ORIGINALS

Τα παπούτσια που θα σε βολέψουν φέτος το καλοκαίρι

Γιατί ωραίο το στυλ αλλά χωρίς άνεση δεν πας πουθενά. Ούτε μέχρι τη διπλανή παραλία.

Πέρα από παγωτό, μπάνια και σορτσάκια που συναγωνίζονται μεταξύ τους το κοντό τους μέγεθος, καλοκαίρι, σημαίνει και άραγμα. Ξάπλωμα με τις ώρες πάνω σε μία πολυθρόνα μπαμπού (αν έχεις αιώρα τόσο το καλύτερο) και αναπόληση διαφόρων καλών και κακών στιγμών από τις εποχές που πέρασαν και δεν στάθηκαν.

*Κάνει πίσω την πλάτη και τεντώνεται πάνω στην καρέκλα -ευτυχώς γυριστή- του γραφείου*

Ξέρεις για κάποιους το καλοκαίρι είναι η εποχή της συνειδητοποίησης όλων εκείνων που δεν έγιναν αλλά ποιος νοιάζεται. Όταν στο χέρι σου βρίσκεται ένα παγωμένο κοκτέιλ και το οπτικό σου πεδίο μονοπωλεί ένα ηλιόλουστο μπλε, τότε σίγουρα όχι εσύ. Γιατί το καλοκαίρι δεν είναι παρά μία νιρβάνα (τυχαία πιστεύεις ότι έβγαλαν έτσι τη μάρκα παγωτών;). Μία κατάστασης πλήρους χαλάρωσης κατά την οποία δεν θες-μπορείς-αντέχεις να έρχεσαι σε επαφή με οτιδήποτε αγχωτικό-πιεστικό-πνιγηρό. Και μιλάω και κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Γιατί εάν το χειμώνα οι έγνοιες είναι μία φορά ανυπόφορες, τότε το καλοκαίρι είναι δέκα. Για να μην αναφέρω τα υψηλότατα ποσοστά χωρισμών που σημειώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες και δεν συγκρίνονται ούτε κατά διάνοια με τα αντίστοιχα άλλων εποχών.

Από την άλλη, ποιος αντέχει στους 40 βαθμούς plus να κυκλοφορεί με ρούχα ζεστά ή παπούτσια σφικτά; Κανείς. Όχι ότι τις υπόλοιπες εποχές τρελαινόμαστε να φοράμε σφιχτά παπούτσια. Απλώς, το καλοκαίρι έχεις ένα λόγο παραπάνω να επιλέξεις ένα παπούτσι με γνώμονα την άνεση.

Γιατί το καλοκαίρι με πόδια ιδρωμένα και κλεισμένα μέσα σε ένα κάθε άλλο παρά άνετο παπούτσι, δεν βγαίνει. Σε καμία περίπτωση. Ακόμα και αν τα πίνεις δύο δύο τα κοκτέιλ. Ακόμα και αν έχεις εκείνο το ανεμιστηράκι τσέπης (αλήθεια, τι απέγιναν αυτά;) που κουβαλούσαν πριν μερικά χρόνια οι γιαγιάδες αλαμπρατσέτα με τις βεντάλιες τους. Ακόμα και αν αυτό, στο κρατάει μία sexy νησιωτοπούλα. Εντάξει, γι αυτό το τελευταίο δεν παίρνω και όρκο.

Όπως και να έχει, αυτό που θέλω να πω εδώ και ώρα είναι ότι το καλοκαίρι θέλει πάνω από όλα την άνεσή του. Σε κάθε περίπτωση. Και αν με τις μεταφορικές «πιέσεις» δεν μπορείς εύκολα να τα βγάλεις πέρα και να τις βγάλεις από τη ζωή σου σαν την τρίχα από το ζυμάρι, τότε τουλάχιστον, κάνε κάτι με τις κυριολεκτικές.

Επίλεξε φέτος το καλοκαίρι να μην φορέσεις τίποτα που θα σε φέρει στη δύσκολη θέση να ιδρώσεις πριν της ώρας σου. Για να το πετύχεις αυτό, δεν έχεις παρά να ενσωματώσεις στην γκαρνταρόμπα σου ρούχα και παπούτσια άνετα και «αεράτα». Χωρίς να στερούνται στυλ -προφανώς.

Στα ρούχα, πιστεύω τα καταφέρνεις πιο εύκολα (αν όχι, θα ακολουθήσει σχετικό άρθρο, δεν σε αφήνουμε έτσι) γι αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε μία βόλτα στο διαδίκτυο (συγκεκριμένα στα sites  Spartoo, KoolFly, KeepFred, MyShoe) και να αναζητήσουμε μερικά παραδείγματα των παπουτσιών που περιγράψαμε παραπάνω.

Καλό καλοκαίρι είπαμε;

 

Caterpillar με 77,90€ >

 

 

Converse με 65€ >

 

 

Dockers με 44,90€ >

 

 

 

εspadrij με 23,60€ >

 

 

Sneakers Keep Fred με 49€ >

 

 

Sneakers Keep Fred με 59€ >

 

 

Sneakers Keep Fred με 79€ >

 

 

Stan Smith με 87€ >

 

 

Timberland με 97€ >

 

 

 

Toms με 75€ >

Τώρα θα πούμε: Καλό καλοκαίρι!