OPINIONS

Ελεονώρα, γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα

Μια δημοσιογράφος του ONEMAN διαφωνεί κάθετα με την πορεία της καριέρας της Ελεονώρας Μελέτη και της ζητά να γυρίσει στο επίκεντρο της σόουμπιζ.

Η Ελεωνόρα Μελέτη δεν ήταν και δεν έγινε ποτέ το κλασικό κορίτσι της σόομπιζ. Όσο κι αν προσπάθησαν τότε στον ΑΝΤ1, όσο παρουσίαζε τον Πρωινό Καφέ, να δημιουργήσουν μία Barbie, ένα υποκατάστατο της Μενεγάκη, η Ελεονώρα με τον πληθωρικό της χαρακτήρα, την προσωπικότητά της, αντιστάθηκε σθεναρά.

Γι’ αυτό μου άρεσε πάντα. Γιατί ήταν ένα αγρίμι μέσα της που για κάποιο περίεργο λόγο έπρεπε να ‘κουμπώσει’ πάνω στις απαιτήσεις της ελληνικής τηλεόρασης για να μπορέσει να παραμείνει. Αντί να ‘κουμπώσει’ η τηλεόραση πάνω της, που αυτό θα ήταν το σωστό.

Όταν βρίσκονται στο δρόμο σου κορίτσια που δεν έχουν ως πρώτο μέλημα τα extension και τις τρέσες, αυτά τα κορίτσια τα ξεχωρίζεις και δεν τα παραγκωνίζεις.

Σε μία όμως ελληνική τηλεόραση που αποθεώνει την ομορφιά και μόνο αυτή, που αν τυγχάνει να έχεις και λίγο μυαλό, δυστυχώς αυτό αποτελεί μειονέκτημα, ο δρόμος που έπρεπε να διανύσει η Ελεονώρα ήταν μεγάλος και δύσκολος. Πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα, καλλιστεία, ενώ κατά βάθος θα ήθελε να πάρει τη σανίδα της και να καβαλήσει τα άγρια κύματα, σαν ένα άλλο, κορίτσι στον ήλιο.

Η Ελεονώρα τα έβαλε με τα θηρία. πάλεψε με τηλεκριτικούς που την κατηγορούσαν ότι αντέγραφε την Ελένη, χόρεψε τσιφτετέλι και ‘πέταξε’ έξω μπούτι και στήθος, όπως επέβαλλαν τα παλιά καλά πρωινάδικα. Ξαφνικά μια μέρα, μετακομίζει στο Star, κουρεύει το μαλλί αγορέ και πάει για πρωινή ενημερωτική εκπομπή με θέματα lifestyle, απέναντι σε Παπαδάκη, Καμπουράκη, Οικονομέα και Αυτιά.

Αυτή ήταν η στιγμή της, η στιγμή που η Ελεονώρα, δάμασε τα άγρια κύματα μιας απέραντης φουρτουνιασμένης θάλασσας.

Η Ελεονώρα, πιο όμορφη, πιο σέξι και εντυπωσιακή όσο ποτέ, με ένα αγορέ μαλλί που πολλές τότε ζηλέψαμε, αλλά ποτέ δεν τολμήσαμε, γιατί θέλει τεράστια κότσια αυτό το μαλλί (εκτός από καλό κομμωτή), λάμπει στην πρωινή ζώνη, και ενώ σαφώς δεν τρελαίνεται και τόσο για τα gossip θέματα, απελευθερώνεται και παίρνει την εκπομπή όλη πάνω της και επιτέλους την κάνει να ταιριάζει σε εκείνη. Δεν είχε καθόλου σημασία που ξυπνούσε κάθε μέρα στις 4 το πρωί για να προλάβει να πάει στην εκπομπή και να ετοιμαστεί. Κάθε μέρα ήταν πιο φρέσκια και λαμπερή, σαν να ξύπνησε στις 12 το μεσημέρι. Η Ελεονώρα άρχισε επιτέλους να αισθάνεται όμορφα με αυτό που κάνει.

