ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

Han Solo ή Luke Skywalker;

Το Star Wars στα Αιώνια Διλήμματα του Oneman. Οι συντάκτες ψηφίζουν για τον δικό τους αγαπημένο ήρωα από τους δύο.

Παρότι ο ένας στερείται φωτόσπαθου, δύο από τους πιο αγαπημένους, μυθικούς χαρακτήρες των Star Wars, ο Han Solo και ο Luke Skywalker «κονταροχτυπιούνται» για μία θέση στον ήλιο των Αιωνίων Διλημμάτων του Oneman. Ψήφισε στο Αιώνιο Δίλλημα και δες παρακάτω και τη δική μας γνώμη.

Ο καλύτερος τρόπος βέβαια να αποφασίσεις και εσύ ποιος από τους δύο είναι ο αγαπημένος σου, είναι να ξαναδείς τα Star Wars και να κρατάς σκορ. Εμείς τουλάχιστον αυτό θα κάνουμε από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαίου και μέχρι το τέλος του μήνα που τα Star Wars επιστρέφουν στα κανάλια Novacinema και το ειδικό κανάλι Nova Star Wars HD. Και οι 6 επικές ταινίες, παρέα με δύο αποκλειστικά ντοκιμαντέρ, όλα για να τα γράψεις στον σκληρό σου δίσκο με τη βοήθεια του αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+ και να τα κρατήσεις για πάντα δικά σου.

 

Han Solo ο Χρήστος Χατζηιωάννου

Αυτό το στραβό γελάκι του Harrison Ford θα κερδίζει πάντα κάθε αντίπαλο. Ασχέτως franchise ταινιών και εποχής στην καριέρα του Ford. Αλλά θα ήταν πολύ άδικο να τον επιλέξω μόνο για αυτό. Ο Han Solo αντιπροσώπευε πάντα το καλό, είτε έσωζε κάποιον από τους δικούς του είτε έσπευδε να φροντίσει τους χτυπημένους. Και επειδή τα Star Wars τα είδα σε ηλικία που ήμουν πάντα με τους καλοκάγαθους της οθόνης, δεν μπορούσα να έχω κανέναν άλλον ήρωα. Ο Luke μου την έσπαγε να σου πω την αλήθεια. Και στο παιδικό μυαλό ήταν λίγο σαν τον ψιλοαλήτη του σχολείου. Αυτός που θα έπαιρνε το ωραίο κορίτσι, αυτός που θα έσωζε την παρτίδα στο τέλος της μέρας. Αν με ρωτήσεις τι μου τη σπάει στα παραπάνω δεν είμαι σίγουρος να σου πω την αλήθεια. Αλλά αν έκανα ένα spin off από τα Star Wars, σε αυτό θα έπαιζαν μόνο δύο. Ο Han Solo και ο Chewbacca.

Luke Skywalker o Γρηγόρης Μπάτης

Ποτέ δεν μ’ έψησε το “Star Wars”. Και για να πω την αλήθεια μου, με όλη τη φάση που έχει γίνει στο Oneman και το κανάλι Nova Star Wars HD, είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι να το δω και να του δώσω την ευκαιρία που του αρμόζει. Επομένως, μην περιμένεις να εμβαθύνω και να σου γράψω τα λόγια τα μεγάλα. Μπήκα στο google πάτησα τα δύο ονόματα και αποφάσισα Luke Skywalker. Γιατί εκείνος κρατά το φωτόσπαθο, έχει μακρύ μαλλί και τέλος πάντων έχει καλύτερο όνομα από το Han Solo. Άκου Solo…

Luke Skywalker η Φένια Μπινιάρη

Luke Skywalker φυσικά. Είναι αυτός που έχει πει στον Han Solo “Να προσέχεις τον εαυτό σου Han. Είναι αυτό που ξέρεις να κάνεις καλύτερα”. ΜΠΟΥΜ. Είναι δυνατό να παίζεις στο Star Wars και να κρατάς όπλο; Πόσες ευκαιρίες θα έχεις στη ζωή σου να κρατήσεις φωτόσπαθο; Μα όπλο;

