ORIGINALS

The Walking Dead: Οι διάσημοι που ίσως και να μην πέθαναν ποτέ

Ο Elvis, η Diana, ο Michael Jackson κι όλες οι θεωρίες συνωμοσίας για τους διάσημους που σύμφωνα με το μύθο σκηνοθέτησαν τον ίδιο τους το θάνατο.

Το 2016 είναι αντικειμενικά μία πάρα πολύ κακή χρονιά για τους διασήμους. Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου και ήδη, μεταξύ άλλων, μας έχουν αφήσει ο Lemmy (ΟΚ, αυτός έφυγε στις καθυστερήσεις του 15, ας μην αφήσουμε μια λεπτομέρεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία), o Bowie, ο Prince κι ο Alan Rickman.

Ηρέμησε λιγάκι Χάρε, μας έχεις αφήσει ορφανούς, δεν αντέχουμε τόσα χτυπήματα μαζεμένα. Ελπίζουμε τουλάχιστον ότι το killing frenzy αυτής της κωλοχρονιάς φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του. Αν νομίζεις ότι αυτό ακούγεται αισιόδοξο, δες τι σημαίνει πραγματική αισιοδοξία:

 

Όπως συμβαίνει κάθε φορά που κάποιος σούπερ σταρ εγκαταλείπει τον μάταιο τούτο κόσμο, έτσι και τώρα, οι φήμες πως σκηνοθέτησαν το θάνατό τους και ζουν ευτυχισμένοι σε κάποιο εξωτικό νησί, δίνουν και παίρνουν.

Με αφορμή λοιπόν τους ψιθύρους ότι ο Bowie, o Lemmy και τ’ άλλα παιδιά βρίσκονται ακόμα ανάμεσά μας, θυμόμαστε όλους εκείνους τους ευφάνταστους αστικούς μύθους σχετικά με τους ζωντανούς (κυριολεκτικά;) θρύλους που σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας, δεν έφυγαν ποτέ (και για κάποιο παράξενο λόγο, σχεδόν όλοι μοιράζονται το ίδιο νησί).

Amy Winehouse

 

Επάγγελμα: Μουσικός.

Πέθανε(;): Το 2011, έπειτα από δηλητηρίαση που προήλθε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Ήταν 27 ετών.

Τι λέει ο μύθος: Ο πατέρας της Amy, Mitch, έχει αποκαλύψει ότι απ’ τη μέρα του θανάτου της κόρης του, έχει δεχτεί δεκάδες μηνύματα που αναφέρουν ότι η τραγουδίστρια σκηνοθέτησε το θάνατό της, για να ζήσει σε ένα εξωτικό νησί μαζί με τον Michael Jackson και τον Tupac.

Πιθανότητες να ισχύουν οι φήμες: 0%

Αν ζούσε σήμερα θα ήταν: Η μεγαλύτερη εν ζωή τραγουδίστρια.

Jim Morrison

 

Επάγγελμα: Μουσικός, ποιητής και ηγέτης των Doors.

Πέθανε(;): Το 1971 από υπερβολική δόση ηρωίνης. Ήταν (κι αυτός) 27 ετών.

Τι λέει ο μύθος: Ο Morrison σκηνοθέτησε το θάνατό του για να γλιτώσει απ’ της φυλακής τα σίδερα, αφού τρεις γυναίκες του είχαν υποβάλλει μήνυση, υποστηρίζοντας ότι έφεραν στον κόσμο τα παιδιά του. Το γεγονός ότι ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι του τραγουδιστή έδωσαν το “παρών” στην κηδεία του, χρησιμοποιήθηκε ως ένα επιπλέον στοιχείο στη θεωρία συνωμοσίας.

Πιθανότητες να ισχύουν οι φήμες: 0%

Αν ζούσε σήμερα θα ήταν: Ποιητής που θα έγραφε με ψευδώνυμο.

Michael Jackson

Επάγγελμα: Μουσικός.

Πέθανε(;): Το 2009, από καρδιακή ανακοπή, έπειτα από υπερβολική χρήση φαρμάκων. Ήταν 50 ετών.

Τι λέει ο μύθος: Λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Jackson, το TMZ κυκλοφόρησε ένα video στο οποίο υποτίθεται ότι βλέπουμε τον τραγουδιστή να βγαίνει απ’ το βαν του ιατροδικαστή, αρκετά λεπτά μετά τη δηλωμένη ώρα θανάτου του. Από τότε, έχει δημιουργηθεί ολόκληρη κοινότητα, η οποία αναφέρει διάφορα σημεία στα οποία έχει θεαθεί ο Jackson, σε ολόκληρο τον κόσμο και προφανώς στο νησί το οποίο μοιράζεται με την Winehouse και τους υπόλοιπους. Ο Jackson πρωταγωνιστούσε κι όσο ζούσε σε μια θεωρία συνωμοσίας, η οποία τον ήθελε να είναι το ίδιο άτομο με την αδερφή του, Latoya. Τελικά η Latoya ζει ακόμα οπότε κάπου χάλασε αυτή η ιστορία.

