ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η αβάσταχτη ζωάρα του Hobie Buchannon

Κανείς δεν έβλεπε Baywatch για τον γιο του Mitch Bucannon. Κανείς δεν γίνεται να μην τον φθονούσε έστω και για ένα λεπτό σε κάθε επεισόδιο.

Καμιά φορά η ζωή χαρίζει σε κάποιους απλόχερα και χωρίς να ζητήσει αντάλλαγμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν αυτοί οι κάποιοι είναι απλά να σηκώνονται το πρωί από το κρεβάτι και να πηγαίνουν στα προκαθορισμένα γυρίσματα. Το να είσαι ο γιος του Mitch Buchannon είναι ένα δώρο απ’ τη ζωή. Για τον Jeremy Jackson που ενσάρκωσε τον Hobie για 8 σεζόν είναι κάτι παραπάνω.

Είδαμε για πρώτη φορά το Baywatch στα γυμνασιακά μας χρόνια, εκεί στα μέσα των 90s. Αυτό σήμαινε πως σε πλήρη αντιστοιχία με την εξέλιξη της δραματουργίας της σειράς, μεγαλώσαμε μαζί με τον γιο του Mitch, αφού πάνω-κάτω είχαμε την ίδια ηλικία. Ο Hobie Buchannon με αυτή τη φάτσα που ήταν δεδομένο ότι θα άρεσε σε όλες μας τις συμμαθήτριες -ακόμη θυμάμαι ότι η πρώτη χυλόπιτα που έφαγα στην Έκτη Δημοτικού ήταν για τα μάτια αυτού του φλώρου-, ήταν ο πρώτος teenager που μισήσαμε. Δηλαδή ζηλεύαμε.

 

Τη στιγμή που εμείς ερωτευόμασταν την καθηγήτρια των Αγγλικών απλά και μόνο επειδή δεν ήταν 65 ετών και δεν είχε τα μαλλιά της περμανάντ, ο Hobie περνούσε το χρόνο του κάνοντας surfing, παίρνοντας πατρικές συμβουλές ίσιου δρόμου από τον μύθο Mitch και ΚΥΡΙΩΣ μαζεύοντας τσάι χάδια και συμπάθεια από κορίτσια σαν την C.J. Parker, την Summer Quinn (που ήταν και η εφηβική του φαντασίωση) και την Caroline. Με τόσες και τέτοιες γυναίκες γύρω του, ο Hobie αποκλείεται να ένιωθε την απουσία της μητέρας του και πρώην συζύγου του Mitch, Gayle.

Καλός γιος, καλό παιδί, ωραίο παιδί, καλός μαθητής, ο Hobie, πέρα απ’ το εκνευριστικό για μας lifestyle του, ήταν και το παιδί-παράδειγμα, ο γιος-καμάρι, ο φλώρος που θα κοροϊδεύαμε σε κάθε συνετό σχολείο της χώρας. Εδώ ο άνθρωπος είχε μπάντα με τους συμμαθητές του και ήταν με το έτσι θέλω frontman, παρότι έπαιζε πλήκτρα. Άσε που το βίντεοκλίπ του “You Can Run” (σουξέ της μπάντας τους) έδειχνε 7-8 κοριτσάκια να τον κυνηγάνε σαν χαζά. Σιγά ρε απόλυτο κακομαθημένο. Κάνε και καμιά βουτιά.

 

Για την ιστορία, ο Jeremy Jackson που πήρε το θείο δώρο της εύκολης επιτυχίας με το ρόλο του ως Hobie, σχεδόν το πέταξε στα σκουπίδια, αφού αντιμετώπισε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τα ναρκωτικά, γεγονός που τον οδήγησε να εγκαταλείψει τη σειρά το 1999. Δεν άντεξε ούτε ο ίδιος τόση τελειότητα.

Ας προσευχηθούμε όλοι για τον Jeremy και τον κομμωτή του:

Δες και τα κατορθώματα του πατέρα του εδώ!