Το Oneman αναζητά τον επόμενο δημοσιογράφο του

Διάβασε τι χρειάζεται για να είσαι ο επόμενος που θα προστεθεί στην παρέα του Oneman.
SHARES

Την τελευταία φορά που το Oneman αναζήτησε δια αυτής της οδού έναν νέο συνεργάτη, τα αποτελέσματα ήταν άκρως εντυπωσιακά. Περίπου 400 άνθρωποι έστειλαν ένα κείμενο μαζί με το βιογραφικό τους και εμείς είχαμε το δύσκολο έργο να επιλέξουμε εκείνον που θα κέρδιζε μία θέση στην ομάδα. Από αυτή τη διαδικασία, το Oneman κέρδισε τρεις νέους συνεργάτες μέσα σε ένα διάστημα ενός έτους. Και είναι μεγάλη μας χαρά να επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία τώρα, με έναν ειδικότερο αυτή τη φορά σκοπό.

Αυτή τη φορά δεν αναζητούμε απλά έναν δημοσιογράφο. Αναζητούμε κάποιον που να αγαπά την ποπ κουλτούρα, να ζει για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, να θεωρεί την μουσική βασική ανάγκη και να έχει όρεξη να δουλέψει δίπλα μας.

 

Η δουλειά δεν είναι εύκολη, η δουλειά είναι απαιτητική. Αλλά αν ρωτήσεις τον καθέναν από όλους εμάς εδώ στο Oneman αν θα πρέπει να αρπάξεις αυτή την ευκαιρία, όλοι θα σου πουν να το κάνεις και μάλιστα άμεσα. Αυτή τη στιγμή το Oneman βρίσκεται - όπως προλόγισα και πριν δύο μήνες - σε μία δημιουργικη φάση. Σε μία διαδικασία ανανέωσης, νέων ανοιγμάτων και νέων ευκαιριών. Το 2016 το Oneman θα έρθει ακόμα πιο κοντά στην pop κουλτούρα, δημιουργώντας έναν ισχυρό πυρήνα για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τη μουσική, το gaming και κάθε άλλο στοιχείο που περικλείεται σε αυτό τον ορισμό.

Ο άνθρωπος λοιπόν που θα προστεθεί στην ομάδα του Oneman, θα πρέπει:

  • Να έχει καλό κείμενο
  • Να μπορεί να αφιερώσει την καθημερινότητά του/της στο site
  • Να γνωρίζει από social media
  • Να γράφει για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση
  • Να έχει άποψη για τη μουσική και να μην έχει τα βιβλία σκονισμένα στο ράφι

Δεν αναζητούμε κάποιον ο οποίος θα μπορούσε δυνητικά να γράψει και για τον κινηματογράφο ή την τηλεόραση. Αναζητούμε κάποιον που ζει και αναπνέει για την οθόνη και πιστεύει ότι το δικό του στιλ γραφής ταιριάζει στο ύφος και τη θεματολογία του Oneman. Αναζητούμε κάποιον με σφαιρική άποψη για την ποπ κουλτούρα στη χώρα μας και εκτός.

Τέλος, αν ο υποψήφιος έχει γνώσεις video editing, θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα, χωρίς βέβαια αυτό να είναι απαραίτητο.

Τι πρέπει να κάνεις για να συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής;

Να στείλεις ένα email στο info@oneman.gr με:

1) Το CV σου

και σημαντικότερα

2) Ένα αδημοσίευτο κείμενο 600 έως 1500 λέξεων σχετικό με το “The Revenant” ή το "The Hateful Eight". Δεν ζητάμε συγκεκριμένο θέμα για να δώσουμε μια σχετική ελευθερία. Μπορεί να είναι από προφίλ κάποιου ηθοποιού ή του σκηνοθέτη, κάποιο αφιέρωμα, μία άποψη που να αφορά κάποια από τις δύο ταινίες ή ό,τι θεωρεί ο καθένας σχετικό. Σκεφτείτε ότι γράφετε το κείμενο αυτό για να δημοσιευτεί στο Oneman, ακόμα κι αν δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτό που υπόσχομαι εγώ από την πλευρά μου είναι να διαβάσω με προσοχή παρέα με τον Θοδωρή Δημητρόπουλο όλα τα κείμενα που θα σταλούν και να προσπαθήσουμε να επιλέξουμε εκείνα που θα προχωρήσουν στην φάση των συνεντεύξεων.

Το deadline για την παράδοση του κειμένου είναι 10 Φεβρουαρίου.

Καλό γράψιμο

 

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Interviews

Η Βάσω Λασκαράκη δεν είναι το γλυκό κορίτσι της διπλανής πόρτας

Τρώει σαν δυο άντρες. Βρίζει σαν ταξιτζής. Και πραγματικά, μα πραγματικά, δεν θέλεις να την δεις νευριασμένη. Αυτή είναι η άλλη πλευρά της τηλεοπτικής μαμάς που λατρεύουν ταυτόχρονα -για διαφορετικούς λόγους- μπαμπάδες, μανάδες και μικρά παιδιά.

Best of Network

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρέπει να χρησιμοποιήσει τη φωνή του

Αυτό που ζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι -ξεκάθαρα- παραμύθι. Μπορεί ωστόσο, να αλλάξει δεδομένα και εκτός παρκέ. Διάβασε πώς εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια ο ίδιος ο σταρ του ΝΒΑ, αλλά και η πραγματικότητα που τον αφορούσε ως ανιθαγενή και θα διαπιστώσεις πως μπορεί να γράψει ουσιαστική ιστορία, στην Ελλάδα.

Μην κρύβεστε πίσω από τον Βασιλακόπουλο

Δεν γίνεται ο φόβος εδώ και 12 χρόνια να νικά ένα σπορ και τόσους ανθρώπους. Κάποια στιγμή πρέπει να ντραπούμε. Δεν ευθύνεται μόνο ο Βασιλακόπουλος, πλέον οι ευθύνες ανήκουν στους συλλόγους που δεν απαιτούν αλλαγή. Οι οποίοι δεν θέλουν αλλαγή. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

 
comments powered by Disqus
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.