φοβάται τα ζωύφια (όχι στα ίδια τα ζωύφια, αλλά μάλλον στο κορίτσι του) κρατάει κι αυτό από αρχαιοτάτων. Λυπάμαι, αλλά αυτά είναι δύσκολα πράγματα. Απέναντι στην απειλή της καλοκαιρινής κατσαρίδας ή της ακρίδας που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σε εκθέσει, οι άνθρωποι πρέπει να είμαστε μονιασμένοι. Δεν γίνεται να χωριζόμαστε σε άντρες/γυναίκες. Όλοι μαζί απέναντι στην απειλή που σου σηκώνει τις τρίχες. Ή βασικά τις βγάζεις με τo Gillette BODY για να μην σηκώνονται καν.

Οι άντρες δεν γίνεται να φιλιούνται/αγκαλιάζονται. Δεν.

Δηλαδή τι πρέπει να συμβεί τώρα; Πρέπει να αναλυθούν από την αρχή τους οι ανώτατες πρακτικές του bromance. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο να αγκαλιάσεις και να φιλήσεις έναν φίλο σου, όπως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό το θορυβώδες πατ-πατ που κάνουμε όταν αγκαλιαζόμαστε και χτυπάμε την πλάτη του άλλου. Αγάπη και ειρήνη μεταξύ των αντρών που ζουν το bromance.

Ο άντρας πρέπει να είναι ο κυνηγός

Τι ταμπού κι αυτό. Για ένα μυστήριο λόγο, στο ανδρικό κεφάλι είναι παγιωμένη η άποψη ότι η γυναίκα που κάνει το πρώτο βήμα για ένα φλερτ ή μια γνωριμία, δεν είναι μια γυναίκα που μπορείς να πάρεις στα σοβαρά. Η άποψη ότι το φλερτ είναι μια διαδικασία που εκκινούν μόνο τα αρσενικά είναι πιο 90s και από τα Φιλαράκια. Το θέμα δεν είναι ποιος θα πλησιάσει πρώτος τον άλλο. Το θέμα είναι το πώς. Οπότε, αν υπάρχουν κορίτσια που διαβάζουν αυτό το θέμα, θέλω να τους πω να συνεχίσουν να συντρίβουν αυτό το ταμπού. Ευχαριστώ.