ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

Ολόσωμο ή μπικίνι;

Ήρθε ώρα για μακροβούτια, αλλά φορώντας τι;

Οι δημοσιογράφοι του ΟΝΕΜΑΝ επιλέγουν την απάντηση σε ένα καυτό, καλοκαιρινό δίλημμα. Πώς θες να το φοράνε το μαγιό; Ολόσωμο ή μπικίνι;

Διάλεξε πρώτα εσύ και μετά δες τι επιλέξαμε εμείς.

Μπικίνι ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Ομολογώ ότι έψαχνα για αρκετή ώρα έναν κόσμιο, ευγενικό, λεπτεπίλεπτο τρόπο για εκδηλώσω την υποστήριξή μου στο μπικίνι. Σκέφτηκα να πω κάτι για το ύφασμα, το στυλ, τις τάσεις της μόδας. Έπειτα από αρκετή ώρα έντιμης προσπάθειας, τα παράτησα. Διαλέγω το μπικίνι γιατί πολύ απλά μας επιτρέπει να θαυμάσουμε το μεγαλύτερο μέρος του γυναικείου σώματος σε όλο του (σχεδόν) το μεγαλείο. Τόσο απλά, τόσο όμορφα, τόσο τίμια. Για πες κι εσύ ρε Emily.

 

Μπικίνι ο Γιώργος Μυλωνάς

Ποιο ολόσωμο ρε παιδιά; Πάμε καλά; Σιγά να μην βάλουν ζιβάγκο και μπούργκα τα κορίτσια στην παραλία. Αφού δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να πείσουμε τα κορίτσια που μας περιβάλλουν πως το να κυκλοφορούν με τα εσώρουχα είναι ακριβώς το ίδιο με το να κυκλοφορούν με μπικίνι, αρκούμαστε να τις θαυμάζουμε με το μπικίνι στην παραλία. Ελπίζω, βέβαια, στα πλαίσια της γενικότερης γυναικείας απελευθέρωσης να καταλάβουν κάποια στιγμή πως μπικίνι-εσώρουχο είναι ένα και το αυτό και να το εφαρμόσουν και στην καθημερινότητά τους.

Μπικίνι ο Θανάσης Κρεκούκιας

Εδώ δεν θα μιλήσουμε για δίλημμα (δεν υπάρχει άλλωστε), αλλά θα υμνήσουμε τον κολοσσό Λουί Ρεάρ, τον Γάλλο σχεδιαστή που πρώτος σχεδίασε το μπικίνι και το παρουσίασε στις 5 Ιουλίου του 1946 στο Παρίσι, λίγες μέρες μετά τις δοκιμές της ατομικής βόμβας στα νησιά Μάρσαλ του Ειρηνικού και συγκεκριμένα στην ατόλη Μπικίνι, εξ ου και η ονομασία! Ο γίγαντας Ρεάρ παίρνοντας ένα ψαλίδι και αφαιρώντας από το ολόσωμο ότι περίσσευε, δημιούργησε ένα διαχρονικό αριστούργημα, το οποίο με τη σειρά του απελευθέρωσε στις παραλίες όλου του κόσμου τους ιχθείς (φάτε μάτια ψάρια) και τους γλάρους (περί γλαρόσουπας ο λόγος προφανώς), ανεβάζοντας κατακόρυφα την ανδρική λίμπιντο. Σε αυτόν λοιπόν πρέπει να υποκλιθεί όλος ανεξαιρέτως ο πληθυσμός, γυναικείος και ανδρικός και όλοι/ες μαζί να ευχηθούμε πάντα τέτοια. Και σ’ ανώτερα, ή ακόμα καλύτερα, και σε λιγότερα!

 

