PUBLI

O φωτογράφος που γδύνει τους Αγγέλους (της Bικτόρια)

Στα 52 του ο Russell James έχει την καλύτερη δουλειά στον πλανήτη. Και το ξέρει. Για αυτό, σε όλες τις φωτό του, είναι χαμογελαστός. Με αφορμή την κυκλοφορία του Angels, ενός λευκώματος που περιλαμβάνει όλες τις supermodel φίλες του γυμνές, τον τιμούμε.

‘Candice (Swanepoel), Miranda (Kerr) και όλες οι υπόλοιπες, μπορείτε σας παρακαλώ να βγάλετε τα ρούχα σας;’ Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται να πει ο Russell προκειμένου τα 8 πιο καυτά supermodel του πλανήτη να γδυθούν και να αρχίσουν να κυλιούνται στην άμμο, να σκαρφαλώνουν σε δέντρα, να παίζουν κρυφτό σε σπηλιές ή να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται.

Και μάλιστα δωρεάν καθώς η φωτογράφηση για την οποία πληρώνονται έχει τελειώσει. Οπότε τώρα απλά του κάνουν την χάρη.

Βοηθάει βέβαια και το location. Συγκεκριμένα το Necker Island του φίλου του Sir Richard Branson στο οποίο βρέθηκε για την συγκεκριμένη φωτογράφηση της Victoria’s Secret, για το οποίο έχει φτιάξει ειδικό λεύκωμα και όπου πηγαίνει συχνά πυκνά διακοπές με την οικογένειά του.

Επίσης βοηθάει ότι ο Αυστραλός γιος ενός αστυνομικού, που παράτησε το σχολείο στα 14 και ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα εργοστάσιο που κατασκεύαζε μεταλλικούς σκουπιδοτενεκέδες, ποτέ του δεν έχει δώσει δικαιώματα για ψιθύρους τύπου Terry Richardson.

 

Στον Russell, που μετά το εργοστάσιο δούλεψε ως εκπαιδευτής σκύλων, αστυνομικός και μοντέλο, αρκεί το γεγονός ότι του δίνεται, σε καθημερινή βάση, η ευκαιρία να δουλέψει με τις ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη, στα ωραιότερα μέρη του πλανήτη.

 

Όλα αυτά ξεκινώντας από το 1990 όταν, με την ιδιότητά του ως ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων (‘ξεκίνησα το πρακτορείο μαζί με μια Σουηδή φίλη μου που γνώρισα την εποχή που είχα έρθει στο Αμβούργο για να δουλέψω ως μοντέλο’), άρχισε να κάνει παρέα με φωτογράφους, κόλλησε το μικρόβιο, δημιούργησε ένα τόνο χρέος (επειδή χρηματοδοτούσε μόνος τις φωτογραφίες του) και αποφάσισε να μαξάρει την πιστωτική του και να μετακομίσει στην Νέα Υόρκη.

 

Ήδη από εκείνη την πρώτη φωτογράφηση μπορεί κανείς να διακρίνει το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τις φωτό του. Την χαρά της ζωής.

Όπως π.χ. στις συγκεκριμένες λήψεις της Heidi Klum.

Επίσης το δέος για την φυσική ομορφιά και τις γυναικείες καμπύλες.

Στις δυο δεκαετίες καριέρας που έχουν μεσολαβήσει, ο James έχει κάνει φωτογραφήσεις για όλα τα μεγάλα περιοδικά του πλανήτη, με πιο χαρακτηριστικές στιγμές αυτή με την Rihanna για το Esquire.

Και μια παλιότερη με την Scarlett Johansson.

Επίσης έχει εκδώσει 4 λευκώματα, έχει υπάρξει κριτής στο Next Top Model ΗΠΑ και Αυστραλίας, έχει σκηνοθετήσει διαφημιστικά και έχει ιδρύσει και το art project Nomad Two Worlds σχετικά με τους αυτόχθονες λαούς που έχουν καταπιεστεί ανά τους αιώνες.

Στο τέλος όμως, ο James ήταν και παραμένει ο μοναδικός φωτογράφος που μπορεί να ζητήσει, ένα βράδυ σε μια εξωτική παραλία, από 8 supermodel να γδυθούν. Και εκείνες να το κάνουν με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη.