ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

Λορέντζο Καριέρε ή Γιώργος Ελευθεράς;

Φίλοι για πάντα, ναι, αλλά ακόμα κι ανάμεσα στους Φίλους κάποιος πρέπει να διαλέξει. Θα την κάνουμε εμείς τη δύσκολη επιλογή.

Είναι από τα ονόματα που είτε θα σε κάνουν να αναφωνήσεις “τι λες τώρα!!” (χα!), είτε, όπως απάντησε ο Θανάσης Κρεκούκιας, “ορκίζομαι στα λιβάδια που έχω πιει, ότι ακούω και τα δύο ονόματα για πρώτη φορά στη ζωή μου”. Αυτό εδώ το δίλημμα είναι για τους πρώτους. Για εκείνους που έβλεπαν Bar κι ακόμα αναρωτιούνται τι έγραφε #το_χαρτάκι, και που τα ονόματα των Φίλων θα τα θυμούνται Για Πάντα.

Η δημοσιογραφική ομάδα του ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει ανάμεσα στους δύο αχώριστους φίλους, αλλά πριν δεις τι διαλέξαμε, πες μας εσύ τη γνώμη σου.

Λορέντζο Καριέρε η Δώρα Τσαμπάζη

Για να είμαστε δίκαιοι,  υπήρχε και τρίτο μέλος στους Φίλους για Πάντα που ήταν ο αδερφός του Γιώργου Ελευθερά και πιθανόν ο εγκέφαλος πίσω από το γκρουπ. Ο Λορέντζο και ο Γιώργος ήταν η βιτρίνα λόγω της συμμετοχής τους στο ριάλιτι The Bar. Μην με ρωτήσετε πώς θυμάμαι όλες αυτές τις άχρηστες πληροφορίες, κάτι θα πήγε στραβά με την μνήμη τυχαίας προσπέλασης και τελικά αποθηκεύτηκαν στον σκληρό. Ο Γιώργος και ο Λορέντζο είχαν πολύ γέλιο στο The Bar, (συνεχίζω να εκτίθεμαι που θυμάμαι και λεπτομέρειες) και τρολάρανε επικά τη Μαίρη Γεώρτση που πήγαινε για τα λεφτά. Ωστόσο ο Λορέντζο έχει ένα μικρό προβάδισμα στην καρδιά μου για δυο λόγους. Πρώτον, το δίλημμα αυτό τέθηκε τότε και στο τηλεοπτικό κοινό που έπρεπε να ψηφίσει ανάμεσα στους δύο για το ποιος θα μείνει στο παιχνίδι και πέταξαν έξω τον Λορέντζο. Οπότε τώρα, του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Δεύτερον,  λόγω της συγγένειας του με τη Ματούλα. Νταξ, αν δεν θυμάστε ούτε τη Ματούλα δεν έχετε πολύ Τατιάνα και Λαμπίρη στη ζωή σας. Και αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό.

Λορέντζο Καριέρε ο Μάνος Μίχαλος

Πραγματικά, δεν έχω ιδέα γιατί διαλέγω τον Λορέντζο, αλλά σκέφτομαι να πω τον Ελευθερά και με πιάνει μια αδυσώπητη νοσταλγία για τους ευχούληδες που αγόραζα πολύ μικρός από τα περίπτερα. Και δεν μπορώ να γυρίσω τόσο πίσω στα παιδικά μου χρόνια, γιατί σίγουρα κάποια άλυτα ζητήματα θα έχω αφήσει και τώρα δεν προλαβαίνω να βγάλω άκρη μαζί τους, παρότι προσπαθώ συστηματικά και αρκετά. Οπότε θα πάω με τον “τι λες τώρα;”, γιατί έχω την αίσθηση ότι αυτή η φράση είναι μία από αυτές που χρησιμοποιώ αραιά και που, συνεπώς μόνο και μόνο γι’ αυτή την κατάκτηση που τον κρατάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, θα πω Λορέντζο. Ο Ελευθεράς νομίζω έχει χάσει το κλειδί και έμεινε έξω από το ντουλάπι και τη φάση γενικότερα.

Λορέντζο ο Πάνος Κοκκίνης

Γιατί μαζί του θα ήθελα να πιω μια παγωμένη μπύρα και να τον ακούσω να μου λέει ιστορίες από τα bar της ζωής του. Και τα τηλεοπτικά, και τα υπόλοιπα. Μην με ρωτήσεις γιατί, αυτό μου βγάζει. Φίλος. Αν και όχι για πάντα, μόνο για το καλοκαίρι. Μεταξύ μας, κανονικά, θα έπρεπε να διαλέξω τον Ελευθερά μόνο και μόνο για το “τι λες τώρα;”. Την trademark φράση που ο Καριέρε έβγαλε και ο φίλος μου ο Θωμάς την υιοθέτησε και την χρησιμοποιεί ακόμη και τώρα. Κάτι άκρως εκνευριστικό. Σχεδόν εξίσου εκνευριστικό, στα κιτάπια μου, με το Σεφερλίδικο ‘καλό, ε;’

Γιώργος η Έρρικα Ρούσσου

“Τι λες τώρα” ίσως πείτε οι Λορεντζικοί αλλά αλήθεια, δεν μπορώ να μην διαλέξω το Γιώργο. Τον θυμάμαι -αμυδρά- με εκείνο το βλέμμα το “κάνε με παρέα” να κάθεται στον καναπέ και να κοιτάζει άφωνος την Γιώτα σε κατάσταση πανικού να μιλάει για ένα χαρτάκι. Όποιος θυμάται εκείνη τη φάτσα του “τι λέει τώρα η κοπέλα” που είχε πάρει, καταλαβαίνει γιατί διαλέγω Γιώργο. Επίσης, διαφωνώ με το Μάνο. Δεν μου θυμίζει ευχούλη. Φέρμπι μου θυμίζει.

 

Λορέντζο ο Χρήστος Χατζηιωάννου

Θα μπορούσα να εχω ζήσει και χωρίς τον Ελευθερά εκείνες τις μέρες. Μου φαινόταν παντελώς αδιάφορος παίκτης στο bar αλλά και ως περσόνα μετέπειτα. Τον Λορέντζο μπορεί να μην τον πήγαινα αλλά άφησε το στίγμα του. Ο άνθρωπος εκπροσώπησε το κίνημα των αντιμπασινάδων, κατάφερε να γίνει σύνθημα των Ολυμπιακών όταν ο ΠΑΟ έπαιξε για πρώτη φορά στην μετά bar εποχή στο ΟΥΕΦΑ αλλά και να κερδίσει τον σεβασμό κάθε άνδρα που παντρεύτηκε την Κατραβά. Ο Νίτσε είχε γράψει ότι αν μια γυναίκα δεν προκαλεί ούτε έρωτα ούτε μίσος, τότε είναι ένας μέτριος παίκτης. Ο Ελευθεράς κατά Νίτσε είναι μέτριος. Ο Λορέντζο όχι.

Λορέντζο ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Ρε Λορέντζο, τι λεεες τώωωωρα!!Δεν ντρέπομαι καθόλου να παραδεχτώ ότι έχω τραγουδήσει στο γήπεδο το σύνθημα που ήδη ανέφερε ο Χρήστος. Πέραν αυτού, πέρσι το καλοκαίρι έφαγα και σουβλάκι από τα χεράκια του, καθώς άνοιξε σουβλατζίδικο στο Χαλάνδρι, το οποίο τίμησα δεόντως (όπως φάνηκε κανείς άλλος δεν το τίμησε, καθώς έκλεισε λίγους μήνες μετά). Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να μην επιλέξω έναν άνθρωπο που με τάισε, έναν άνθρωπο που έγινε σύνθημα στα χείλη μου, έναν άνθρωπο που ακόμη προσπαθεί να κάνει Καριέρε (συγγνώμη) στην τηλεόραση. Γιώργο λυπάμαι, αλλά φίλος μου για πάντα είναι μόνο ο Λορέντζο.

 

Λορέντζο Λάμας ο Θοδωρής Δημητρόπουλος

Η απάντηση σε οποιοδήποτε δίλημμα ή γενικότερα σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το Bar είναι, φυσικά, “Μαίρη Γεώρτση”, αλλά για τους σκοπούς αυτού του διλήμματος θα διαλέξω τον άνθρωπο που εκτίναξε τη δημοφιλία μιας φράσης που λέμε ακόμα και σήμερα και που, πολύ περιέργως, δε με ενοχλεί όταν τη χρησιμοποιώ.

Γιώργο Ελευθερά ο Ηλίας Αναστασιάδης

Αφενός θορυβώδεις και all over the place τύποι σαν τον Λορέντζο με κάνουν να αισθάνομαι πολύ άβολα και αφετέρου συνεσταλμένοι τύποι σαν τον Γιώργο Ελευθερά με το λανθάνον αοράδικο μαλλί ήταν κατά βάθος αδέρφια μου. Πολύς λόγος έχει γίνει για το ψεύτικο τατουάζ μανίκι που έχει φορέσει κατά καιρούς ο Γιώργος aka ο ‘Ευχούλης’ όπως τον έλεγα βλέποντάς τον στο Bar. Ωραίο το τρολάρισμα, δίκαιο θα λέγαμε, αλλά για πέρνα μια στιγμή και στην αντίπερα όχθη. Για να φορέσεις ένα τατουάζ μανίκι που μπαίνει και βγαίνει, θέλει θάρρος. Εκτός από θάρρος, θέλει κι αυτοπεποίθηση. Εκτός από αυτοπεποίθηση, θέλει και άγνοια κινδύνου. Και ο Γιώργος ο Ελευθεράς τα είχε όλα αυτά. Κι αν θέλετε να συζητήσουμε στα σοβαρά ποιος θα ήταν πραγματικός φίλος για πάντα, ξέρετε ότι ο Λορέντζο, με τον εκρηκτικό κι απρόβλεπτο χαρακτήρα του, κάποια στιγμή θα μας απογοήτευε. Ο δε Γιώργος θα ήταν εκεί και μπορεί να μας δάνειζε και το μανίκι του για μια εκστατική εμφάνιση στα μπαρζ όλου του κόσμου.

ΑΙΩΝΙΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΕΛΟΣ… ΛΟΡΕΝΤΖΟ ΜΕ 75%

Με 75%;! Τι λες τώρα!!!!