Μπικίνι ο Στέφανος Τριαντάφυλλος

Πόσο λάθος δίλημμα για το Oneman (σόρι Oneman δεν είναι προσωπικό). Αλλά αν βάλουμε το δίλημμα στη σωστή του υπόσταση είναι “περισσότερο γυμνές γυναίκες” με “λιγότερο γυμνές γυναίκες”. Οπότε είναι λογικό το μπικίνι να κερδίσει το ολόσωμο κατά κράτος. Δηλαδή να του ρίξει και 20 πόντους στο κεφάλι από το ημίχρονο, οι οπαδοί να κάνουν “όλε-όλε” στις πάσες στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι νικητές να μην εκδηλώνουν καν επίθεση στα τελευταία 24” και μετά η διοίκηση του ολόσωμου να ζητάει την παραίτηση του προπονητή. Για τέτοια διαφορά μιλάμε. Το μπικίνι μπορεί να αποτέλεσε την αφορμή για ένα πολύ κακό τραγούδι, αλλά μην ξεχνάμε πως πρόκειται για κάτι ιερό. Κανείς δεν είναι αρνητικός με το ολόσωμο, μην είμαστε υπερβολικοί. Εξάλλου και η Πάμελα Άντερσον ολόσωμο φορούσε στο Baywatch. Συν του ότι έχουν και λίγο τη χάρη τους, μια-κάποια τσαχπινιά βρε αδερφέ. Αλλά όπως και να το κάνεις δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Υπάρχει δηλαδή κανείς που να προτιμά μια μπάλα παγωτό, από δύο μπάλες παγωτό; Κακή μεταφορά, αλλά καταλαβαίνετε.

Μπικίνι ο Μάνος Μίχαλος

Η αλήθεια είναι ότι ένα ωραίο ολόσωμο μαγιό σε ένα πραγματικά ωραίο σώμα, δεν με αφήνει αδιάφορο. Όμως, το σωστό μπικίνι, με τη σωστή ποσότητα υφάσματος στο πάνω και το κάτω μέρος του, με τριγωνάκι και δέσιμο στο λαιμό και με “παρτό” μαγιό χαμηλά, σε έναν επιδέξιο για τέτοιο μαγιό ποπό, είναι η πεμπτουσία του καλοκαιριού. Το μπικίνι μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό φετίχ, αν το βλέπεις φορεμένο σωστά από τις σωστές γυναίκες, γι’ αυτό θέλει ρέγουλα το πόσα μπικίνι βλέπεις την ημέρα. Για να το κλείσουμε. Μπικίνι, με ηλιοκαμμένο δέρμα, λίγο αλάτι από τη θάλασσα και απογευματιή #fasoula. Και καλά μπάνια.

Μπικίνι η Έρρικα Ρούσσου

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες: Δεν υπάρχει δίλημμα. Το ολόσωμο είναι καλό μόνο για αλλαγή. Εκεί γύρω στις 7-8 που θέλεις να βγάλεις το βρεγμένο σου μπικίνι και να κάνεις τη βόλτα σου στο νησί (όπου είσαι τέλος πάντων) με ένα παρεό. Επίσης, το ολόσωμο είναι ίσως ωραίο για τις φωτογραφίσεις σε πισίνα εν όψει αφιερώματος στις καλύτερες βίλες της Μυκόνου ή όποιου άλλου νησιού. Πρακτικά, δεν βοηθάει πουθενά. Έχεις δει γυναίκα μετά από μπάνιο με ολόσωμο; Η κοιλιά της στην καλύτερη, είναι εντελώς άσπρη και στη χειρότερη ασπρόμαυρη -εξαρτάται το σχέδιο. Καμία σεξουαλικότητα, καμία ελπίδα.

Μπικίνι και πάλι μπικίνι.

Μουσική, παρακαλώ.

 

Ολόσωμο ο Χρήστος Χατζηιωάννου

Όχι για να δικαιολογήσω την ύπαρξη του διλήμματος αλλά γιατί όταν ένα σώμα είναι πραγματικά υπέροχο, αναδεικνύεται εμφανώς καλύτερα σε ένα ολόσωμο. Με τις εταιρείες μαγιό να έχουν φτιάξει φανταστικά ολόσωμα μαγιό τα τελευταία χρόνια και το μπικίνι να είναι στα μάτια μου το κυριακάτικο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο που όλοι αγαπάμε αλλά φτάνει, καταλήγω να στηρίξω εκείνες που σε ένα ολόσωμο δεν κρύβουν τις όποιες ατέλειες θεωρούν οι ίδιες ότι έχουν αλλά αναδεικνύουν το υπέροχο γυναικείο σώμα. Το μπικίνι εκφράζει την ανάγκη του άνδρα να δει λίγο παραπάνω, να χαζέψει λίγο περισσότερο, να εισβάλλει ένα τσικ παραπάνω. Στηρίξτε τα μπικίνι όσο θέλετε και μετά πηγαίντε να πείτε στην Georgia Salpa ότι δεν της πηγαίνει το ολόσωμο, όσο το μπικίνι.

