ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Οι Vegas και το εγχειρίδιο του solo άνδρα

Χωρίς τη Μελίνα αλλά με πολλή όρεξη για κουβέντα, οι Zeraw και DJ Airth, μίλησαν στο Oneman για μία ζωή “solo”.

Βλέποντας το video clip για το νέο τραγούδι με τίτλο “Solo”, θα σου έρθουν λογικά στο μυαλό εικόνες από δικούς σου τσακωμούς με την κοπέλα ή το αγόρι σου. Από δικά σου περιστατικά που είτε οδήγησαν στο να μείνεις solo είτε θωράκισαν τη σχέση ακόμα περισσότερο για ένα κοινό μέλλον. Το να μιλήσουμε λοιπόν για τους Vegas για τη μουσική τους, τα νέα τους τραγούδια και όλα όσα έχουμε συνηθίσει βαρεθεί να διαβάζουμε, θελήσαμε να μιλήσουμε με τους άνδρες της παρέας για εκείνη τη φάση στη ζωή ενός άνδρα στην οποία μένει μόνος. Κατά τους Vegas, “Solo”.

 

Γιατί αν είναι κάτι με το οποίος κάθε άνδρας μπορεί να ταυτιστεί, είναι μία περίοδος μοναξιάς. Μία περίοδος στην οποία είσαι μόνος και είτε κάθεσαι και κλαις χωρισμένος τη μοίρα σου είτε αφοσιώνεσαι στους κολλητούς σου και βάζεις μπροστά για νέους έρωτες. Σε μία από τις πιο ωραίες κουβέντες που έχω κάνει με τα παιδιά, όπως θα δεις παρακάτω, μιλήσαμε για έρωτες, για χωρισμούς και για τη μέθοδο Terminator.

 

Με τα δικά τους λόγια λοιπόν, οι Zeraw και DJ Airth, από τους Vegas. Αφού σημειώσω ότι το συγκρότημα αυτή την περιοδο εμφανίζεται στο ΘΕΑ με την Δέσποινα Βανδή και τον Στέλιο Ρόκκο καθε Παρασκευή και Σάββατο.

Για το πόσο απέχει ο τσακωμός που βλέπουμε στο video clip του Solo από το να πάρεις πράγματι την απόφαση να χωρίσεις

Ζeraw: Νομίζω κάπως έτσι ξεκινάει ο χωρισμός. Άγριοι τσακωμοί, φωνές και αν το σκεφτούν και οι δύο ώριμα, συνήθως καταλαβαίνουν ότι από το να ζουν έτσι, είναι καλύτερο να χωρίσουν. Από το να κακοποιεί ο ένας τον άλλον συναισθηματικά, καλύτερο είναι καμιά φορά να χωρίζουν οι δρόμοι.

Αirth: Όταν έχεις μια μακροχρόνια σχέση, η απόφαση να χωρίσεις δεν παίρνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Ειδικά αν υπάρχει αγάπη. Κάποια στιγμή φεύγει ο έρωτας και μένει η ανθρώπινη αγάπη. Είναι δύσκολο να χωρίσεις μια τέτοια σχέση. Μπορεί να έχεις χωρίσει ουσιαστικά πολύ νωρίτερα κι απλά λόγω σεβασμού ή αγάπης να αργήσεις να αποφασίσεις και να το πεις. Πολλές φορές κάποιος θα επιλέξει να δείξει ένα σημάδι. Είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτό. Για μένα πρέπει να το ξεκαθαρίσεις μέσα σου και να πας να το πεις.

Ζ: Υπάρχουν και πολλοί που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν σε μια σχέση που μπορεί να έχει κάνει τον κύκλο της.

Για την πεποίθηση ότι ο άντρας προτιμά να είναι solo

Z: Είναι λανθασμένη εντύπωση. Εγώ πιστεύω ότι ο άντρας είναι πολύ πιο ρομαντικός, πολύ πιο της σχέσης. Σε κάθε γυναίκα που μου κατηγορεί τους άντρες, απαντώ ότι υπήρχε πάντα μια γυναίκα που έκανε έναν άνδρα να φέρεται έτσι. Ο άντρας επιζητά τη σχέση και τη συντροφικότητα. Το μόνο που είναι λίγο πιο δύσκολο είναι να είσαι και φίλος με την κοπέλα σου. Γι’ αυτό έχεις τους κολλητούς σου.

A: Φίλοι κι εραστές. Αυτή είναι η ιδανική σχέση.

 

Για τον άνδρα που γυρνάει πάντα στους κολλητούς του όταν είσαι solo

Ζ: Ε ναι. Κάποιοι ξεχνάνε τους φίλους τους όταν είναι σε σχέση. Κι όταν τελειώσει η σχέση, γυρνάνε πίσω κλαίγοντας. Δεν τους παρεξηγείς ποτέ. Αν τους αγαπάς, τους συγχωρείς.

