ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Jared Leto αναλαμβάνει να ‘καταστρέψει’ τον Joker

Με αφορμή την ταινία ''Suicide Squad'', μια μικρή ματιά στη ζωή του ηθοποιού Jared Leto ίσως σε πείσει για το δύσκολο ρόλο που έχει αναλάβει.

Η ταινία ”Suicide Squad” παρά το γεγονός ότι θα βγει στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2016, κατάφερε να γίνει το πρώτο θέμα συζήτησης στα ειδησεογραφικά σάιτ και να προκαλέσει πολλά σχόλια ένα χρόνο και τρεις μήνες πριν την κυκλοφορία της. Η αφορμή είναι η ανάθεση του ρόλου του Joker στον Jared Leto. Ο ίδιος περισσότερο από κάθε άλλον ηθοποιό της ταινίας καλείται να σηκώσει το βάρος ενός ρόλου που έχουν υποδυθεί στο παρελθόν οι Jack Nicholson και Heath Ledger, οι οποίοι άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στον παράξενο ρόλο του Joker.

 

Η προσαρμοστικότητα του Leto σε κάθε καινούριο ρόλο που αναλαμβάνει δίνει βάσιμες υποψίες ότι ο νέος χαρακτήρας του Joker θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όλους. Δεν επαναλαμβάνεται. Δεν κωλώνει. Δεν περιορίζεται.

Ο Jared και ο Leto

 

Ο Jared Leto είναι κι αυτός ένα από τα τυχερά παιδιά που μεγάλωσαν στα 80’s. Μεταξύ άλλων έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι δεν είχε απλά μούλετ αλλά ήταν ο βασιλιάς των μούλετ. Να και ένας πρώην κάγκουρας που παραδέχεται ότι ήταν κάγκουρας. Επιτέλους.

Ο 43χρονος Leto ξεκίνησε την καριέρα του και έγινε γνωστός στο κοινό από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά ”My So-Called Life” to 1994. Μετά από τα θετικά σχόλια που πήρε για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία ”Prefontaine” άνοιξαν αρκετές πόρτες και τα επόμενα χρόνια κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με κάποιες από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της εποχής όπως το ”Fight Club” και το ”American Psycho”.

Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες, έεε το ”Requiem for a Dream”. Μια ταινία σταθμός στην καριέρα του, με την βραβευμένη Ellen Burstyn, την Jennifer Connely (και τα φρύδια της) καθώς και τη μουσική του Clint Mansell (κάποια στιγμή θα σας γράψω για το ‘κακό’ που μου έχει κάνει η μουσική αυτού του τύπου).

 

Πώς να ξεχάσεις το φινάλε αυτής της ταινίας που ο Harry βλέπει σε όνειρο ξανά τη Marion αλλά καθώς τρέχει προς το μέρος της εκείνη εξαφανίζεται; Ο Harry κάνει μερικά βήματα πίσω και σκοντάφτει με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό. Ξυπνάει στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου και βλέπει μια νοσοκόμα. Το χέρι του είναι κομμένο μέχρι το μπράτσο και όταν συνειδητοποιεί πως η Marion ήταν μόνο ένα όνειρο, ξεσπάει σε κλάματα.

Ο ρόλος του ως Harry Goldfarb θα τον ακολουθεί σε όλη του την καριέρα χωρίς όμως να τον καταδικάζει στο να υποδύεται συνεχώς τον ίδιο ρόλο. Λίγα χρόνια αργότερα σειρά είχε μια εντελώς διαφορετική ερμηνεία του ως ”κακό παιδί” στο ”Panic Room” όπου έπαιζε έναν ληστή αποφασισμένο να σκοτώσει για να πάρει τα χρήματα που ψάχνει. Στο τέλος τρώει μια σφαίρα στο κεφάλι αλλά δεν έχει σημασία. Ή ακόμα το το τρομερό ύφος του το 2009 ως Mr Nobody, του τελευταίου θνητού άντρα στον πλανήτη.

Ο Jared Leto δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα ‘μεθοδικός’ ηθοποιός. Προκειμένου να αποδώσει κάποιο συναίσθημα στους ρόλους του πρέπει να το ανακαλέσει από κάποια δική του προσωπική εμπειρία. Δηλαδή δεν προσποιείται ότι κλαίει αλλά κλαίει στην πραγματικότητα, γελάει και χαίρεται πραγματικά.

Η Rayon κέρδισε το Όσκαρ

 

Το 2014 κερδίζει το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για τη Rayon στο ”Dallas Buyers Club”. Η Rayon είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας, μια τρανσέξουαλ που είναι φορέας του AIDS. Ο Jared Leto έχει δηλώσει πως το 1991 είχε έναν συγκάτοικο στο Λος Άντελες που πέθανε από AIDS.  Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτού του ρόλου έχασε γύρω στα δεκαπέντε κιλά ενώ παράλληλα ξύρισε τα φρύδια του και έβγαλε όλες του τις τρίχες. Εκείνο που τον δυσκόλεψε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο ρόλο του ήταν η φωνή της Rayon πάνω στην οποία δούλευε για αρκετό καιρό. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Jean-Marc Vallee δήλωσε σχετικά με τον ρόλο: ”Δεν ξέρω τον Leto. Ο Jared δεν μου έδειξε ποτέ τον εαυτό του”.

O ίδιος τα κάνει όλα και συμφέρει καθώς εκτός από ηθοποιός είναι και ο τραγουδιστής των 30 Seconds to Mars. Τα αδέρφια Leto, o Jared και ο Shannon έπαιζαν μαζί μουσική από την παιδική τους ηλικία και το 1998 αποφάσισαν να το επισημοποιήσουν φτιάχνοντας την μπάντα που μετράει φέτος δεκαεφτά χρόνια και έχει κυκλοφορήσει τέσσερις επιτυχημένους δίσκους.

Παραδόξως ο ηθοποιός έχει δηλώσει ότι έχει κάνει καραόκε μόνο μια φορά στη ζωή του. ”Η Courtney Love με σήκωσε στη σκηνή μπροστά σε πεντακόσια άτομα σε κάποιο γάμο. Ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο ”πράσινος” Leto (όχι ο Sebastian)

 

Ο Jared Leto εκτός από αναγνωρισμένος ηθοποιός είναι και ακτιβιστής. Υπερασπίζεται τα ζώα και το περιβάλλον. Είναι χορτοφάγος και τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να πάρει βάρος για το ρόλο του Joker. Το πώς θα το καταφέρει ακολουθώντας τον χορτοφαγικό δρόμο μόνο εκείνος ξέρει.

 

Φήμες λένε πως ο Ryan Gosling ήταν ο πρώτος υποψήφιος για το ρόλο του Joker στο ‘Suicide Squad’ αλλά η άρνησή του έστρεψε το ενδιαφέρον στο πρόσωπο του Leto. Εκείνο το οποίο έκανε τον Jared Leto να δεχτεί το ρόλο είναι το βάθος αυτού του χαρακτήρα καθώς και η πέραση των κόμικ σήμερα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως με όλη αυτή τη συζήτηση γύρω από αυτό τον ρόλο οι παραγωγοί της ταινίας δεν χρειάζεται να ξοδέψουν τα λεφτά τους στις διαφημιστικές. Ο Jared Leto στα καλύτερά του, το Όσκαρ και η δήλωσή του περί ‘όμορφης καταστροφής’ του Joker κάνουν την αναμονή ακόμα μεγαλύτερη.