 

Ολόσωμο ο Πάνος Κοκκίνης

Γιατί κρύβει, δεν τονίζει. Γιατί, σε αντίθεση με το μπικίνι, μπορεί να το φορέσει και η Κατερίνα Στικούδη και η Beth Ditto. Όπως και να το κάνουμε, είναι πιο δημοκρατικό. Και σωματοτυπικά, και ηλικιακά.  Εκτός και αν εσένα όλες οι γυναίκες της ζωής σου είναι εσαεί bikini ready. Εκτός αν πραγματικά θέλεις να είσαι σε μια παραλία όπου όλες, ψηλές, κοντές, χοντρές, ανορεξικές, φοράνε μπικίνι που κανονικά προορίζονται μόνο για 18χρονες Βραζιλιάνες μουλάτες με προδιαγραφές supermodel. Με άλλα λόγια, ολόσωμο για τις πολλές, μπικίνι για τις εκλεκτές.

 

Ολόσωμο η Δώρα Τσαμπάζη

Σε μένα έλαχε ο δύσκολος ρόλος να υπερασπιστώ το ολόσωμο μαγιό που βλέπω να πηγαίνει άπατο. Κατ’αρχήν το ολόσωμο αδικείται, γιατί το έχουμε συνδυάσει με το κολυμβητικό μαγιό ή τα τεράστια ολόσωμα που φορούν οι γιαγιάδες τα απογεύματα στις πλαζ. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Μπορείς να βρεις εξίσου ξενέρωτα μπικίνι. Το θέμα είναι τι σχέδιο έχει το μαγιό και ποιο κορμί το φορά. Για μένα, ένα σέξυ ολόσωμο με κοψίματα, στο σωστό σώμα, μπορεί να είναι πιο προκλητικό από ένα μπικίνι που θεωρητικά αποκαλύπτει περισσότερα. Γιατί βάζει την φαντασία σε εγρήγορση. Τι εννοώ; Αυτό.

 

Μπικίνι ο Χρήστος Δεμέτης

Θα στο πάω ανάποδα. Αν ήμουν γυναίκα θα φορούσα μπικίνι γιατί θα με εκνεύριζε αφάνταστα πολύ το άχαρο μαύρισμα μετά από ηλιοθεραπεία με ολόσωμο. Επίσης θα μου έδινε και ένα κίνητρο παραπάνω για να χάσω 2,3 κιλά πριν βγω στην παραλία με τις πρώτες ζέστες. Πέραν των παραπάνω, το μπικίνι χρησιμοποιείται και σαν εσώρουχο ενίοτε. Τι; Όχι; Έχω δει κοπέλες να το φοράνε και έτσι. Και έχει και ακόμα ένα πλεονέκτημα. Κάνεις και διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς πάνω και κάτω. Έτσι, για την ποικιλία. Τέλος πάντων, για να μην μακρηγορούμε, όλες οι γυναίκες έχουν δικαίωμα στο μπικίνι ανεξαρτήτως σώματος, αρκεί να αισθάνονται καλά με αυτό.

Μπικίνι ο Δημήτρης Κουπριτζιώτης

Περισσότερο από όλους με κάλυψαν ο Χρήστος και ο Πάνος. Το ολόσωμο μαγιό μπορεί να έχει συγκλονιστικά αποτελέσματα όταν βρίσκεται σε ένα εκπληκτικό κορμί. Άσε που έχει και το πλεονέκτημα ότι λειτουργεί αναλογικά. Όσο περισσότερα κρύβει, τόσο περισσότερο εξάπτει τη φαντασία. Έλα όμως που στην τελική μετράει το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι αρκετά άσχημο όταν φοράει μια γυναίκα μόνο ολόσωμο. Ενώ με το μπικίνι δημιουργούνται αυτές οι διχρωμίες που ακόμα και άσπιλο κολάζουν. Αυτό που ξεμυτίζει ελάχιστα το πιο άσπρο χρώμα δέρματος σε σχέση με το σοκολατένιο και κοκκινωπό που έχει δημιουργήσει ο ήλιος; Αυτό ακριβώς. Ειδικά σε εκείνο το σημείο λίγο πιο κάτω από το πλευρό. Κόλαση το μπικίνι.

ΑΙΩΝΙΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΕΛΟΣ… ΜΠΙΚΙΝΙ ΜΕ 72,7%

Εντάξει τι να λέμε τώρα. Καλό το ολόσωμο, άλλη αίσθηση, δε λέμε, όμως το μπικίνι είναι μπικίνι.