Luke Skywalker η Έρρικα Ρούσσου

Δεν υπήρχε περίπτωση να διαλέξω εκείνον χωρίς το φωτόσπαθο. Ή αλλιώς εκείνον χωρίς ένα από τα καλύτερα αξεσουάρ που μας «χάρισε» ένα έπος. Καλός ο Όμηρος δεν λέω, αλλά -ευτυχώς- κανείς δεν είπε την ατάκα «Βγάζουμε λίγο τα τόξα να παίξουμε;». Και μην μου πεις δεν έχεις πει το αντίστοιχο για τα φωτόσπαθα κοιτώντας αριστερά δεξιά μήπως και βλέπει κανείς. Εδώ το έχω κάνει εγώ (!)

Επίσης, εγώ άνθρωπο που λέγεται Solo, δεν τον ψηφίζω. Αφού θέλει να είναι μόνος του ο άνθρωπος. Γιατί να του το χαλάσω;

ΥΓ:Γρηγόρη Μπάτη με πρόλαβες και δεν περνάω καλά.

Χαν Σόλο ο Στέφανος Τριαντάφυλλος

Η ακριβή σειρα γαματοσύνης είναι Darth Vader > Yoda > Τσουμπάκα > Jaba the Hut > R2D2 > Χαν Σόλο. Με τον Λουκ είναι μόνο όσοι προτιμούν τον Αστερίξ από τον Οβελίξ, τον Μίκι Μάους από τον Γκούφι και ήθελαν όταν μεγαλώσουν να γίνουν σαν τον Μπράντον Ουόλς από το Μπέβερλι Χιλς. Εμεις είμαστε με τον Χαν Σόλο, που είναι και καμπόης του διαστήματος να ούμε.

Luke Skywalker o Χρήστος Δεμέτης

Ρε πάτε καλά; Τι πιστολάκια κι αηδίες. ΦΩΤΟΣΠΑΘΟ μόνο. Παιδική φαντασίωση αυτό το φωτόσπαθο. Και ξέρεις τι λένε, ο άνθρωπος και η καρδιά γυρίζουν πάντα στα χρόνια τα παλιά και τι ωραία και καλά. Και ο Luke Skywalker είχε και φανταστικότατο όχημα, άλλη παιδική φαντασίωση από κει. Βέβαια αυτό το “Skywalker” μου θυμίζει τα χρόνια της εύρεσης εργασίας, αλλά αυτό δεν είναι αρκετά αποτρεπτικό για να μην ψηφίσω τον Luke. Τι άλλα; Α ναι, το Skywalker μου θυμίζει και τον Johnnie Walker και το Walking Dead. Καλά ντάξει, σταματάω.

Luke Skywalker ο Ηλίας Αναστασιάδης

Θα ήθελα όλη η υφήλιος να πιαστεί χέρι χέρι και να φωνάξει με μια φωνή ότι τα διλήμματα στα οποία συμμετέχει/διαγωνίζεται ο Χάρισον Φορντ είναι καταδικασμένα να καταλήξουν υπέρ του αντιπάλου του. Ελπίζω να συμβεί κι εδώ κάτι τέτοιο. Κάθε φορά που η ερώτηση είναι Harrison Ford, η απάντηση είναι Liam Neeson. Αν θέλουμε έναν μεσήλικα action hero, θα πάρουμε αυτόν που έκανε το Taken. Δεν μπορώ τον Harrison Ford, συγγνώμη στον ίδιο και την οικογένειά του. Έτσι κι αλλιώς, το να πας με αυτόν που έχει το φωτόσπαθο θα είναι πιο κουλ όσα χρόνια κι αν περάσουν, εκτός αν βγει κάτι πιο κουλ από το φωτόσπαθο. Αλλά δεν είναι κάθε μέρα του Άι Σταρ Γουόρς. Οπότε, Luke κερδίζεις.

