ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

O Michael Madsen τα κάνει όλα για το μεροκάματο

Στα 57 του ο 'νυν και αεί' Mr Blonde είναι και πάλι επίκαιρος, λόγω της συμμετοχής του στο The Hateful Eight. Εύγε στον θείο Quentin που, για άλλη μια φορά, τον βοήθησε να ταΐσει τους έξι γιους του.

‘Είχα να μιλήσω με τον Quentin για πάνω από ένα χρόνο. Με φώναξε, πήγα σπίτι του, διάβασα πέντε γραμμές διαλόγου και μου είπε ‘Οκ, τα λέμε το Δεκέμβριο στο set’. Έτσι απλά ο Michael πήρε τον ρόλο του λιγομίλητου Joe Cage. Όπως έτσι απλά είχε πάρει τον ρόλο του ‘πονάει αυτί, κόβει αυτί’ Mr Blonde στο Reservoir Dogs, την πρώτη τους συνεργασία που του άλλαξε τη ζωή (‘Ήθελα τον ρόλο του Mr. Pink γιατί είχε περισσότερες σκηνές με τον Kaitel. Αλλά ο Quentin μου είπε ή Mr Blonde ή τίποτα’).

 

Ακόμη και αν ο ίδιος, επιβλητικός (βλέπε 1,88 εκατοστά συν ότι του δίνουν οι καουμπόικες μπότες που φοράει συνεχώς) και με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή του (σταμάτησε να καπνίζει μόλις πέρυσι) , ενίοτε ‘γκρινιάζει’ ότι κανείς δεν θυμάται ότι υπήρξε επίσης ο πατέρας στο Free Willy (καθώς, θυμίζω, και ο γεμάτος κατανόηση σύντροφος της Susan Sarandon στο Thelma & Louise).

 

Εννοείται πως ο Madsen, στο The Hateful Eight, είναι φανταστικός. Όπως είναι σε οτιδήποτε γυρίζει μαζί με τον Quentin. Όσον αφορά την υπόλοιπη ‘σαβούρα’ που επιμένει να μας σερβίρει (βλέπε 245 credits στο imdb και συνεχίζει ακάθεκτος), ο ίδιος είναι φουλ συνειδητοποιημένος. Το ίδιο οφείλουμε, λοιπόν, να είμαστε και εμείς.

 

 

Ναι, είναι αλήθεια. Ο γέννημα θρέμμα Σικάγο, γιος πυροσβέστη (‘Ο πατέρας μου δεν θεωρούσε ιδιαίτερα αρρενωπό ή αξιοπρεπές τον τρόπο που βγάζω το ψωμί μου’) , αδελφός της Virginia, μηχανόβιος, κλέφτης αυτοκινήτων και προστατευόμενος του John Malkovich, έχει παίξει σε τρεις ταινίες του Tarantino (ήταν και στο Kill Bill-Ο Tarantino τον ήθελε και για τον ρόλο του Travolta στο Pulp Fiction, αλλά έκανε πρόβες για την επική πατάτα Wyatt Earp του Kevin Kostner), σε μια ταινία James Bond και σε αρκετά αξιοπρεπή πράγματα όπως π.χ. το Donnie Brasco.

 

 

Επίσης, πριν μερικά χρόνια και μετά από μια πτώχευση λόγω διαζυγίου (πλέον έχει ένα ‘κουμπαρά’ γεμάτο 4 εκ. δολάρια και έχει ξεπληρώσει τα χρέη του σε Tarantino και Brosnan, που του δάνεισαν λεφτά για να ζήσει και να πληρώσει τους δικηγόρους), κατάφερε να πετύχει αυτό που ονειρευόταν πιτσιρικάς.

Την εποχή δηλαδή που, όταν είχε πρωτοέλθει στο Los Angeles και έπαιζε ρολάκια σε σειρές τύπου St Elsewhere, Miami Vice, Cagney & Lacey και Quantum Leap, καβάλαγε -μετά τη βάρδια του στο βενζινάδικο- κάθε βράδυ τη Harley του, πήγαινε στο Malibu και ονειρευόταν κάποια εποχή να ζει και εκείνος εδώ (δείτε τον εδώ την πρώτη φορά που έπαιξε ένα ψυχοπαθή, στο  Cagney and Lacey)

 

Και αυτό χωρίς ποτέ να κάνει δημόσιες σχέσεις, να βγει σε περιοδικά ή να δώσει ιδιαίτερα πολλές συνεντεύξεις.

 

 

Με άλλα λόγια ο Madsen δεν δείχνει μόνο κάργα σκ@τόφατσα αλλά είναι. Ίδια κατηγορία με τον Mickey Rourke. Ένας, όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά ‘πρωταγωνιστής παγιδευμένος στο σώμα ενός κακοποιού’

 

 

Πλέον, πέρα από ότι έχει σχέση με τον Tarantino, τα πάει μια χαρά. Παίζει τον υπερ-ήρωα στο Powers, εκφωνεί ντοκιμαντέρ για το National Geographic channel, έχει βγάλει μια σειρά από καυτερές σάλτσες με ταιριαστό τίτλο American Badass, ξυλοφορτώνει τον Justin Bieber σε videoclip (που να αγιάσει το χέρι του) και, φυσικά, ασχολείται ενεργά με αυτό που πραγματικά του αρέσει, το να γράφει δηλαδή ποίηση.

 

Καλή, hardcore ποίηση (για την οποία ο Dennis Hopper έλεγε τα καλύτερα), συνήθως πάνω σε σπιρτόκουτα και χαρτοπετσέτες. Ευτυχώς που κάποτε, όταν είχε μετακομίσει στο New Mexico και δεν μπορούσε να βρει ξύλα για το τζάκι, δεν τον άφησε η τότε γκόμενά του να τα κάψει όλα (επίσης, θυμίζω, ήταν αυτός με τον οποίο η Elizabeth Hurley κεράτωνε συστηματικά τον Hugh Grant)