Menelaos Myrillas / SOOC
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ρόκο Σιφρέντι βλέπει τις ταινίες του μαζί με τα παιδιά του

Μιλήσαμε με τον θρύλο του πορνό, για την ερωτική βιομηχανία, το σεξ στο διαδίκτυο, αλλά και τη ζωή του πίσω από τις κάμερες.

Τα φετινά Παγκόσμια Βραβεία Ερωτικού Κινηματογράφου που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από την πραγματοποίηση του ονείρου του Δημήτρη Σειρηνάκη, έφεραν έναν μεγάλο σταρ στην Αθήνα. Ο λόγος για τον Ρόκο Σιφρέντι, τον ζωντανό θρύλο των ερωτικών ταινιών, ο οποίος πλέον έχει αφήσει πίσω του το ρόλο του ηθοποιού και να έχει αναλάβει αυτόν του σκηνοθέτη.

Για τον Ιταλό πορνοστάρ που γεννήθηκε με το όνομα Ρόκο Τάνο, αλλά έγινε γνωστός σε όλη την υφήλιο ως Ρόκο Σιφρέντι, δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες συστάσεις. Ας μην κρυβόμαστε, όλο και κάποια από τις πάνω από 1500 ταινίες του θα έχεις δει. Έστω αποσπάσματα.

Menelaos Myrillas / SOOC

(Φωτογραφίες: Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC)

Όπως αναφέρει και ο ίδιος στο αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ που γυρίστε προ διετίας, έχει κάνει σεξ με σχεδόν 5.000 γυναίκες. Και στην περίπτωσή του δεν είναι υπερβολή. Υπάρχουν, άλλωστε ντοκουμέντα. Έχοντας πλέον πατήσει τα 54 χρόνια ζωής, νιώθει αλλαγμένος και ρίχνει το βάρος και την προσοχή του στην οικογένεια. Αυτή που τόσο του έλειψε κατά τη διάρκεια της 30ετούς καριέρας του. Το οξύμωρο της υπόθεσης, βέβαια, είναι πως τα 25 τελευταία χρόνια παραμένει παντρεμένος με την πανέμορφη Ρόζα Καρατσιόλο, με την οποία έχουν δυο γιους, τον Λορέντσο και τον Λεονάρντο.

Εμείς καθίσαμε για λίγο στον καναπέ μαζί με τον Ρόκο και τη σύζυγό του και εκείνος δεν ήταν αρνητικός στην κουβέντα. Ίσα ίσα, λατρεύει να μιλάει και να δίνει συνεντεύξεις, προωθώντας το επάγγελμά του με κάθε τρόπο. “Είναι πολύ σπουδαίο αυτό που γίνεται, προκειμένου να ‘ανοίξει’ η βιομηχανία μας στην χώρα σας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα μοιάζει πολύ με την Ιταλία. Είναι αρκετά δύσκολο για τον απλό κόσμο να καταλάβει τι κάνουμε ως επάγγελμα”.

Menelaos Myrillas / SOOC

“Το κοινό πρέπει να ωριμάσει και να βγει μπροστά. Καλώς ή κακώς, το πορνό είναι αυτό που προβάλλεται περισσότερο σε όλο τον κόσμο. Όλοι βλέπουν, δεν χρειάζεται να υποκρινόμαστε. Αν και μας αρέσει να το κάνουμε. Ο κύριος στόχος μας, εμάς που βρισκόμαστε στην ερωτική βιομηχανία είναι να πείσουμε τον κόσμο, ότι κάνουμε ό,τι ακριβώς κάνουν στους άλλους τομείς. Όπως για παράδειγμα υπάρχουν άνθρωποι που γυρίζουν κωμικές ή δραματικές ταινίες, έτσι κι εμείς κάνουμε σεξ και γυρίζουμε μια ταινία. Το σημαντικό, ωστόσο, είναι να είσα καλός σε αυτό που κάνεις, να είσαι επαγγελματίας. Δεν θέλουμε αυτοσχεδιασμούς, χρειαζόμαστε σενάριο, κάμερες, φώτα, γι’ αυτό και πιστεύω, ναι, ότι είναι ένα ακόμη επάγγελμα, όπως τόσα άλλα”.