Ήταν τόσο καλή η «Πρωινή Μελέτη» που αποφάσισε το Star, να την ρίξει ακόμα μια φορά στα βαθιά, απέναντι από την Ελένη και την μετακομίζει στη 1 το μεσημέρι. Η Ελεονώρα αυτή την φορά ήταν μελετη-μένη. Δεν φάνηκε να φοβάται ούτε στιγμή, συνέχισε ακάθεκτη αυτό που έκανε χωρίς να τολμήσει πλέον κανείς να μπει στο τρυπάκι να την συγκρίνει με την Μενεγάκη.

 

Η Ελεονώρα βάφει το αγορέ μαλλί της κόκκινο, γίνεται πιο ροκ από ποτέ, ξεκινά θαλάσσια σπορ, κάνει παρέα μόνο με αγόρια και είναι το κορίτσι της tv που έχει περισσότερο πλάκα από όλες.

Κάποια στιγμή οι συνεργασίες φτάνουν σε ένα τέλος, δεν μπορώ να ξέρω τι την οδήγησε να αφήσει το Star και να πάει στο Έpsilon. Σίγουρα θα είχε τους λόγους της. Όμως δεν βλέπω το πρόσωπό της να λάμπει πια. Όσο κι αν έλεγε σε συνεντεύξεις της ότι ήθελε να κάνει αυτό το βήμα και να κάνει αυτήν την εκπομπή, το Hashtag, που της ταιριάζει απόλυτα, εγώ νιώθω ότι κάτι στην συνταγή στράβωσε.

Δεν ξέρω αν περνάει καλά. Μπορεί να μου φταίει και το μαλλί που μάκρυνε, ενώ εγώ την ήθελα πιο ροκ.

Η Ελεωνόρα φαίνεται ξενερωμένη. Όχι απαραίτητα με την επαγγελματική της επιλογή. Φαίνεται ξενερωμένη γενικά από το τοπίο της τηλεόρασης. Με σπουδές, με μεταπτυχιακό και πέντε γλώσσες, να βλέπεις να παίρνουν πρωτοκλασάτες θέσεις σε εκπομπές, άνθρωποι  με καμία απολύτως μόρφωση, μόνο αν είσαι τελείως αναίσθητος, δεν θα σε πειράξει. Εδώ πειράζει τον απλό τηλεθεατή.

Μπορεί να επέλεξε το Epsilon, για να ‘γλιτώσει’ από όλο αυτό το σύστημα και τις δημόσιες σχέσεις των καναλιών, νιώθοντας ότι εκεί θα έχει έναν μανδύα προστασίας από όλα αυτά. Ότι εκεί θα κάνει αυτό που θέλει και θα αποστασιοποιηθεί από τους δήθεν.

Όμως επιμένω, δεν την βλέπω χαρούμενη. Δεν βλέπω πια το κορίτσι εκείνο με την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά. Εγώ, ως απλή τηλεθεάτρια. Που την γουστάρω και μου αρέσει σαν τύπος, που νιώθω ότι έχει πολύ χαβαλέ στην παρέα και μπορεί να είμαι και 100% λάθος. Δεν ξέρω αν βρήκε επαγγελματικά το κόνσεπτ που αναζητούσε, αν αυτό ήθελε να κάνει πάντα. Πιστεύω ότι υπάρχουν ήδη εκπομπές στην τηλεόραση που θα της ταίριαζαν ακόμη καλύτερα.

Θα μπορούσε να κάνει η Ελεονώρα ένα World Party για παράδειγμα, εδώ μπήκε στο στοιχειωμένο κτίριο βραδιάτικα, στον Αμαζόνιο θα δίσταζε;

Ελεονώρα γύρνα πίσω. Κούρεψε το μαλλί αλήτικο αγορέ κι ας σε περνάνε για αγόρι όταν κάνεις surf με τη στολή. Γύρισε στο επίκεντρο της σόουμπιζ και χτύπα από μέσα το σύστημα. Μην αποστασιοποιείσαι. Προσοχή στο κενό ανάμεσα στο τι θέλει η τηλεόραση και στο τι ο τηλεθεατής. Το σύστημα μπορεί να θέλει μόνο bimbo, αλλά ο τηλεθεατής θέλει το αγοροκόριτσό του πίσω.