ORIGINALS

Τα άχαστα των ελληνικών νησιών

18 προτάσεις προσαρμοσμένες στα must dos 18 ελληνικών νησιών. Ελπίζουμε για κάποιο από αυτά να έχεις ήδη βγάλει εισιτήριο.

Πριν από δύο χρόνια, παραδεχθήκαμε ότι Μένουμε Νησί. Το αποτέλεσμα της εν λόγω αποκάλυψης, είναι μία λίστα προτάσεων (σχεδόν) για κάθε νησί που κυκλοφορεί στα Social Media ή που απολαμβάνει χωρίς περιττά φλας την υπεροχότητα των βράχων και του μπλε του.

Πέρσι, το Μένουμε Νησί, είχε το πρώτο του Update με καινούριες συμβουλές και μέρη και εξόδους και ιδανικά ηλιοβασιλέματα. Φέτος, επειδή ο χρόνος είναι χρήμα και μπορεί να μην σου βγει να κάνεις όσα προτείνουμε, σκεφτήκαμε να απλοποιήσουμε κάπως τα πράγματα. Για εσένα, γιατί για εμάς το να διαλέξεις την μία και μοναδική εκείνη πρόταση που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στο νησί, δεν ήταν και βούτυρο στο ψωμί μας. (Ωστόσο, μέχρι και το απόλυτο πρωινό να φας έχουμε να προτείνουμε)

Λοιπόν, είσαι έτοιμος να μάθεις τι δεν πρέπει να χάσεις από το νησί των διακοπών σου;

(Το εκλαμβάνω ως ‘ναι’ αυτό)

Στη Μύκονο, το ηλιοβασίλεμα πρέπει τουλάχιστον μία φορά, να το δεις στο beach bar Scorpios στην Παράγκα. Ψάξε και λίγο τα venues, για να συνδυάσεις χορό με χάζεμα. (ναι, είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές αλλά ξερωγω, είσαι στη Μύκονο)

Στη Σέριφο, στο Καλό Αμπέλι μία βουτιά οφείλεις να τη ρίξεις. (Αν δεν φυσάει)

Στα Κουφονήσια, να φας στο Γαστροναύτη αν θες να ταξιδέψεις στα αστέρια. (Εννοείται θα βουτήξεις και στην Ιταλίδα, δεν έχεις και πολλές επιλογές)

 

Στη Φολέγανδρο, δεν πρέπει να χάσεις εκείνην τη βόλτα στη Χώρα. Τι βόλτα; Βόλτες!

Στην Αντίπαρο, να φας πρωινό στη Μαργαρίτα ο κόσμος να χαλάσει. (Περίμενες να μπει η La luna ε;)

Στην Ικαρία, εννοείται θα πας σε κάποιο πανηγύρι. Φρόντισε να προλάβεις τουλάχιστον ένα από τα τρία: Φραντάτο- Προεσπέρα- Πλατάνι. (Ξεκίνα να μαθαίνεις βήματα ικαριώτικου στο γραφείο)

 

Στην Αμοργό, αν δεν πας στην ταβέρνα του Βαρύ στη Λαγκάδα, βαριά θα σου πέσει η επιλογή. Αφού μιλάμε για την επιτομή του ‘μικρός στο μάτι’ που λέει ο σοφός λαός. (Το μαγαζί είναι υπερβολικά μικρό αλλά γευστικά θαυματουργό)

Στα Κύθηρα, η Φυρή Άμμος είναι εκεί για να σου δώσει την ξαπλώστρα που σίγουρα θα ψάχνεις και δεν θα βρίσκεις σε όλο το νησί. Και εσύ σκέφτεσαι να την σαμποτάρεις; Don’to do it, Don’t.

 

Στην Κίμωλο, πρέπει να φας τις παπαρδέλες με γαρίδες του Κύματος. Πάρε και ένα ουζάκι και έγινες.

 

Στη Μήλο, στο Ω!Χαμός, στον Αδάμαντα αν δεν πας, θα γίνει χαμός. (Πάρε Μπουγιουρντί. Και τηγανητές πατάτες. Και όλον τον κατάλογο)

Στις Σπέτσες, το ένα τουλάχιστον ποτό σου θα το πιεις στο Bikini. (Και το πρώτο, και το δεύτερο και το τελευταίο, αλλά δεν θέλουμε να το προδικάσουμε)

Στην Κύθνο, η Κολώνα, λέγεται ότι είναι η ωραιότερη παραλία των Κυκλάδων. Εσύ θα τη χάσεις;

Διπλής

A post shared by kostaba (@kostaba) on

 

Στη Λευκάδα, βουτιά στους Εγκρεμνούς επιβάλλεται. (Ελπίζουμε να έχει φτιαχτεί ο δρόμος για να καταφέρεις να πας)

Στην Ιθάκη, όποιο πρόγραμμα και αν έχεις πρέπει να βουτήξεις στον Άγιο Ιωάννη. Απλά, πρέπει.

 

Στη Νάξο, η Αξιώτισσα είναι το place to be. Απομακρυσμένο, με απίστευτα μαγειρευτά, ό,τι πρέπει για μετά τη βουτιά. (Πρέπει να κλείσεις, δεν έχει σχεδόν ποτέ ελεύθερο τραπέζι)

Στην Τήνο, έχει δεν έχει αέρα, εσύ γαλακτομπούρεκο πρέπει να φας στο Κεντρικόν. Τέλος συζήτησης.

 

Στην Άνδρο, το beach bar στα Πίσω Γυάλια έχει ίσως την καλύτερη μουσική που έχεις ακούσει σε παραλία. Ε και δεν πας! (Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και την πρόταση για ποτό στο άρτι αφιχθέν Buka στο Μπατσί. Πήγαινε και στα δύο)

Στην Τζια, αν δεν φας στο Σείριο, θα είσαι λίγο αδικημένος από την παραμονή σου στο νησί. Απλά, στο λέω να το ξέρεις.