Πιθανότητες να ισχύει ο μύθος: 5%

Αν ζούσε σήμερα θα ήταν: Συναρμολογούμενος.

Αδόλφος Χίτλερ

 

Επάγγελμα: Στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης, σε γενικές γραμμές μεγάλος καριόλης.

Πέθανε(;): Το 1945, απ’ τα χέρια του μεγαλύτερου δολοφόνου που γνώρισε ο 20ος αιώνας. Ήταν 56 ετών.

Τι λέει ο μύθος: Σκηνοθέτησε το θάνατό του και διέφυγε στη Λατινική Αμερική. Πηγές (ανεπιβεβαίωτες, προφανώς) αναφέρουν ότι το πτώμα που βρέθηκε ήταν πιο κοντό κι είχε μικρότερο κρανίο απ’ αυτό του Χίτλερ κι ο ίδιος ο Φύρερ διέφυγε από μυστικά τούνελ που είχαν κατασκευαστεί. Τον Χίτλερ τον είδαμε πάντως και σε ένα επεισόδιο του Man Seeking Woman και μας φάνηκε αρκετά πειστικός.

 

Πιθανότητες να ισχύει ο μύθος: 10%

Αν ζούσε σήμερα θα ήταν: 126 ετών.

Elvis Presley

 

Επάγγελμα: Μουσικός.

Πέθανε(;): Το 1977, από καρδιακή ανακοπή. Ήταν 42 ετών.

Τι λέει ο μύθος: Σκηνοθέτησε κι αυτός το δικό του θάνατο για να γλιτώσει την υπερβολική φήμη του και να πάψει πια όλος ο κόσμος να ασχολείται μαζί του. Οι συγκεκριμένες θεωρίες πατάνε πάνω σε ένα ορθογραφικό λάθος στον τάφο του (έγραφε Aaron κι όχι Aron) αλλά και σε διάφορες προετοιμασίες που είχε κάνει πριν πεθάνει, που υποτίθεται ότι αποδεικνύουν ότι όλα ήταν σχεδιασμένα. Κάποιες άλλες θεωρίες αναφέρουν ένα μαύρο ελικόπτερο με το οποίο πέταξε απ’ τη Graceland στις Βερμούδες (ίσως να χάθηκε στο Τρίγωνο) αλλά και μια ασφάλεια ζωής την οποία κανένας ακόμη δεν έχει διεκδικήσει.

Πιθανότητες να ισχύει ο μύθος: 5%

Αν ζούσε σήμερα θα ήταν: Θα συνεργαζόταν με τη Lady Gaga σε jazz ντουέτα.

Andy Kaufman

 

Επάγγελμα: Ηθοποιός, κωμικός, ψιλοδιάνοια.

Πέθανε(;): Το 1984, από καρκίνο στους πνεύμονες. Ήταν 35 ετών.

Τι λέει ο μύθος: Οι φάρσες του Kaufman, ίσως του κορυφαίου κωμικού όλων των εποχών, έχουν μείνει στην ιστορία. Η φάρσα σχετικά με το δικό του θάνατο, κατά πολλούς αποτελεί απλά την καλύτερη στην καριέρα του. Το θέμα είναι πότε θα αποκαλυφθεί. Κατά αρκετούς κοντινούς του πάντως, ήθελε κι αυτός απλά να μείνει μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας. Η ταινία σχετικά με τη ζωή του πάντως, το εξαιρετικό “Man on the Moon” του 1999 με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey, αφήνει υπόνοιες ότι ο Kaufman μπορεί και να ζει.

 

Πιθανότητες να ισχύει ο μύθος: 50%

Αν ζούσε σήμερα θα ήταν: Ο πιο γαμάτος κι αφοσιωμένος τύπος όλων των εποχών.

Πριγκίπισσα Diana

 

Επάγγελμα: Πριγκίπισσα (duh!)

Πέθανε(;): Το 1997, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ήταν 36 ετών.

Τι λέει ο μύθος: Ότι η Diana δεν άντεχε άλλο το ανελέητο κυνήγι των παπαράτσι και έφτασε σε σημείο να σκηνοθετήσει εκείνο το δυστύχημα στο Παρίσι για να γλιτώσει και να ζήσει ήσυχη τον έρωτά της με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ.

Πιθανότητες να ισχύει ο μύθος: 2%

Αν ζούσε σήμερα θα ήταν: Γιαγιά.