Α: Με κάλυψε ο Zeraw γιατί την πέταξε και την σπόντα του.

Για το πώς χωρίζεις ιδανικά

Α: Με ειλικρίνεια. Κυρίως απέναντι στον εαυτό σου. Πρέπει πρώτα να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, να έχεις βρει τι φταίει που σε έχει κάνει να απομακρυνθείς και μετά να βρεις τρόπο να πεις σε εκείνη που αγαπάς αυτό που νιώθεις.

Ζ: Νομίζω δεν υπάρχει φόρμουλα. Μπορεί να αποφασίσεις να το πεις με τη μία. Αλλά δεν γίνεται πολλές φορές να το πεις απότομα. Αν δεις τον άλλον να γίνεται ράκος μπροστά σου, καμιά φορά λυγίζεις και δεν το κάνεις. Γι’ αυτό σου λέω ότι δεν υπάρχουν φόρμουλες. Η ειλικρίνεια είναι ό,τι καλύτερο αλλά πολλές φορές είναι δύσκολη.

 

Για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεχάσεις μια πρώην

Ζ: Να βρεις μια καλύτερη.

Α: Είχα χωρίσει πριν χρόνια με μια κοπέλα και ήμουν φοβερά κολλημένος. Μου λέει λοιπόν ένας φίλος μου το παράδειγμα του Terminator. Μου λέει: “Το Terminator το έχεις δει; Ναι. Το Terminator 2 το έχεις δει; Ο καινούριος Terminator δεν ήταν πολύ πιο γαμάτος από τον παλιό; Ε κάπως έτσι θα κάνεις και με τις γυναίκες. Θα βρίσκεις πάντα το ανανεωμένο μοντέλο εκείνου που είχες”. Είναι τεράστια η διαφορά.

Ζ: Αν η πρώην κάλυπτε το 70% των αναγκών σου, όλες οι επόμενες συγκρίνονται με το 70% αυτό. Όταν φτάσεις σε μία που θα πληρεί το 72%, πέφτεις με τα μούτρα εκεί.

Για το αν υπάρχει ηλικία που λες ότι πρέπει να σοβαρευτείς

Z: Για μένα είναι διαφορετικό. Ήμουν παντρεμένος, έχω παιδιά. Οπότε από τη μία μου αρέσει η προοπτική μιας σχέσης να μου καλύψεις τις συναισθηματικές ανάγκες μου αλλά από την άλλη δεν φοβάμαι και να μείνω μόνος μου. Έχω ζήσει την φάση της οικογένειας. Το επίκεντρο της ζωής μου αυτή τη στιγμή είναι τα παιδιά μου. Δεν μπορώ να εναποθέσω όλο τον εαυτό μου σε μία γυναίκα. Όλο μου το είναι ανήκει στα παιδιά μου. Έχω δύο κορίτσια που τα αγαπάω και με αγαπάνε.

A: Ο Zeraw τον έκανε τον κύκλο του αυτόν. Εγώ θα επιμείνω στο ότι δεν θέλω να μπαίνω σε λογική του τι πρέπει να κάνω. Μ’ αρέσει τα πράγματα να έρχονται φυσικά. Πιστεύω πάρα πολύ στον κεραυνοβόλο έρωτα. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτό το πράγμα και έτσι λειτουργώ. Έχω κάνει το λάθος να θέσω τον εαυτό μου σε λειτουργία “πρέπει να ερωτευτείς” και δεν πήγε καλά.

Ζ: Εγώ από την άλλη έχω μπει σε δίλημμα τον τελευταίο καιρό. Να παντρευτείς έναν άνθρωπο από κεραυνοβόλο έρωτα ή να παντρευτείς έναν άνθρωπο από συμβατότητα; Αν θυμάσαι, παλιά οι γάμοι κρατούσαν περισσότερο. Περισσότερο από τους γάμους από έρωτα.

Α: Μεγάλε, μιλάς αφού το έχεις κάνει.

Z: Εγώ από κεραυνοβόλο έρωτα παντρεύτηκα. Αν υπήρχε συμβατότητα, μήπως θα άλλαζε το πράγμα;

Α: Άσε μας κι εμάς να το κάνουμε το λάθος.

 

Για το αν, όταν δεσμεύεσαι, κυριαρχεί ο φόβος του να μην είσαι ποτέ ξανά solo

A: Αν πληροί τις ανάγκες η κοπέλα, δεν μπαίνεις καν σε αυτή τη διαδικασία. Δεν περνάει από το μυαλό σου.

Ζ: Το θέμα είναι να μην καταπιέζεσαι. Πρέπει να είσαι σε μια σχέση επειδή γουστάρεις να είσαι σε μια σχέση. Επειδή περνάς καλά. Αν υπάρχουν όλα αυτά, δεν το σκέφτεσαι καν. Αντιθέτως, με αυτή τη γυναίκα μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα γιατί αυτή θα γίνει το φιλαράκι σου, το κολλητάρι σου, η ζωή σου όλη.