Γνωρίζουμε τον Ρόκο Σιφρέντι ως επαγγελματία πορνοστάρ. Πώς γίνεται, όμως, να παραμένει τόσα χρόνια παντρεμένος με τη σύζυγό του και να έχει μια φυσιολογική οικογενειακή ζωή; Είναι δυνατόν; “Είναι δύσκολο, αλλά μπορείς να τα συνδυάσεις. Προσωπικά, είμαι 50% με την οικογένειά μου και 50% στην δουλειά μου. Παλαιότερα ήμουν μπερδεμένος. Δεν μπορούσα να χωρέσω στο κεφάλι το πώς γίνεται να κάνω σεξ με άλλες γυναίκες και να έχω και οικογένεια. Πλέον είμαι πλήρως συνειδητοποιημένος και το ίδιο είναι και η γυναίκα μου και τα παιδιά μου”.

Menelaos Myrillas / SOOC

ΟΚ, αφού μου έδωσε την πάσα, δεν μπορούσα να μην τον ρωτήσω πώς εξήγησε στα παιδιά του τι επάγγελμα κάνει. “Μου ήταν αρκετά εύκολο. Όταν έφτασαν σε μια ηλικία που καταλάβαιναν τι είναι το σεξ, τους το εξήγησα. Τους έβαλα να δουν και ταινίες και τους μίλησα για το τι κάνει ο μπαμπάς τους. Τώρα, έχω ένα μεγάλο στούντιο στη Βουδαπέστη και τα παιδιά έρχονται στα γυρίσματα των ταινιών και με βοηθούν. Είμαι μια οικογένεια, αλλά και μια ομάδα που βγάζει χρήματα από την ερωτική βιομηχανία. Δεν είναι κακό”.

Το διαδίκτυο έδωσε απλόχερα σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να παρακολουθεί ταινίες πορνό δωρεάν, οποιαδήποτε στιγμή. Αλήθεια, πόσο επηρέασε το χώρο του; “Τα άλλαξε όλα τα διαδίκτυο. Ξεκάθαρα. Και με θετικό και με αρνητικό πρόσημο. Όσον αφορά τα θετικά, όλοι, σε όλο τον κόσμο μας έμαθαν και είδαν τις ταινίες μας. Ακόμη κι αν δεν έχεις χρήματα, μπορείς να δεις τα πάντα στο διαδίκτυο. Ωστόσο, αν μιλήσουμε για λεφτά, ναι, σκότωσε τη βιομηχανία γιατί πλέον το σεξ είναι παντού και είναι δωρεάν. Ήταν μεγάλο πλήγμα για εμάς”.

Menelaos Myrillas / SOOC

Όπως τόνισε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης κουβέντας μας (ήταν ο σταρ της βραδιάς, άλλωστε, και όλοι ήθελαν μια φωτογραφία μαζί του) ασχολήθηκε με το σεξ, γιατί ήταν αυτό που ήθελε από τα 9 του, όταν και ένιωσε για πρώτη φορά αυτό το ισχυρό ερέθισμα. Από τότε τον κυρίευσε και δεν μπορούσε να σκεφτεί τίποτε άλλο.

Σήμερα, θέλει να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση και την εμπειρία του στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την ερωτική βιομηχανία. “Έχω ανοίξει μια ακαδημία σεξ, πλέον, και κάνουμε έξι-εφτά σεμινάρια κάθε καλοκαίρι. Την ξεκίνησα γιατί πολλοί φανς με ρωτούσαν συνεχώς πώς θα μπορούσαν να γίνουν κι εκείνοι επαγγελματίες πορνοστάρς. Έτσι τους είπα ‘ελάτε να σας δείξω’. Για αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με αυτόν τον τομέα, χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας. Πώς θα γίνει αυτό αν δεν μας δείξει κάποιος τον τρόπο; Γι’ αυτό και το έκανα.

Menelaos Myrillas / SOOC

Κλείνοντας την κουβέντα μας γύρισε ενστικτωδώς το βλέμμα του στη σύζυγό του που καθόταν δίπλα. Της χαμογέλασε και κοιτώντας με ξανά μου είπε πως “όλα τα οφείλω σε εκείνη. Δεν με ζηλεύει και με αφήνει να κάνω πράξη αυτό που αγαπώ”. Σίγουρα, το δυσκολότερο κομμάτι της υπόθεσης το έχει επωμιστεί η Ρόζα. Πόσες άραγε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο; Πόσες θα άντεχαν τον Ρόκο δίπλα τους τόσα χρόνια; Μάλλον, ούτε ο ίδιος ο Σιφρέντι, απ’ ότι κατάλαβα.