ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ryan Lochte, ο πιο ηλίθιος Ολυμπιονίκης όλων των εποχών

H εκπληκτική μίμηση που του έκανε o Fallon στα MTV VΜΑs μας έδωσε την αφορμή να μιλήσουμε ξανά για τον All-American bro που αποδεικνύει ότι το χλώριο της πισίνας βλάπτει σοβαρά κάποιους εγκεφάλους.

Τα δώδεκα Ολυμπιακά μετάλλια του σε τέσσερις διαδοχικές Ολυμπιάδες, ένας άθλος που τον φέρνει στη δεύτερη θέση σε συνολική ‘συγκομιδή’, πίσω μόνο από τον Michael Phelps, εμπνέουν τον απόλυτο σεβασμό. Ο άνθρωπος, όμως, πίσω από τον Ολυμπιονίκη, μάλλον όχι.

Κάτι που απέδειξε περίτρανα και στους Ολυμπιακούς του Ρίο όταν βγήκε και δήλωσε ψέματα ότι φρουροί ασφαλείας του έβαλαν ένα όπλο στο κεφάλι και τον λήστεψαν, αυτόν και τρεις συναθλητές του. Η διάψευση, ότι δηλαδή στην πραγματικότητα απλώς, όντας μεθυσμένοι, έκαναν γης μαδιάμ την τουαλέτα του βενζινάδικου και οι φρουροί τους έπιασαν και ήθελαν αποζημίωση, ήρθε από μια κάμερα ασφαλείας.

 

Ο ίδιος πόσταρε μια δήλωση μετάνοιας που του έγραψαν οι δικηγόροι του. Και το όλο επεισόδιο θα καταλήξει να του στοιχίσει κυριολεκτικά δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε χαμένες συμφωνίες με σπόνσορες. Κάτι με το οποίο, όπως είπε ‘θα πρέπει να μάθω να ζω’.

 

Άλλη μια αποτυχία για τον απόφοιτο Sports Management του πανεπιστημίου της Φλόριντα που κάποτε προσπάθησε να πάρει το copywright στην αγαπημένη του φράση, jeah. Τι εννοείς γιατί; Επειδή εννοείται πως ένας τέτοιος τύπος, φτιαγμένος για να είναι No2 σε αδελφότητες κολεγίων, θα είχε σίγουρα την δική του φράση.

 

Τουλάχιστον πρόλαβε, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, να κλείσει το ντιλ που τον θέλει να εμφανίζεται στο Dancing with the Stars. Κάτι που είχε όνειρο ήδη από το 2012. Και μάλιστα πριν αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί /τον κατεδαφίσει ο John Oliver μέσα σε ένα τρίλεπτο. Εκεί που δικαίως τον αποκάλεσε -μεταξύ άλλων- τον αγαπημένο μας ‘Αμερικάνικο ηλίθιο’.

 

Αν και ο Ryan δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα με κανενός τύπου δημοσιότητα. Απόδειξη ότι, πριν από κάποια χρόνια, δέχθηκε να παίξει τον sex idiot στο 30 Rock.

 

Ενώ κατά καιρούς έχει διακωμωδήσει την δημόσια εικόνα του και σε διαδοχικές εμφανίσεις σε σκετσάκια του funny or die.

 

Ναι, προφανώς και είναι φουλ ρατσιστικό να αποκαλείς κάποιον χαζό. Όμως o Ryan φροντίζει να το αποδυκνύει σε κάθε, μα κάθε, διαδοχική του συνέντευξη. Ή, αν προτιμάς να είμαστε πιο politically correct, κάθε φορά που του βάζεις μια κάμερα μπροστά στη μούρη μοιάζει να παύει να έχει την ικανότητα να αρθρώσει μια κανονική πρόταση.

 

Από την άλλη, πλέον, όλο αυτό είναι και κάτι σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Οι άνθρωποι λύνονται στα γέλια όταν τον βλέπουν. Ακόμη και αν δεν πει κάτι ιδιαιτέρως αστείο, όπως η συγκεκριμένη παρουσιάστρια, την εποχή, πίσω στο 2013, που προωθούσε το reality του με τίτλο ‘What would Ryan Lochte Do’.

 

Η οποία, ωστόσο, επισημαίνει ότι το παλικάρι, στα 32 του πλέον, μοιάζει σαν αρχαίος Έλληνας θεός. Ο λόγος δηλαδή που οι γυναίκες γελάνε απλώς μαζί του (αλλά δεν έχουν πρόβλημα να τον ‘χρησιμοποιήσουν’) και δεν τον κράζουν non stop για το πόσο αφάνταστα και απέραντα bro παραμένει.

Ενώ προφανώς και του έχουν κάνει μεγάλη ζημιά και τα meme με την γιγάντια πάρτη του που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια.

To ερώτημα, ωστόσο, που με έκανε να ασχοληθώ μαζί του, παραμένει. Ένας ηλίθιος το ξέρει ότι είναι ηλίθιος; Και, αν δεν το ξέρει, δεν τον πιστεύει ή δεν τον νοιάζει, όπως συμβαίνει μάλλον με τον Ryan, τότε συνεχίζει να έχει πλάκα να ασχολείσαι μαζί του; Επίσης πως γίνεται ένας τέτοιος άνθρωπος να κερδίζει 12 μετάλλια; Δεν υποτιμά αυτό το όλο πνεύμα των Αγώνων; OK, το ξέρω. Ψιλά γράμματα και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Στην τελική, μισή ντροπή δική του που δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει γύρω του και μισή δική μας που τον χρησιμοποιούμε ως σημαιοφόρο της All-American ηλιθιότητας.