Α: Για μένα είναι πολύ σημαντικό πώς θα στήσεις τις βάσεις μια σχέσης, πώς θα φτιάξεις τα θεμέλια. Αν στηθούν σωστά, το πράγμα ρολάρει μόνο του. Αν ξεκινήσεις λάθος, που οι περισσότεροι λάθος ξεκινάνε, χάνεις. Είναι σαν ένα σπίτι. Αν τα θεμέλια του σπιτιού είναι γερά, το σπίτι είναι μια χαρά.

Ζ: Το παγκόσμιο όνειρο δεν είναι αυτό; Να βρεις έναν άνθρωπο να περάσεις τη ζωή σου μαζί του. Αρκεί να πληροί τις δικές σου ανάγκες και προϋποθέσεις. Αυτό το 70%.

Α: Ναι, αλλά να είσαι κι εσύ σε φάση και ψυχολογία να δώσεις ευκαιρία στον άνθρωπο που είναι απέναντί σου να σου το αποκαλύψει αυτό το 70%. Πολλές φορές δεν δίνεις καν την ευκαιρία.

Για το αν είναι πιο ωραίος τύπος αυτός που είναι solo και θέλει να το ζήσει ή εκείνος που είναι solo αλλά επιζητά τη δέσμευση

A: Εγώ γουστάρω τον τύπο που κάνει αυτό που θέλει και νιώθει εκείνη τη στιγμή. Πρέπει όλα να έρχονται πολύ φυσικά στη ζωή σου. Χωρίς να παλεύεις για το ένα ή το άλλο. Το χειρότερο είναι να πιέζεις τον εαυτό σου να ερωτευτείς.

Για το πότε είναι πιο δημιουργικοί. Χωρισμένοι ή σε σχέση

Ζ: Εγώ χωρισμένος. Σε περιόδους χωρισμούς έχω γράψει πολύ ωραίους στίχους. Είτε χωρισμού είτε αγάπης. Με κάνουν δημιουργικό επειδή είναι πολλά εκείνα που έχω μέσα μου. Έχω ζήσει χωρισμό να είμαι στη μεριά εκείνου που πονούσε, εκείνου που ήθελε να μείνει στη σχέση. Και για να καταπνίξω τα συναισθήματα αυτά δούλευα περισσότερο. Ενώ όταν είμαι σε σχέση, γίνομαι πιο οκνηρός, απολαμβάνω τη σχέση μου.

Α: Εγώ σε σχέση. Με αποσυντονίζουν οι χωρισμοί.

Για το αν είναι πιο δύσκολο σε αυτή τη δουλειά να είσαι σε σχέση

Α: Ναι

Ζ: Ναι, είναι πιο δύσκολο γιατί πολλά κορίτσια δεν ξεκινάνε καν να μπουν σε διαδικασία να είναι μαζί σου. Κι αυτό γιατί υπάρχει ο μύθος ότι εμείς με το που κουνήσουμε το δάχτυλό μας βρίσκουμε και κάποια. Από την άλλη δεν σκέφτονται ότι ακριβώς επειδή είμαστε ας το πούμε “γνωστοί”, οι άλλες δεν έρχονται.

Α: Ήταν πιο εύκολο όταν δεν μας ήξερε άνθρωπος. Και να κάνουμε καμάκι και όλα. Ήμασταν πιο απαλευθερωμένοι. Τώρα έχει μια εικόνα ο άλλος για εσένα, δεν μπορείς να την καταστρέψεις.

Z: Αυτή η άτιμη η εικόνα. Υπάρχουν στιγμές που λες να πας να μιλήσεις σε κάποια και φοβάσαι ότι την επόμενη ημέρα θα γράφει για εσένα δημόσια ότι είσαι πέφτουλας.

 

Για το αν η showbiz τους θέλει solo ή σε σχέση

Z: Το Hollywood παλιότερα ήθελε τον άνδρα να είναι εργένης και ποθητός. Αυτό στη σύγχρονη κοινωνία έχει καταργηθεί. Ο ποθητός νομίζω είναι τώρα πια ο δεσμευμένος. Κι αν είναι παντρεμένος με παιδιά, ακόμα περισσότερο. Οι γυναίκες θέλουν να βρουν κι εκείνες τον ιππότη τους. Εξιδανικεύουν εκείνον που το έχει αυτό. Είδατε να πέφτει το πόσο θέλουν οι γυναίκες τον Ρουβά από τότε που έκανε παιδιά;

A: Καλά. Εγώ νομίζω ότι μας θέλει φρεσκοχωρισμένους. Να υπάρχει ίντριγκα, να είναι reality η υπόθεση.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μάρκου