Han Solo η Δώρα Τσαμπάζη

Το δίλημμα είναι αστείο. Κατ’ αρχήν, να θυμηθούμε ότι μιλώντας για τον Luke, μιλάμε για τον άνθρωπο που έσπειρε τον σπόρο του κακού. Αν δεν υπήρχε αυτός, δεν θα υπήρχε καν ο Darth Vader να μαστίζει τον μακρινό γαλαξία. Nα πούμε επίσης το πόσο φλώρος ήταν; Στην εκπαίδευση του ο Yoda ευχόταν να έχει την Ντέμι Μουρ ως G.I. Jane.  Το θέμα όμως είναι ότι το παιχνίδι το είχε χαμένο από πριν, όταν και ΦΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ. Ναι οκ, μπορεί να μην το ήξερε ότι είναι η αδερφή του, μπορεί να μην έκανε τα αίσχη του Τζέιμι Λάνιστερ, αλλά την φίλησε και του άρεσε. Για τον Χάν Σόλο τι να πρωτοπούμε; Ότι είναι ένα τυπάκι που πουλάει τρέλα μέσα σε έναν κόσμο που όλοι έχουν την Δύναμη κι αυτός μόνο την μαγκιά του; Να πούμε ότι οι overrated Τζεντάι έχουν υπερφυσικές δυνάμεις, αλλά κανείς δεν πετάει το Millennium Falcon όπως αυτός. Και για τέλος, μιλάμε για έναν τύπο τόσο badass, που ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΠΟΤΕ. Μετά από 32 χρόνια, ακόμα δεν έχει συγχωρέσει τον Chewbacca.

 

Luke Skywalker ο Θέμης Καίσαρης

Ναι, ο Ηλίας δεν μπορεί τον Χάρισον Φορντ που κάποια στιγμή στην ιστορία είχε παίξει στις 8 απ’τις 10 πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών. Δεν θα το χρησιμοποιήσω στην επιλογή στο δίλημμα, αλλά από κάπου έπρεπε να ξεκινήσω, αφού δεν έχω δει λεπτό Star Wars. Θα έπρεπε να πάρω τον Σόλο, αφού τον έπαιζε ο Χάρισον Φορντ, αλλά για μένα Φορντ είναι μόνο ο Ιντιάνα Τζόουνς, ο ήρωας των παιδικών μου χρόνων, αυτός που πάντα θα έχω πάνω απ’όλους. Ο Skywalker δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά με τέτοιο επίθετο με παραπέμπει σε περπάτημα στον ουρανό, moonwalk, χορευτικές φιγούρες και τέτοια. Απ’τις απαντήσεις των άλλων κατάλαβα πως είχε και φωτόσπαθο, άρα αποκτά σημαντικό αβαντάζ και παίρνει τη νίκη. Σόρι, Χάρισον, σε προτιμώ με στέτσον και μαστίγιο.

Han Solo o Πάνος Κοκκίνης

Αν κατάλαβα καλά μέχρι τώρα, αν βασικά πάω και δώσω στον Han ένα φωτόσπαθο, θα τον ψηφίζατε περισσότεροι. Σωστά; Άρα, για εσάς, το φωτόσπαθο κάνει τον άντρα, όχι ο άντρας το φωτόσπαθο. Σωστά; Δεν έχω λόγια. Απλά δεν έχω λόγια. Το μόνο που σας εύχομαι είναι να βγει ένα ειδικό Star Wars για εσάς που να παίζει σόλο ο Luke. Μόνο εκείνος. Χωρίς κανένα από τους υπόλοιπους.  Άπατο θα πάει. Ενώ ο Solo δικαιούται το δικό του, ολοδικό του, franchise. Κάτι σαν Lethal Weapon του διαστήματος. Με τον Τσουμπάκα να μουγκρίζει από δίπλα ‘Είμαι πολύ τριχωτός για αυτά τα σκατά’. Ή, ίσως, να παίξει σε ένα επόμενο Taken in Space. Με τον Liam Neeson να του δίνει την σκυτάλη. Μια χαρά ιδέες. Γιατί ο Han είναι τόσο κουλ που ταιριάζει με όλα. Σαν την κοκακόλα.

Και, το φωτόσπαθο κέρδισε: Νικητής ο Luke Skywalker με 60%.