Kurt Cobain

 

Επάγγελμα: Μουσικός, ηγέτης των Nirvana.

Πέθανε(;): Αυτοκτόνησε το 1994. Ήταν 27 ετών (είναι τα νέα 33).

Τι λέει ο μύθος: Σκηνοθέτησε το θάνατό του για να γλιτώσει απ’ τη δημοσιότητα και τη μουσική, η οποία πλέον τον πίεζε αφόρητα. Όλοι ξέρουμε βέβαια ότι αν ήθελε να γλιτώσει πραγματικά από κάτι, αυτό ήταν η Courtney Love. Μεγάλο μέρος της συγκεκριμένης θεωρίας συνωμοσίας βασίζεται στο γεγονός ότι στη μοναδική φωτογραφία του πτώματος του Cobain, δεν είδαμε ποτέ το πρόσωπο του μουσικού.

Πιθανότητες να ισχύει ο μύθος: 1%

Αν ζούσε σήμερα θα ήταν: Συζυγοκτόνος.

Tupac Shakur

 

Επάγγελμα: Ράπερ και ηθοποιός.

Πέθανε: Το 1996, έπειτα από πυροβολισμό. Ήταν 25 ετών.

Τι λέει ο μύθος: O Tupac άλλαξε το όνομά του στον τελευταίο του δίσκο σε “Makaveli” τιμώντας τον Μακιαβέλι ο οποίος έγραψε για τη σκηνοθεσία του δικού του θανάτου. Ακόμη, ο ράπερ αποτεφρώθηκε μία μόλις ημέρα μετά τη δολοφονία του ενώ αρκετοί υποστηρίζουν ότι στη μοναδική φωτογραφία που κυκλοφόρησε απ’ την νεκροψία του, δεν βλέπουμε όντως αυτόν. Τα πολλά μπλεξίματα του ράπερ με το νόμο (είχε άλλωστε καταδικαστεί και σε φυλάκιση) αποτελούν μια απ’ τις πιθανές εξηγήσεις της “εξαφάνισης” του Tupac.

Πιθανότητες να ισχύει ο μύθος: 5%

Αν ζούσε σήμερα θα ήταν: Στη φυλακή.

The Notorious B.I.G.

 

Επάγγελμα: Ράπερ.

Πέθανε: Το 1997, από πυροβολισμό (σου θυμίζει κάτι;). Ήταν 24 ετών.

Τι λέει ο μύθος: Οι δύο αιώνιοι εχθροί, το γιν και το γιανγκ της east και της west coast της ραπ σκηνής, δολοφονήθηκαν με λίγους μήνες διαφορά, επομένως αφού υπήρχαν φήμες ότι ζει ο Tupac, προφανώς και έπρεπε να υπάρξει και θεωρία συνωμοσίας για τον Biggie. Ο συγκεκριμένος μύθος αναφέρει ότι η δισκογραφική του ράπερ σκηνοθέτησε το δικό του θάνατο για να εκμεταλλευτεί την ιστορία κόντρας με τον Tupac και να αυξήσει τις πωλήσεις των δίσκων του.

Πιθανότητες να ισχύει ο μύθος: 0,1%

Αν ζούσε σήμερα θα ήταν: Στο απέναντι κελί απ’ τον Tupac.

Bonus, αντίστροφη θεωρία συνωμοσίας: Ο Paul MacCartney τόσα χρόνια είναι νεκρός(!)

 

Επάγγελμα: Μουσικός, μέλος των θρυλικών Beatles.

Πέθανε(έλα, ας σοβαρευτούμε): Το 1967(;) από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τότε ήταν 25 ετών.

Τι λέει ο μύθος: Η παλαβή αυτή θεωρία συνωμοσίας βασίζεται στα εξώφυλλα του “Abbey Road” (ο Paul περπατάει ξυπόλητος, σε πολλές χώρες συνηθίζεται να θάβουν τους νεκρούς ξυπόλητους) και του “Sgt Pepper’s lonely hearts club band” (ο Ringo Starr κι ο George Harrison φαίνονται να κρατούν όρθιο τον Paul), στο γεγονός ότι ο Paul μοιάζει διαφορετικός από φωτογραφία σε φωτογραφία (κυρίως τα αυτιά του) και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο MacCartney πέθανε και αντικαταστάθηκε, ότι δεν υπήρξε ποτέ μόνο ένας MacCartney μέχρι κι ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ. Τρομερό. Φυσικά, υπάρχει ολόκληρo site για να στηρίξει τις θεωρίες.

 

Πιθανότητες να ισχύει ο μύθος: 1%

Αν έχει πεθάνει: Μιλάμε για την καλύτερη συνωμοσία όλων των εποχών.